Suveræn espressomaskine til hjemmet

The Oracle fra producenten Sage er en fuldautomatisk espressomaskine til hjemmet, der fremstiller suveræn kaffe, er let at bruge og med masser af indstillinger, som kaffeentusiasten vil elske

The Oracle

Det er blevet stadig mere populært at gå på cafe og nyde en god kop espresso, cafe latte, cafe au lait eller en af de mange andre varianter, du kan købe i dag. Den kultur er blevet trukket hjem, og mange har i dag en eller anden form for espressomaskine i hjemmet.

Mange af disse er baseret på kapsler, og her er det ikke muligt at justere på det færdige resultat. Der findes også nogle fuldautomatiske espressomaskiner, og Tech-Test har for nyligt testet tre fra Philips, f. eks. GranBaristo Avanti, som dog ikke just imponerer redaktionen

Det var derfor med stor spænding, at vi gik i gang med testen af The Oracle fra Sage. En fuldautomatisk espressomaskine, men bygget op over samme læst som du ville se på en topprofessionel espressomaskine hos en barista.

Let og avanceret på samme tid

The Oracle er ret let at sætte op, når du få den hjem. Der er en del småting, der skal sættes på plads, men det hele er logisk og let at gå til.

the oracle

Byggekvaliteten er imponerende, solid og robust, og alle dele passer perfekt i den. Du sætter tragten på kaffekværnen, monterer drypbakken, pakker rengøringsartiklerne ud, sætter vandfiltret på plads og så er du ellers klar til at bruge maskinen.

Umiddelbart ud af æsken er The Oracle lige til at bruge. Standardindstillingerne står til det, en barista ville anbefale, hvilket vil sige at kaffen males på en mellemfinhed, trykkes med 15-20kg , vandet har en temperatur på 93 grader når det rammer kaffen, og 60 grader når det skal skumme mælken.

Den holder, hvori kaffen males ned, sættes let på plads, og et lille vip til højre sætter kværnen i gang. Når den er færdig med at male kaffen – du er ikke i tvivl, støjen er nemlig markant – så løsner du håndtaget og lige så let sætter du det over under vandkogeren.

The oracle

Hvis vandet har den indstillede temperatur, kan du også placere kaffekoppen og trykke på den ønskede mængde espresso – en eller to kopper. Efter 30 sekunder (du kan også indstille hvor længe kaffemaskinen skal bruge på at trykke vandet igennem de malede kaffebønner), så er du i princippet færdig. Med mindre du ønsker Cappuccino eller Cafe au Lait. I så tilfælde skal du også lige skumme mælken.

Det er fuldt ud lige så let som at lave kaffen. Du fylder kold mælk i den medfølgende mælkekande og stiller den ind under mælkeskummeren. Du skal ikke spekulere på, hvordan du placerer mælkekanden, selve mælkeskummeren har nemlig den perfekte vinkel til at give fantastisk mælkeskum.

Som udgangspunkt er vandet til mælkeskummet indstillet til en temperatur på 60 grader, men den kan du ændre, som du lyster. Sage selv anbefaler ,at den ligger mellem 55 og 65 grader, og stiller du den her, får du da også en lille smiley i displayet.

Du skal også lige vælge, om du laver Cappuccino eller Cafe au Lait, for det ændrer måden, mælken skummes på. Ved Cappuccino får du en meget cremet skum, mens ved Cafe au Lait får du stort set bare varm mælk.

Og så er kaffen færdig. Har du brugt de gode bønner, så står du nu med en kop kaffe, der vil få de fleste kaffeelskere til at lukke øjnene i nydelse. Den er cremet, blød, har en perfekt temperatur og smager fantastisk.

Skulle du have lyst til en mere traditionel kaffe, producerer The Oracle også en Americano/Long Black, og her kan du indstille om du vil have en stor, mellem eller lille kop kaffe. Du skal dog være opmærksom på, at en Americano fremstillet på en espressomaskine bliver en meget stærk kop kaffe.

Den kaffe, som The Oracle leverer, er klart den bedste jeg endnu har smagt. Den er langt bedre end dem vi fik ud af Philips espressomaskiner og den er endda bedre end den kaffe, som vi køber på en god café.

Lige noget for nørden

Men nu er det så, at The Oracle viser sine kvaliteter. Du kan nemlig indstille alt på maskinen, og vi mener alt.

The oracle

Kaffekværnen kan indstilles fra en finhedsgrad på 0 som stort set svarer til kaffestøv og så op til 40, som er meget tæt på hele kaffebønner. Det betyder naturligvis meget for kaffesmagen, og her kan du gøre meget selv for at få den helt rigtige smag.

Du kan indstille vandtemperaturen på vandet til kaffen og mælkeskummeren, du kan indstille, hvor meget kaffe der skal produceres når du trykker på en eller to kopper kaffe. Du kan programmere The Oracle til at brygge din kaffe på et bestemt tidspunkt, du kan indstille hvor længe den skal bruge på at presse det varme vand ned gennem kaffen og ikke mindst så kan du indstille trykket, hvor med kaffen stemples med. Det er jo ikke sikkert, at de 20kg, den presser med som udgangspunkt er korrekt for dig.

Der er masser af spændende nørde-indstillinger, du kan lege med på The Oracle, og det er helt sikkert, at du kan indstille den til at producere lige præcist din favorit kaffe.

Let vedligeholdelse

Den daglige brug og vedligeholdelse af The Oracle er, som alt andet ved denne spændende espressomaskine, utrolig let.

Mælkeskummeren skal tørres af på ydersiden, og når du så svipper den tilbage til udgangspunktet, så renser den det automatisk ved at sende varmt vand igennem dem.

Selve kaffebryggeren skal også renses, og det gøre du ved at lægge en lille plastikprop ned i holderen til kaffen, og så brygge 2 kopper kaffe. Vandet bliver nu sendt bagud i maskinen og ender i drypbakken. Den kan du så vælge at rense, når det passer dig. Hvis du glemmer det et stykke tid, så vil et lille skilt fortælle dig, når den er fuld.

Et par gange om året skal maskinen så afkalkes, og det er lige så let. En tablet placeres oven på plastikdimsen i kaffeholderen, og du kører så en rensecyklus.

Det er lige så let at fylde vand på The Oracle som alt andet ved maskinen. Der er en 2 liters beholder på bagsiden, men den behøver du ikke bruge i hverdagen. Der er nemlig en lem på forsiden, du kan åbne og fylde vand på der – let og ubesværet.

Og skulle du få behov for at flytte på The Oracle, så behøver du blot slå hjulene ud under den. Så kan den lige så let flyttes rundt hen over dit bords.

Opsamling

The Oracle er en fantastisk espressomaskine. Let at bruge, laver fantastisk kaffe, har et utal af indstillinger og så er den ret flot at se på. Der er ingen tvivl om at Sage har fremstillet en espressomaskine som selv de fleste kaffeentusiaster ville elske at have i hjemmet.

Men altså – du skal også lige huske på, at den ikke er gratis. Maskinen koster 20.000 kroner, men er du glad for kaffe, så er den måske pengene værd.

Produktinformation

  • Navn: The Oracle
  • Producent: Sage
  • Dimensioner: 55,40 x 45,70 x 46,20 cm
  • Vægt: 20kg
  • Pris: Set til kr. 19.999 kroner
  • Mere information hos Witt.

Bedømmelse

Samlet vurdering 95%Tech-Test-wide-RGB-gold_small

Ikke mindre en fantastisk. Sådan kan vi beskrive The Oracle fra Sage. Let at bruge, masser af indstillinger og så fremstiller den en super god kop kaffe. Alt omkring The Oracle er gennemarbejdet og gennemtænkt. Klart den bedste espressomaskine, vi endnu har testet.

About Lars Bennetzen 4194 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?