TEST: Arlo Ultra – nem, letbetjent, overvågning

Arlos nyeste overvågningssystem, Arlo Ultra+ Series, er en fornøjelse at arbejde med. Let at sætte op, let at betjene, og fantastisk lyd og billeder

Jeg har testet det nyeste Arlo overvågningssystem, Arlo Ultra+ Series gennem en længere periode. Og det er altså, helt som vanligt, meget svært at finde på noget at udsætte på systemet.

Det er utrolig let at sætte op – faktisk tager det ikke meget mere end 10 minutter at få det hele til at spille. Og her inkluderer jeg montering af kameraet på huset.

Samtidig så er der kommet en række nye funktioner i app’en, og nogle af dem er unikke for Arlo Ultra, men langt de fleste kan også bruges på de ældre Arlo-kameraer og -systemer.

Arlo Ultra giver dig 4K video med HRD-funktion, farvebilleder selv om natten, indbygget lys du kan tænde fra app’en, 180 graders kameravinkel, 2-vejs audio og så tåler det at blive hængt op både udendørs og indendørs.

Hurtigt i gang

Opsætningen gik hurtigt. Systemet jeg testede, indeholdt et kamerasystem, som består af et overvågningskamera der såvel kan hænge udendørs som inden for. Derudover var der en basestation, som skal bruges til at styre kameraet med.

Opsætningen gik stærkt. Basestationen blev sluttet til min router, og herefter startede jeg app’en, der hurtigt fandt basestationen. Næste skridt var at sætte batteri i kameraet, og lade app’en finde det og navngive det.

Det var faktisk det. Jeg skulle lige montere magnetholderen, hvilket tog et par minutter og derefter placerede jeg kameraet i holderen og så var jeg ellers i gang med overvågning af kontoret.

Spændende funktioner

Systemet har nogle utrolig spændende funktioner, og selvom jeg ikke kommer alle igennem, så er der nogle jeg lige vil nævne.

Arlo Ultra

Arlo Ultra

For det første kan du sætte Smart Notifications til. Her kan du selv bestemme, hvad Arlo-systemet skal advisere dig om. Du kan få notifikationer om mennesker, køretøjer, dyr, andre bevægelser, røg/CO- alarm (hvis du har en Arlo røg- eller CO-alarm) samt øvrige audio-alarmer.

Så hvis du har dyr rendende rundt i din have, er det måske en god ide at slå notifikationer fra dyr fra – bare for at nedbringe mængden af falske alarmer.

Der er også kommet en funktioner der kan opdage pakker efterladt ved din dør. Den funktioner nok mest benyttet i USA, hvor mange pakker efterlades og stjæles ved folks hoveddør. Men funktionen er der, og den er klart spændende.

Herudover har Arlo Ultra-kameraet et par spændende indstillinger. Du kan indstille hvor klare billederne skal være, du kan sætte Auto HDR på – hvilket jeg klart anbefaler – og så er der en funktion jeg virkelig er vild med, Auto Zoom & Tracking. Med den funktion slået til opdager kameraet automatisk hvad der kommer ind i billedet og zoomer ind på det, samt følger det. Super fed funktion der virkede overraskende godt.

Jeg er også ret glad for muligheden for at indstille hvor bred din vidvinkel skal være. Der er tre muligheder – Super Wide, Wide eller Full. Oversat til vinkler er det 180 grader, 155 grader eller 120 grader.

En anden funktion jeg bruger, er Activity Zones. Her kan jeg på billedet tegne det område, hvor kameraet skal opdage bevægelser. Du kan tegne lige så mange zoner ind som du ønsker. Det eneste jeg ikke har fundet ud af er, hvordan du sletter en zone når du først har tegnet den ind på billedet.

Masser af indstillinger

Men herudover har Arlo Ultra en lang række funktioner som gør, at du kan få justeret systemet til at passe dig lige som du vil.

Du kan f.eks. indstille lyden på den audio du modtager, du kan bestemme om vindstøj skal reduceres, og meget mere.

Når du er færdig med at indstille Arlo Ultra kan du bruge systemet direkte fra din app. Du kan indstille hvordan systemet skal slås til. Altså om du vil gøre det manuelt, om det skal ske efter en tidsplan eller efter geofencing-princippet, altså at det slår til og fra alt efter om du er inde i din hjemmezone eller ej.

Når du tænder for videoen i app’en er der et par andre spændende funktioner. Du kan tage et billede, du kan optage video, du kan lytte og tale med den eller de personer der måtte være ved kameraet, og du kan tænde for det indbyggede, og meget kraftige, LED-lys.

Her er der så to funktioner som jeg også blev ret begejstret for. Dels kan du tænde for en sirene, hvis du opdager noget der ikke må være der – og så håbe på at det skræmmer en eventuel indbrudstyv væk. Og hvis du har tastet et kontaktnummer ind, så kan du vælge at ringe til en ven.
Den funktion kan være rigtig god, hvis du er på ferie og opdager at der sker noget ved dit hus. På den måde kan du få dine kammerater til at tjekke dit hus for dig, og eventuelt begrænse eventuelle skader.

Super kvalitet

Arlo Ultra har mange funktioner og systemet er faktisk meget omfattende. Der er da også flere sikkerhedsselskaber der tilbyder Arlo som en del af deres pakke, og det forstår jeg ganske udmærket.

Der er især to ting der gør dette system rigtig godt, og i høj grad bedre end andre jeg har testet.

Arlo Ultra Base Station

Arlo Ultra Base Station

Dels optager det i 4K, dels er videokvaliteten imponerende god. Specielt slår det mig, at når jeg optager om natten eller aftenen, så er billedet imponerende godt. Og hvis du ellers skal kunne bruge de videoer der optages til noget, så skal kvaliteten bare være god.

Det bringer mig så til den sidste ting, nemlig opbevaring af video og billeder. For intet her i livet er gratis, og det gælder også her.

Når du køber et Arlo-system, så får du automatisk 1 års abonnement på Arlo Smart Premiere. Det giver dig 30 dages opbevaring af videoer og billeder på op til 10 kameraer på Arlos servere. Prisen for den plan er omkring 10 dollars om måneden, eller små 65 kroner. Den billigste plan koster for resten omkring 3 dollars om måneden, mens den dyreste ligger på 15 dollars om måneden.

Nogle af tjenesterne, så som aktivitetszoner, persondetektion og forbedrede notifikationer, er også en del af den tjeneste. Det mister du efter det første år, hvis du ikke fornyr den.

Personligt vil jeg være ked af at miste aktivitetezonerne, men det er ikke noget jeg ikke kan leve uden.

Når det kommer til opbevaring af videoer, så får du i den gratis plan opbevaring af videoer i op til 7 dage, hvilket for mig er mere end rigeligt.

Men herudover er der en anden smart mulighed, nemlig opbevaring på sd-kort. Du har mulighed for at sætte et sd-kort ind i Arlo Ultra, og så kan du gemme så mange videoer der som du har lyst til. Samtidig kan du sætte kameraet op til at overskrive gamle videoer når det løber tør for plads.

Den funktioner jeg ret glad for er der. Eneste risiko er, at der er nogen der stjæler kameraet, og så mister du jo også de videoer der måtte ligge der. Men du vil altid have de sidste 7 dages videoer, og mon ikke det er nok?

Det sidste jeg lige skal nævne, er batteriet. Slut med at skulle rende og købe batterier til systemet, nu medfølger der et genopladeligt batteri. Når det er lavt på strøm, kan du lige tage det ud, og der følger så en lille oplader med, som du tilslutter, og på en times tid er batteriet ladt op igen.

Du kan købe flere batterier, hvis du ønsker det, ligesom du også kan købe en oplader, hvori ud bare kan lægge op til to batterier, så du hele tiden har et batteri. Personligt tager jeg bare batteriet ud når jeg kommer på kontoret om morgenen, og sætter det i opladeren. Så længe jeg husker at sætte det i kameraet når jeg går, så fungerer det perfekt.

Produktinformation

 • Produktnavn: Arlo Ultra+ Series
 • Producent: Arlo
 • Videoopløsning: 3.840 x 2.160
 • Sensor: 8MP
 • Videomode: 4K, 1.080p, 720p
 • Vidvinkel: Op til 180 grader
 • Digital zoom: 12x
 • Audio: Fuld duplex
 • Batterilevetid: 3 til 6 måneder
 • Opladningstid: 3,5 timer
 • Netværk: 802.11 b/g/n/ac
 • Størrelse: 89 x 52 x 78,4 mm
 • Vægt: 331 gram
 • Pris: Set til kr. 3.999, for Base inkl. 1 kamera. Ekstra kamera set til 2.899 kroner
 • Læs mere hos Arlo

 

Bedømmelse

Samlet vurdering 95%

Jeg er virkelig begejstret for Arlo Ultra. Fantastiske billeder, supergod lyd, fede natteoptagelser og let betjening på trods af de mange muligheder og den store kompleksitet systemet faktisk indeholder.

Systemet er ikke det billigste på markedet, men det er pengene værd. Jeg kan virkelig på det varmeste anbefale Arlo, både til hjemmet og kontoret.

 

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (2789 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Hvis du ikke allerede får vores nyhedsbrev, har du her muligheden for at tilmelde dig.

Vi udsender 1 gang om ugen, så vi kommer ikke til at spamme din mailboks.

Vi holder dine data private, og deler dem ikke med tredjepart