TEST: Fedt smart lysbånd fra TP-Link

Smart lys er ikke bare lyskilder du kan montere i lamperne. Det er også lysbånd der giver lys og stemning, og det jeg har testet fra TP-Link giver både fedt lys og masser af muligheder

Tapo L920-5. Foto: TP-Link

Lys er ikke bare lys, og stadig flere lyskilder bliver smarte. TP-Link kendes nok bedst fra deres routere og netværksprodukter, men de har en række smarte produkter til hjemmet – deres Tapo-serie – og jeg har testet deres Tapo L920-5, et smart lysbånd, der både kan lyse op i mange forskellige farver og mønstre/effekter.

Det gik let at få installeret Tapo L920-5, dog var der en en enkelt ting der irriterede mig, hvilket jeg kommer tilbage til om lidt.

Alt jeg skulle gøre var hente Tapo-app’en, tænde lysbåndet og følge vejledningen i app’en. Som udgangspunkt er det let og problemfrit. Men – og der er et lille men – du skal også lige registrere dig, og have en konto (gratis) hos TP-Link.

Den udvikling med, at du ikke kan have en gadget af nogen slags, uden også at have en konto hos producenten, irriterer mig virkelig meget. De funktioner som en gadget har, i dette tilfælde lysbåndet, bliver ikke påvirket af, hvorvidt jeg har en konto hos dem eller ej. Men naturligvis – alle vil have vores data og forbrugsmønstre.

Masser af muligheder

Med lysbåndet fundet af app’en, blev firmwaren lige opdateret, og så var jeg reelt i gang. Hele processen tog måske omkring 15 minutter fra udpakning til jeg kunne sætte båndet op. Båndet monteres via en selvklæbende beklædning på bagsiden, hvilket også går let.

Tapo L920-5. Foto: TP-Link

Her kommer jeg så lige med et pro-tip. Planlæg opsætningen på forhånd – test om båndet kan være der hvor du gerne vil have det, og sæt det eventuelt op med tape eller lignende. Når du først bruger de tape der sidder på båndet, så kan du ikke lige flytte det længere.

Jeg testede et bånd på 5 meter, men dels kan man godt sætte flere sammen, man kan også gøre et eksisterende mindre ved at klippe det over – på udvalgte områder.

Nu var det så tid til at se hvad Tapo L920-5 kunne levere. I app’en er der en masse muligheder for at lave lys i forskellige farver, lige fra de foruddefinerede farver, til nogle du selv sætter sammen i farvehjulet i app’en.

Men du kan også vælge at lave enten malerier, hvor du bestemmer hvilke farver forskellige dele af båndet skal have, og også bestemme lysstyrken i de områder.

Derudover kan du vælge blandt en række forskellige indbyggede effekter der kan give en utrolig fed stemning. Du kan f.eks. vælge ‘Lyn’, ‘Regndråber’, ‘Forår’ og meget mere. Jeg legede med de effekter, og flere af dem kunne jeg sagtens se brugt som stemning til festen eller hyggeaftenen.

Du kan også lave din egen effekt, enten baseret på en eksisterende effekt, eller du kan starte helt fra bunden af.

Jeg kan rigtig godt lide den måde man laver mønstre og effekter på i app’en. Men jeg har et enkelt lille klagepunkt. Det handler om det stationære lys du kan få båndet til at give. Hvis du justerer på den ene farve, så kan jeg ikke lige se en måde at komme tilbage på igen.

F.eks. ændrede jeg dagslys-indstillingen lidt, og pludselig kunne jeg ikke komme tilbage igen. Det frustrerede mig en del. For jeg kunne faktisk godt lide dagslysindstillingen. Jeg sjussede mig til en indstilling jeg mente var dagslys. Men hvorfor jeg ikke kunne vælge at nulstille ved jeg ikke.

Der er to muligheder mere som jeg godt kunne lide. Dels kan lyse synkroniseres til musik/lyd i rummet. Det kræver at din smartphone er i rummet, for det er mikrofonen i den der bruges, men effekten er faktisk ret spændende.

Derudover kan du vælge at lave en tidsplan, så lyset tænder og slukker på de tidspunkter du har valgt.

Bedømmelse

Samlet vurdering 95%

Alt i alt er jeg ret glad for Tapo L920-5. Den er let at sætte op, den er let at betjene og den har masser af fede funktioner der er med til at skabe en fed stemning i rummet.

Jeg er ikke begejstret for at man skal have en konto hos TP-Link, og jeg er lidt frustreret over at det kan være så svært at komme tilbage til oprindelige farver, hvis man ændrer dem.

Men produktet er fedt og det koster under 300 kroner, hvilket bare gør det endnu bedre. Du skal heller ikke have en hub, det kobler sig direkte på dit WiFi, endnu et stort plus i min bog.

Du kan læse mere om Tapo L920-5 her.

Det koster Tapo L920-5 lige nu

Tjek priser på bredbånd

Tech-Test har indgået et samarbejde med Samlino så du kan tjekke bredbåndspriser og ikke mindst muligheder for bredbånd på din adresse.

Det er helt gratis og Samlino skal ikke bruge andet end din adresse for at levere priser til dig.

Når du har indtastet adressen i feltet herunder, bliver du sendt til Samlino, hvor du får vist resultatet, og hvor du kan indsætte flere filtre, hvis du har bestemte behov for dit bredbånd.