TEST: Jabra Evolve 65t fokuserer på fri bevægelighed og kommunikation

Danske Jabra målretter deres 65t-headset mod erhvervslivet. Den professionelle tale bliver forbundet med friheden til at tale stort set hvor som helst. Teenagere, mekaniske tastaturer og anden baggrundsstøj kan dog interfere.

Foto: Kasper Nesager-Hansen

Jabra har udviklet en god skabelon i 65t, som hovedtelefonsproducenten har brugt til at producere 100 % trådløse øretelefoner til sportsudøvere, musikentusiaster on-the-go og nu, erhvervslivet. Design og teknologi går essentielt set igen i alle 65t, Active 65t og Evolve 65t, men med visse modifikationer.

Evolve 65t er Skype-for-Business- og UC-certificeret, hvilket betyder, at headsettet skal leve op til en række kvalitetsstandarder. Jabra ønsker nemlig at henvende sig til erhvervsfolk, der kommunikerer med omverdenen på kontoret såvel som på farten. Du kan have headsettet forbundet til computeren som telefonen, så du kan modtage Skype-opkald og telefonopkald, hvilket gør det nemt for dig at være forbundet med omverdenen.

Samtidig kan du bevæge dig rundt i afdelingen med telefonen i lommen, hvis du sætte dig og arbejde i mødelokalet eller gå uden for og nyde foråret – dette er en af fordelene ved Evolve 65t kontra et traditionelt kontorheadset med kabel.

Støjreduktion i et vist omfang

Sidder du i et åbent kontormiljø og ringer rundt til folk, er du afhængig af, at dit headset blokerer baggrundsstøjen, så du kan høre, hvad der bliver sagt, ligesom den anden side af telefonsamtalen skal kunne høre, hvad du siger – uden alverdens larm fra kollegaer, trykken på tastaturer og støjende apparater. Kort sagt, samtalen skal være behagelig for begge parter.

Jabra slår et slag for professionel kommunikation med Evolve 65t ifølge deres hjemmeside, ligesom producenten ønsker, at du kan lukke verden ude. Ørepropperne sættes i ørerne, og du blokerer for baggrundsstøjen – mere eller mindre.

Foto: Jabra

Evolve 65t understøtter ’kun’ passiv støjreduktion. Det vil sige, at det er øreproppernes opgave at stoppe dine øregange til, så lydene ikke slipper igennem. Jeg oplever, at det stort set kun er dybe lyde, som bastung musik, og høje lyde, som et mekanisk tastatur eller kvindelatter, der går igennem i sådan en grad, at jeg bemærker det, mens musikken spiller.

Når jeg sidder i et åbent kontormiljø og bruger headsettet, skal jeg strenge mig an for at høre folk omkring mig tale sammen i normalt toneleje. Sidder folk ved siden af mig og taster på et almindeligt membrantastatur, lægger jeg ikke mærke til det.

Foto: Kasper Nesager-Hansen

 

Hvad angår telefonsamtaler, har Evolve 65t fire mikrofoner indbygget. Headsettet er Skype for Business- og UC-certificeret, hvormed Jabra, hvilket øger forventningerne til headsettet. Evolve 65t gør et hæderligt job, når det kommer til at filtrere snak i almindeligt toneleje fra, ligesom mikrofonerne reducerer lyden fra musik, der spiller i baggrunden, eller tastaturer der trykkes på.

Den støjreducerende teknologi i mikrofonerne kommer dog til kort overfor høje stemmer og lyden af mekaniske tastaturer – de går direkte igennem. Er jeg ude i bybilledet, ryger støjen fra den nærmeste trafik igennem, mens forbipasserende, kvidrende teenagere også bliver opfanget af mikrofonerne. Når bilerne suser lige forbi mig, og jeg bruger headsettet sammen med min Samsung Galaxy S10, lyder bilerne som bølger på vej mod land, hvilket er lidt syret at lytte til, når man er i gang med en samtale. Støjfilteret gør dog, at det er muligt at føre en samtale, selvom alverdens høje lyde og sludrende mennesker, omgiver mig. Vi er langt fra 100 % støjreduktion, men det lover Jabra heller ikke.

Foto: Kasper Nesager-Hansen

Komfort og funktioner

Jabras headset stikker kun få millimeter ud af selve øret. Ørepropperne er meget behagelige at have i ørerne, fordi silikonebeklædningen ikke går for langt ind i øregangene, ligesom designet sikrer, at de sidder godt fast. Personligt kan der gå op til en time med Evolve 65t i ørerne, før mine øregange bliver trætte.

Headsettet har indbygget auto-sluk funktion, der kan spare på batteriet, når ørepropperne ikke har været i brug i nogle timer. Jeg må indrømme, at jeg er lidt splittet omkring funktionen, da headsettet bruger strøm på at være på standby i flere timer. Omvendt ville det være irriterende at skulle bruge tid på at tænde headsettet, når telefonen ringer. Og så meget batteri forbruger headsettet ikke på at være på standby.

Foto: Jabra

Når du tager ørepropperne ud af ørerne, er der indbygget sensorer, som registrerer, at du fjerner dem. Holder du ørepropperne i hånden eller lægger dem på bordet, stopper musikken – til tider. Er afstanden mellem ørepropperne mindre end 25 cm, tror sensorerne, at du stadig har Evolve 65t i ørerne. Er afstanden større, sættes musikken på hold. Brugen af sensorer er bestemt en god og praktisk funktion.

Venstre øreprop har en multiknap til regulering af lydstyrken og bladring i musikken på din enhed. Højre multiknap er til at modtage opkald med eller tænde og slukke for musikken. Holder du højre multiknap nede i et par sekunder, åbner Google Assistant eller Siri, og du kan tale til din enhed gennem headsettets fire indbyggede mikrofoner. Begge multiknapper er nemme at betjene, og jeg føler ikke, at de skal presses så hårdt i bund for at reagere, at øret lemlæstes.

Henter du Jabra Sound+ app’en til Android eller iOS, kan du desuden bruge mikrofonerne til at lade lyde fra omgivelserne trænge igennem. Ønsker du at være mere opmærksom på dine omgivelser, er det stadig muligt. Du kan også nørkle med indstillingerne, hvilket især er en fordel på iPhone, hvor lydindstillingerne er mere eller mindre låste. Sound+ giver dig mulighed for at finindstille lyden helt efter dine egne præferencer.

Musikoplevelsen

Jabra er ejet af høreapparatsproducenten, GN, som er vant til at levere lyd gennem små kanaler, og det kan mærkes, når du taler i telefon, som når musikken spiller. Jeg er ekstrem imponeret over det fyldige og nuancerede lydbillede, Evolve 65t gengiver inden for de forskellige musikgenrer.

Headsettet gengiver musikken, jeg lytter til, på fortrinlig vis. Jeg har brugt BTs Electronic Opus, Deleriums Chimera, Queens Greatest Hits II og Claudio Arraus fortolkning af Chopins klaversonater, Nocturnes.

Foto: Kasper Nesager-Hansen

Når jeg lytter til de elektroniske numre fra BT og Delerium, oplever jeg ikke kun en god bund og fylde i musikken. Evolve 65t formår også at gengive detaljer som triangel og sagte baggrundsvokaler. Alt fra tordenskrald til pulserende bas gengives med en fylde og rumklang, man næsten ikke kan tillade sig at forvente af et lille headset.

Chopins klaversonater har en skarphed og rumklang over sig, der gør, at jeg næsten kan fornemme Claudio Arrau sidde i en koncertsal og spille. Jeg oplever dog, at Freddy Mercurys vokal falder en anelse i baggrunden, fordi Queens øvrige instrumenter dominerer lydbilledet. Jeg fornemmer, at Jabras fokus på det alsidige lydbillede, får Mercury til at falde i med blandt andet trommer og elguitar, når han rammer et jævnt toneleje, der måtte befinde sig på samme frekvensområde som instrumenterne.

Produktinformation

  • Navn: Elite Evolve 65t
  • Producent: Jabra
  • Frekvensområde: 20 Hz – 20 kHz
  • Certificering: IP-55 (vand og støvafvisende)
  • Forbindelse: Bluetooth 5.0 (to enheder samtidig)
  • Batterilevetid: 5 timer (10 timer ekstra med opladeretui)
  • Stemmeguide: Siri, Google Assistant og Amazon Alexa
  • Understøtter: Android og iOS
  • Set til: Kr. 1.799
  • Mere information hos Jabra

Bedømmelse

Samlet vurdering 90%

Hvor meget kan man tillade sig at forvente af et meget lille kontorheadset? Det er det store spørgsmål, som går igen med testen af Jabra Evolve 65t. Du kan have ørepropperne med dig overalt, og der er batteri nok til en hel arbejdsdag.
Headsettet formår at blokere langt det meste af baggrundsstøjen i et åbent kontormiljø, mens mikrofonerne trofast gengiver, hvad du siger under en samtale. Dog er mikrofonernes støjfilter følsomme overfor høje lyde, og det kan virke forstyrrende, hvis du er i gang med en kundesamtale.

Evolve 65t er et glimrende kontorheadset, selvom det ikke er perfekt, men det løfte afgiver Jabra heller ikke. Derfor bør du se på de små ørepropper og tænke, at du slipper for at have telefonen op til øret hele dagen, ligesom du slipper for et kluntet kontorheadset, når du bruger Skype.

Del artiklen på

Kommentar til artiklen?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Hvis du ikke allerede får vores nyhedsbrev, har du her muligheden for at tilmelde dig.

Vi udsender 1 gang om ugen, så vi kommer ikke til at spamme din mailboks.

Vi holder dine data private, og deler dem ikke med tredjepart