TEST: Let og smart udendørs lys

Low tech, men stadig smart. Ledvance Outdoor er en smart lampe til haven eller indkørslen, men den kræver hverken netforbindelse eller at du gør andet end sætte den op og tænde for den

Jeg kan rigtig godt lide Ledvances produkter, og nu har jeg haft mulighed for at lege med en af deres udendørslamper.

Endura Style Solar Wall Sensor Double Circle er det mundrette navn på lampen, og det er muligvis den letteste test jeg længe har udført på et produkter her på Tech-Test.

Lampen har et virkelig klassisk udseende, og som navnet antyder så har den to lysringe, begge er naturligvis LED, og den lyster med op til 400 lumen og en farvetemperatur på 3.000K, hvilket er en dejlig varm farve og som samtidig giver masser af lys der hvor du sætter den op.

Lampen kræver ingen ledninger, den napper strømmen fra sollyset i løbet af dagen, så alt jeg skulle gøre var at montere den i min indkørsel og så fortælle den, hvilken tilstand den skulle arbejde i.

Lampen har nemlig tre forskellige tilstande. Den første hvor den er tændt konstant med 200 lumen, og her lover Ledvance at den kan lyse i op til 2,5 timer ved en fuld opladning. Tilstand 2 giver et konstant lyd på 75 lumen, hvilket kun lige akkurat kan ses, men så skifter den op til 300 lumen når den indbyggede bevægelsesføler fornemmer bevægelse. Tilstand 3 er, for mig, den mest spændende for den holder lampen slukket indtil der er bevægelse, og så tænder lampen op til fulde 400 lumen indtil der ikke længere er bevægelse.

Angiveligt skulle den tilstand holde i op til 100 timer, ifølge Ledvances hjemmeside, men det giver ikke rigtig meningen, forhåbentlig kommer der lidt lys inden der er gået 100 timer. Under alle omstændigheder, burde der være strøm nok på til at du kan få lys når du bevæger dig ind og ud i løbet af aftenen.

Hurtig montering

Det var ikke den store sag at få sat lampen op, og heldigvis kan bases roteres så man kan komme til skruehullerne. Det vanskelig er faktisk at finde ud af, hvilke tilstand du vælger. For der er ingen indikation af det. Du skal trykke en, to eller tre gange på vælgeren, og så må du ellers håbe at du har valgt den rigtige.

Jeg var heldig og ramte rigtigt første gang. Men jeg kunne godt have brugt en indikation af, hvilke tilstand lampen stod i.

Lampen er pæn og har et meget klassisk udseende, ved 400 lumen kommer der masser af lys på havegangen, og føleren fungerer ganske fortrinligt.

Ledvance er ikke kendt for gode manualer, og det var også gældende her – jeg måtte faktisk på deres hjemmeside, for at finde ud af, præcist hvad de tre tilstande dækkede over. I manualen var de beskrevet via ikoner, og hvor IKEA slipper godt fra den slags, så er det ikke tilfældet med Ledvance. Mere tekst eller bedre ikoner, tak.

Bedømmelse

Samlet vurdering 95%

Endura Style Solar Wall Sensor Double Circle fra Ledvance er en fed udendørs lampe. Ingen ledninger kræves, installationen er overstået i løbet af minutter, og det tager kun få sekunder at sætte lampen op til den tilstand den skal arbejde i. Og den giver masser af lys.

Jeg kunne godt bruge en bedre manual og en indikation af, hvilken tilstand lampen er sat i. Ellers har jeg ikke noget at udsætte på denne flotte lampe.

Du kan læse mere om lampen her.

Prisen ligger på omkring 290 kroner alt efter, hvor du køber den.

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (3371 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?