TEST: Let overvågning med Ring

Det er ikke kun en videodørklokke Ring kan frembyde. De har også et såkaldt Stick Up Cam, der passer sammen med resten af deres produkter. Jeg har testet det, og på nær en enkelt lille knast, så er jeg ret begejstret for det

Ring Stick Up Cam Wired. Foto: Ring

For ikke så længe siden testede jeg en videodørklokke fra Ring, og nu har jeg så fået fat i et overvågningskamera også fra Ring, og hvem har ikke brug for at overvåge huset, kontoret, stuen eller bilen?

Kameraet findes for resten både som kablet og batteridrevet. Jeg havde fået fat i den kablede udgave, men det er muligt at købe et batteri og bruge det til kameraet. Jeg nøjedes dog med at bruge den medfølgende eksterne strømforsyning.

Let opsætning

Selve opsætningen af kameraet var dejlig let. Vanen tro leverer Ring alt det med du skal bruge – lige fra raw plugs og skruer til den skruetrækker du skal bruge til jobbet. Men du behøver altså ikke skrue kameraet op på væggen.

Den holder kameraet monteres på, kan både bruges på væggen, og som holder på bordet. Og her skal Ring have ros, for uanset hvordan du benytter den, så fungerer holderen godt, og den er disket og lige så nydelig på væggen som når den står på bordet.

Selve kameraet er også pænt designet. Der er ingen tvivl om at det er et kamera, men det er stadig diskret nok til at du glemmer at det står der efter et stykke tid.

Ring Stick Up Cam Wired. Foto: Ring

Ring Stick Up Cam Wired. Foto: Ring

Den efterfølgende ibrugtagning gik som en ren leg. Alt klares direkte fra app’en, hvorfra du scanner en QR-kode der følger med i pakken, og vupti så er kameraet en del af din Ring-app.

Hvis du ikke allerede har en Ring-konto, så skal du lige oprette en sådan, hvilket har den fordel i, at du efterfølgende kan logge på din Ring-konto fra forskellige mobiler, hvis du altså vælger at skifte fra fx iPhone til Android.

Magien ligger i app’en

Det spændende ved et produkt som Ring Stick Up Cam ligger i de funktioner som du finder i app’en. Og mange af dem er nøjagtigt de samme som du finder i andre Ring-produkter, ikke mindst deres videodørklokke.

Udover at du her kan se informationer om signalstyrke, og batterilevetid (hvis der bliver brugt batteri), så er det her du kan vælge at gå ind og se et live feed fra kameraet, starte en alarm, hvis der er nogen du gerne vil skræmme.

Du kan også vælge at snakke med dem der måtte være i nærheden af kameraet, så du kan bruge den som en slags videotelefon (som der dog ikke kan ringes op fra).

Du kan også sætte følsomheden af kameraet, bestemme hvilken zone kameraet skal opdage bevægelse i og du kan sætte e tidsplan for, hvornår kameraet skal være aktivt og hvornår det ikke skal være aktivt.

Ring Stick Up Cam Wired. Foto: Ring

Ring Stick Up Cam Wired. Foto: Ring

Du kan tænde og slukke for at kameraet opdager bevægelse, og ikke mindst optager bevægelsen. Det sidste kræver så lige at du har en betalt plan hos Ring, for udover de første 30 dage, så bliver din video ikke gemt, hvis du ikke betaler for det, hvilket jeg synes er surt. For du ender med at betalt helt op mod 600 kroner om året for at gemme dine videoer – hvis du altså har mere end et produkt.

Produktinformation

  • Produktnavn: Stick Up Cam Wired
  • Producent: Ring
  • Videokvalitet: 1.080p HD
  • Tale: Tovejs
  • Montering: Udendørs og indendørs
  • Bevægelsesføler: Ja
  • Nattesyn: Ja
  • Pris: Set til 1.290 kroner
  • Se mere hos Ring

 

Bedømmelse

Samlet vurdering 90%

Jeg kan rigtig godt lide Ring Stick Up Cam. Kvaliteten af videoen er super høj, lyden ligeledes, og det at du kan stille følsomheden og det felt der skal optages video i, er bare skønt.

Jeg er også en stor fan af, at alt medfølger til montering – lige fra raw plugs til skruetrækker. Her har Ring altså tænkt sig om.

Men skal jeg trække noget ned, så er det at du skal betale for at få kunne gemme video. Du får ikke så meget som et minuts opbevaring med mindre du betaler. Og du kan heller ikke gemme på et lokalt sd-kort, og det trækker altså ned i bedømmelsen.

Prisen er ikke i den lave ende af skalaen, men kvaliteten er klart det hele værd.

 

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (2792 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Hvis du ikke allerede får vores nyhedsbrev, har du her muligheden for at tilmelde dig.

Vi udsender 1 gang om ugen, så vi kommer ikke til at spamme din mailboks.

Vi holder dine data private, og deler dem ikke med tredjepart