TEST: Videodørklokke med flere funktioner

Ring Doorbell 2 er en avanceret videodørklokke med indbygget overvågningsfunktion. Teknisk fungerer Doorbell 2 perfekt, men den fejler også på et par punkter, blandt andet kræver den fulde funktionalitet som dørklokke tilkøb

Ring Doorbell 2 med Chime Pro. Foto: Ring

Muligheden for at se, hvem der egentlig står foran din hoveddør inden du åbner den, vil de fleste os nok gerne have. Og muligheden for at se hvem der er ved din hoveddør, selvom du ikke er hjemme, er en funktion jeg personligt virkelig godt kan bruge.

De funktioner er blot nogle af dem du får med Ring Doorbell 2, en videodørklokke fra firmaet af samme navn – Ring.

Ring Doorbell 2. Foto: Ring

Ring Doorbell 2. Foto: Ring

Doorbell 2 kommer i en pakke med et stort genopladeligt batteri, ekstra frontplade så Doorbell 2 kan skifte farve fra lys grå til koksgrå, og en række forskellige monteringsbeslag, så du kan montere Doorbell 2 i forskellige vinkler og forskellige flader.

Det er let at komme i gang med Doorbell 2, når du altså lige har ladet batteriet op.

Herefter henter du app’en, og den guider dig igennem processen med at forbinde videodørklokken til dit WiFi, og lave den grundlæggende opsætning. Når du altså lige har oprettet en, gratis, konto hos Ring.

Her kan du blandt andet sætte Doorbell 2 op til at detektere bevægelser foran din hoveddør. Og i første omgang sætter den et standardområde op, baseret på dine ønsker om følsomhed, og afstand fra din dør til gaden – hvis din dør altså vender ud mod en gade.

Efter den grundlæggende opsætning kan du så blive guidet igennem den fysiske montering af Doorbell 2, via en række videoer. Hvis du ikke lige her nu ønsker at se de videoer, kan du få Ring til at sende videoerne til dig.

Den første mangel

Det var så på dette tidspunkt at jeg opdagede den første mangel ved Doorbell 2. For den har ikke nogen højttaler du kan sætte op indendørs. Når du klikker på ringeklokken, så ringer selve Doorbell 2 nok så fint, og hvis du ellers har valgt det i app’en så dukker der med det samme et videosignal op på din smartphone.

Men det betyder også, at hvis du ikke lige har din mobil på dig, og du måske er i den anden ende af huset – ja så hører du ikke at der er nogen ved døren.

Det er der så et par løsninger på. Den ene er, at du tilføjer flere brugere på systemet, så din kone/mand/kæreste og børn også kan se, hvem der er ved døren.

App'en til Doorbell 2. Foto: Ring

App'en til Doorbell 2. Foto: Ring

Det løser dog kun problemet delvist. Jeg er fx ofte hjemme når min kone ikke er her, hvilket vil sige, at jeg stadig kan befinde mig i den anden enden af huset uden min mobil, når dørklokken ringer.

Den anden løsning er at tilkøbe en intern ringeklokke – som også fungerer som en forlængelse af dit netværk med Ring-enheder (hvis du altså køber flere dørklokker, overvågningskameraer, smarte pærer osv).

Ring Chime Pro. Foto: Ring

Ring Chime Pro. Foto: Ring

Til min test har jeg også haft sådan en intern ringeklokke – Chime Pro – så den satte jeg op. Den er endnu lettere end at sætte Doorbell 2, den skal bare sættes i en stikkontakt, og så vælger du at tilføje enheden i app’en.

Mange muligheder

Nu er det så at du skal gå på opdagelse i app’en til Ring, for der er et hav af muligheder.

Du kan sætte op præcist hvor kameraet i ringeklokken skal holde øje med bevægelser, altså hvilke zoner der skal overvåges, og det er ret nifty.

Du kan sætte op, hvad du vil have besked om på mobilen og på dine tilkoblede enheder. Altså – vil du både have når der er nogen der ringer på døren og når der er bevægelse, eller er det kun når der er nogen der ringer på.

Du kan slå muligheden for ’live view’ til, altså at du kan overvåge omgivelserne direkte fra din app, uden at der er nogen der ringer på din dør.

Du kan sætte ringeklokken til at ’sove’ hvis du har behov for at pause overvågningen i en kortere eller længere periode, og så har Ring en række partnere, hvis produkter du – direkte fra app’en – kan koble sammen med dine Ring-produkter.

App’en er let at brug og navigere rundt i, og generelt er Doorbell 2 et rigtig fedt produkt.

Ekstra udgifter

Men alt er altså ikke rosenrødt når det kommer til Doorbell 2. En ting er at det irriterer mig, at jeg skal købe et ekstraprodukt til små 600 kroner for at kunne høre min nye ringeklokke, en anden ting er at jeg ikke slipper med at betale for produkterne alene.

Og hvad mener jeg så lige med det? Jo, når du opretter en konto hos Ring, hvilket du skal for at få produktet til at virke, så får du automatisk deres gratis plan. Det betyder at Doorbell 2 kan overvåge, fungere som videoringeklokke og give dig alarmer hvis der er nogen der kommer for tæt på din hoveddør.

Ring Doorbell 2. Foto: Ring

Ring Doorbell 2. Foto: Ring

Men… hvis du har den gratis plan, så kan du ikke gemme dine videoer. Det vil sige, at hvis der er nogen der kommer i nærheden af din dør, så får du en alarm, men den video der optages, bliver ikke gemt. Så du kan efterfølgende ikke gå tilbage og se hvem pokker det var, der kastede æg på din hoveddør, smadrede din postkasse eller tilsvarende.

Hvis du ønsker at gemme, og dele, videoer, skal du op i en betalt plan. Her er der to at vælge imellem. Protect Basic Plan og Protect Plus Plan. Den første koster 3 dollars om måneden eller 30 dollars om året, og dækker en ringeklokke eller overvågningskamera. Den anden koster 10 dollars om måneden eller 100 dollars om måneden og dækker alle de Ring-produkter du måtte have på din adresse.

Jeg synes det er fair at Ring ikke skal opbevare uendelige mængder af video for mig, men jeg synes ikke det er ok, at jeg køber et produkt til over 1.500 kroner, for så at skulle ud og betale op til 600 kroner ekstra om året.

Det ville være fair, hvis de opbevarede et par dages video gratis, og derefter skal du betale. Det andet virker bare alt for grisk.

Opsamling

Men de grundlæggende funktioner kører bare i Ring Doorbell 2, og hvis du ikke har behov for overvågningsdelen, ja så er produktet supergodt. Men jeg savner muligheden af at kunne gemme lidt video i den købte udgave.

Og det er også fedt at du kan forlænge netværket med Rings egne produkter, og at du kan tilkoble produkter fra deres partnere.

Produktinformation

 • Produktnavn: Doorbell 2
 • Producent: Ring
 • Strøm: Indbygget batteri, eller strøm via ledning 8-24 VAC)
 • Netværk: 802.11 b/g/n, 2,4 GHz
 • Lyd: 2-vejs kommunikation
 • Video: 1.080p HD, Live View, Nattesyn
 • Motion detection: Ind dine egne zoner
 • Kamera: 160 grader vidvinkel
 • Temperaturområde: -20,5 til 48,5 grader celsius
 • Dimensioner: 12,83 x 6,35 x 2,75 cm
 • Pris Doorbell 2: Set til kr. 1.500 kroner
 • Pris: Chime Pro: Set til kr. 500 kroner
 • Mere information hos Ring

 

Bedømmelse

Samlet vurdering 85%

Set som en videodørklokke er Ring Doorbell 2 et super godt produkt. Kvaliteten er god, den fungerer hurtigt og du kan både høre og føre samtaler med den person der står ved din hoveddør.

App’en er let at betjene, og der er rigtig mange muligheder for tilpasning til præcist det du måtte ønske.

Eneste jeg mangler er at der kommer en højttaler til at montere indendørs, så jeg kan høre den uden at købe ekstra, og at jeg får mulighed for at gemme bare en enkelt dags video, uden at skulle ud og betale ekstra for mit nyindkøbte produkt.

 

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (2748 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Hvis du ikke allerede får vores nyhedsbrev, har du her muligheden for at tilmelde dig.

Vi udsender 1 gang om ugen, så vi kommer ikke til at spamme din mailboks.

Vi holder dine data private, og deler dem ikke med tredjepart