TEST af Nest: Hjemmeovervågning der snakker sammen

Nest-produkterne er hjemmeovervågning i høj kvalitet. De snakker sammen og advarer dig. Men det er ikke helt uden kvaler at arbejde med dem

Nest produkter
Nest produkter

Tidligere på året lancerede det lille Google startup-firma, Nest, deres produkter (eller nogle få af dem) i Danmark. Jeg har kigget på produkterne, to forskellige indendørs overvågningskameraer, et udendørskamera og en røg/CO2-måler.

De fire Nest-produkter der har været forbi testbænken er: Nest Cam Outdoor, Nest Cam IQ Indoor, Nest Cam Indoor og Nets Protect, og fælles for alle er et super flot design, solidt, pænt og meget diskret. Så når det kommer til udseendet er det intet at udsætte på Nests produkter.

Jeg har ikke tænkt mig at gå ind på opsætningen af samtlige produkter, for faktisk så fungerer den på nøjagtig samme møde. Du henter app’en til din Android eller iOS’enhed og følger vejledningen der. Du skal have en (gratis) konto hos Nest, hvor dine produkter registreres, hvor du kan tilgå dem uden din smartphone og hvor du faktisk kan indstille dine kameraer mere præcist end på din smartphone.

Nest Protect

Nest Protect

Nem opsætning, fed app

Du bliver guided igennem tilslutningen til dit netværk, og når du kommer til enhed to, tre osv, så skal du faktisk ikke rigtigt andet end bare sikre dig at mindst en enhed er tændt. Nest-produkterne snakker sammen og danner deres eget netværk, og udveksler den nødvendige information for at koble dem på dit wifi.

Det er måske værd at bemærke, at når du sætter røg/CO2-alarmerne op, så tester de også lige lyden, og har du hund så smid den ud, for det er godt nok en høj lyd der kommer der. Hvis du, som jeg, sætter mere end en røg/CO2-alarm op, og så vælger at køre en test af lyden, så er det ikke kun den ene enhed der hyler – næ det gør de alle faktisk.

Helt generelt så er det en meget smidig opsætning af Nest-produkterne, og i app’en eller på Nest-portalen kan du indstille enhederne i detaljer. De fleste indstillinger bliver du foretaget når du slutter enheden til, men har du lyst til at ændre på detaljer som om hvorvidt Nest Protect må fungere som nattelys (en fed detalje) eller ej, så har du den mulighed.

På din Nest-portal kan du også indstille ting som zoner som kameraerne skal holde specielt øje med og du kan fremstille videoklip du eventuelt vil gemme eller vise til andre.


[yuzo_related]


Der er faktisk mange ting man kan sige om produkterne. F.eks. at de kan tale dansk til dig, og fortælle dig at der er røg i gangen eller stuen. Du kan vælge at navngive produkternes placering med de indbyggede engelske navne eller du kan vælge at skrive dine egne navne på rummet du placerer enheder i.

Lidt om produkterne

Når produkterne så er sat op er du klar. Du kan overvåge dit hus så længe der netforbindelse og lad mig sige med det samme, at kvaliteten på overvågningskameraerne er imponerende. Vi snakker her om 1.080p HD video, og det betyder at du kan zoome imponerende meget ind, selv om natten.

Nest Cam Indoor IQ

Nest Cam Indoor IQ

Kommer der et ansigt ind i billedet, får du med det samme muligheden for at ’genkende’ det, hvilket vil sige, at du kan notere familiemedlemmer, så du ikke få alarmer hvis et velkendt ansigt kommer ind i billedet, fed og smart funktion.

Så med alle de roser, hvor er så tornene, som jeg lagde lidt op til i starten af teksten her. Jo det skal jeg sige dig. For hvor Nest Protect drives af batterier, så skal alle overvågningskameraerne tilsluttes strøm.

Tanken er at du ikke skal spekulere på at skifte batterier i dem, men det har en enorm bagside. Dels skal du finde en stikkontakt i nærheden af dit overvågningskamera, dels skal du finde dig i at have en, ret tyk, ledning løbende over til kameraet.

Det samme gælder for udendørskameraet, der også kræver strøm, og her knækkede filmen virkelig for mig. For det hus jeg bor i, et typehus fra 70’erne, har ikke imponerende mange stikkontakter inde i huset, og er faktisk ikke født med en eneste udendørs stikkontakt. At der så efterfølgende er blevet monteret et par stykker er rent helt. Men de er altså ikke nødvendigvis der hvor jeg godt vil placere mit overvågningskamera.

Nest Cam Indoor

Nest Cam Indoor

Når jeg kigger på mit Arlo-system, så drives det af batterier, og jeg skifter dem måske en eller to gange om året. Det kan jeg godt leve med, hvis jeg får friheden til at placere mine overvågningskameraer hvor jeg har lyst til, og ikke hvor jeg tilfældigvis har en stikkontakt.

Samtidig har det udendørskamera en meget tyk ledning, hvilket gør det endnu mere besværligt at sætte den op. Men ros for at du ikke nødvendigvis behøver at bore i din væg. Next Cam Outdoor har magneter, så du kan sætte den op på en metalplade, hvis du tilfældigvis har en sådan der hvor du alligevel vil have kameraet til at stå.

Nest Cam Outdoor

Nest Cam Outdoor

Også med tale

Når først Nest produkterne er sat op, så er det virkelig et spørgsmål om at glemme dem. De sidder der jo bare og virker.

Men en af de fede ting ved kameraerne er, at der også er lyd med. Dels så optager, og reagerer, kameraerne på lyd, dels så kan du snakke med dem du ser på overvågningsvideoen. Og lyden er imponerende god, og forsinkelsen er faktisk minimal.

Set som overvågningsprodukter er Nest-produkterne af imponerende kvalitet. Men det irriterer mig stadig voldsomt at jeg er afhængig af stikkontakter, og ikke mindst at de strømforsyninger der følger med er overdrevet store.

Men respekt for kvaliteten af produkterne, de funktioner de har, nemheden de sættes op med og kvaliteten af den video de optager. Nu venter jeg så bare på at Nest også lancerer deres øvrige produkter, så som dørklokke og alarmsystem også kommer til landet.

Produktinformation

 • Produktnavne: Nest Protect, Nest Cam Outdoor, Nest Cam IQ Indoor, Nest Cam Indoor
 • Producent: Nest
 • Nest Protect: Røg- og CO2-alarm. Batteridrevet, nattebelysning
 • Nest Cam Outdoor: 130 graders 1.080 video, night vision, mikrofon
 • Nest Cam IQ Indoor: 4K-sensor, 1.080 HD video, mikrofon, dynamisk HDR
 • Nest Cam Indoor: 1.080 HD video, mikrofon
 • Priser:
  • Nest Protect: Set til kr. 1.100,-
  • Nest Cam Outdoor: Set til kr. 1.900,-
  • Nest Cam IQ Indoor: Set til kr. 2.900,-
  • Nest Cam Indoor: Set til kr. 1.400,-
 • Mere information hos Nest

Bedømmelse

Samlet vurdering 90%

Nest-produkterne er fede på så mange måder. Lette at sætte op, masser af funktioner, fedt design, solide og stabile. Men hvorfor Nest insisterer på at det skal være ledning til deres kameraer forstår jeg ikke. Det nedbringer fleksibiliteten markant, og dermed bliver værdien meget mindre. Men kan du leve med afhængigheden af stikkontakten så er det suveræne produkter.

Tjek priser på bredbånd

Tech-Test har indgået et samarbejde med Samlino så du kan tjekke bredbåndspriser og ikke mindst muligheder for bredbånd på din adresse.

Det er helt gratis og Samlino skal ikke bruge andet end din adresse for at levere priser til dig.

Når du har indtastet adressen i feltet herunder, bliver du sendt til Samlino, hvor du får vist resultatet, og hvor du kan indsætte flere filtre, hvis du har bestemte behov for dit bredbånd.

Kommentar til artiklen?