Amazon satser på forbundne enheder

Verdens største online boghandel, Amazon, har lige købt startup-firmaet Blink og får dermed forbundne kameraer og dørklokker i porteføljen

Amazon har længe satset på hardware, og deres Amazon Alexa har de vist at de virkelig går IoT-vejen. Nu har de så opkøbt det lille opstartsfirma Blink, der blev startet i 2014.

Blink udvikler forbundne Wifi-sikkerhedskameraer og her for nyligt også en video-dørklokke. Firmaet startede via en crowdfundingkampagne og skaffede over 1 million dollars til deres trådløse hjemmeovervågningssystem.

Amazon har allerede adskillige produkter til det forbundne hjem, blandt andet deres Cloud Cam og Amazon Key som du kan bruge til at åbne dit hjem til fragtfolk der kommer med pakker.

Så hvorfor dog købe Blink kunne man spørge. Ifølge Tech Crunch kan Blink levere en ekspertise i at udvikle forbundne, trådløse enheder til hjemmeovervågning og sikkerhed, som sikrer let installation og som kører på standardbatterier.

F.eks. så kører Blinks dørklokke på to AA-batterier og skulle virke i omkring to år ved regelmæssig brug.

Der er ingen tvivl om, at Amazon er interesseret i at få en større bid af markedet for enheder til det forbundne  hjem, ikke mindst fordi de har haft en stor succes med deres Alexa-produkt. Tech Crunch mener at de bør får firmaer som Nest til at blive bekymrede, og om det sker vil fremtiden komme til at vise.

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (3020 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Hvis du ikke allerede får vores nyhedsbrev, har du her muligheden for at tilmelde dig.

Vi udsender 1 gang om ugen, så vi kommer ikke til at spamme din mailboks.

Vi holder dine data private, og deler dem ikke med tredjepart