Google introducerer nye funktioner i deres online kontorsuite

It-giganten Google har lige afholdt deres årlige udviklerkonfernece Google I/O og her har de introduceret et par nye funktioner til deres online kontorsuite

Det er blandt programmerne Docs og Sheets der har fået et par nye funktioner tilført. Docs og Sheets er en del af Googles såkaldte Workspaceprogrammer, en række onlineværktøjer der skal give et alternativ til Microsofts Office 365 suite.

En af de nye funktioner er ‘Smart Chip’, der skulle gøre det lettere at tagge personer, eller linke til filer og møder i Docs. Ved at bruge tegnet ‘@’ dukker der en menu op med forslag til relevante filer og kontakter du kan linke til. Her og nu er funktionen som sagt til Docs, men Google oplyser at den også vil dukke op til Sheets i løbet af de næste par måneder.

En anden funktion er ‘Sideløse dokumenter’, som er et nyt sideformat til Docs. Den funktion fjerner sidestrukturer og du får i stedet en stor flade, eller et kanvas, du kan udvide og tilpasse til den skærm du arbejder på. Funktionen skulle gøre det lettere for dig at arbejde med brede tabeller eller store billeder, og Google lover at du altid kan skifte tilbage til normal sidestruktur, hvis du skal skrive dokumentet ud. Hvordan layoutet så bliver besluttet forlyder der dog intet om fra Google.

Der er også kommet en dosmerseddel i Docs. Funktionen gør det muligt at oprette tjeklister i både web og mobiludgaven af Docs, og snart skulle det også blive muligt at tildele opgaver på tjeklisten til andre brugere du arbejder sammen med. Alle vil så kunne se deres to-do-lister i Google Tasks.

Docs får også nye funktioner i løbet af de næste par måneder gør det muligt at opbygge tabeller i form af en række nye tabelskabeloner, så du fx lettere kan styre projekter i Docs, og hvor forskellige brugere kan samarbejde og give input.

Sheets har også fået en opdatering i form af Smart hjælp. Det er browserudgaven af Sheets, der nu vil give forslag til formler så det bliver lettere for selv novicer at trække konklusioner ud af deres data. Funktionen skulle hjælpe brugerne med at bygge og fejlfinde, når der opbygges formularer.

Der er mange flere opdatering og nyheder fra Google I/O, og dem kan du læse om i deres blog, eller se dem i en kort video, herunder.

Nyheder fra Google.
About Lars Bennetzen 4127 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?