TEST: Pixel Watch 2 – super lækkert smartwatch

Googles nyeste smartwatch, Pixel Watch 2, har knivskarpt fokus på dit helbred, men glemmer ikke de mange funktioner et smartwatch bør have

Pixel Watch 2. Foto: Google

Pixel Watch 2 er Googles nyeste smartwatch, og i virkeligheden er det en markant forbedring af Fitbit-trackeren. Som du måske husker så købte Google nemlig Fitbit for et par år siden.

I den periode jeg har brugt Pixel Watch 2 har der da heller ingen tvivl været om, at uret er en Fitbit-tracker på stereoider. Det kan alt det Fitbit kunne med deres mest avancerede enheder, og så en masse mere. Jeg har altid været ret ked af at Fitbit kaldte deres trackere for Smartwatch, der manglede en masse funktioner og ikke mindst et økosystem. Men nu hvor Google har overtaget og kalder det for Pixel Watch, er det bare ikke længere gældende.

Jeg er ret vildt med designet af Pixel Watch 2. Det er elegant med den runde urskive, glasset giver uretskiven et flot udseende, og der er nogle meget flotte og elegante urskiver til uret. Jeg er dog ikke så begejstret for de urremme der følger med, den plastik er ikke rar at have om håndleddet, og selvom de nok er gode når man skal træne, så er jeg sikker på, at det er muligt at få et bedre materiale.

Pixel Watch 2. Foto: Google

Pixel Watch 2 fungerer bedst hvis du kobler det sammen med det der tidligere var Fitbit på din smartphone. Du finder nu de funktioner i Google Pixel Watch app’en, og det eneste jeg virkelig er ked af her er, at du kun kan logge på med en gmail. Personer som mig der ikke har en gmail-konto er nødt til at oprette sådan en konto for at kunne bruge uret, og det frustrerer mig. Google må virkelig være syg for at få mine data.

Når det så er sagt, så går det hurtigt at komme i gang med at bruge Pixel Watch 2 som din personlige coach, fitness-tracker og ikke mindst smartwatch.

Hvis du forresten har enten Telenor eller Telia som udbyder kan du også få eSIM til uret. Det er dog ikke noget jeg normalt bruger, heller ikke på mit daglige smartwatch, jeg er altid i nærheden af min smartphone eller et netværk, og så behøver jeg ikke eSIM.

Masser af informationer

En af de ting jeg virkelig godt kan lide med Pixel Watch 2 er de mange muligheder for personalisering. Udover at vælge den urskive du helst vil have, så har hver urskrive også en række ’tiles’ du kan vælge og tilpasse. De ’tiles’ er forskellige informationsskærme du kan swipe dig frem til, og her kan du se alt lige fra beskeder, aftaler og kontakter til dit søvnmønster, starte træning, se dit hjerteslag og meget mere.

Det er en virkelig flot og elegant måde at få et overblik over din hverdag, og jeg vænnede mig hurtigt til at bruge de ’tiles’, de fungerer virkelig godt.

Pixel Watch 2. Foto: Google

Hvad du skal være klar over med Pixel Watch 2 er, at du binder dig meget tæt til Googles økosystem, på samme måde som du frivilligt lænker dig sammen med Apple og deres økosystem, når du får et Apple Watch.

Godt nok kan du bruge Pixel Watch sammen med alle nyere Android-baserede mobiler, men mange af de funktioner du finder i mobilen, så som at overvåge dit hjems kameraer, kræver at du bruger Google produkter.

Personligt synes jeg ikke at det er et problem, eller specielt underligt, Google har på den måde god kontrol over hvad der sker, og de kan bedre styre kvaliteten af styringen.

Mange målinger

Når du logger ind på din Fitbit-konto (med din Gmail-adresse), får du den kendte Fitbit-oplevelse. Du kan måle stort set alt, opstille mål for dagen, tracke træning få hjælp til træning og meget mere. Fitbit har altid haft tjek på at tracke din aktivitet, og det er de absolut ikke blevet dårligere til med Pixel Watch 2.

Jeg er meget imponeret over så mange målinger de har indbygget i uret, lige fra hudtemperatur til puls og måling af arytmi. Samtidig måler uret hvordan din krop reagerer på forskellige situationer så som stress, afslapning og mere, og det kan faktisk være med til at give en god løftet pegefinger. Hvis Pixel Watch 2 fortæller dig at det er tid til at meditere, lave åndedrætsøvelser eller lignende.

Pixel Watch 2 har mange andre målinger det kan tage, blandt andet kan det lave en ECG-måling, hvor det blandt andet kan se om der er problemer med hjerteslaget, det de kalder for Atrial fibrillation, eller hjerteflimmer.

Men også søvnsporing er de gode til, og jeg får en virkelig god oversigt over min søvn når jeg bruger uret.

Herudover er der en lang række andre funktioner i uret der bare er skønne. Hvis du bruger YouTube Music på din smartphone, kan du hente musikken ned på uret, så du ikke skal have din telefon i nærheden for at lytte til musik når du f.eks. løber en tur.

Du kan naturligvis læse dine mails på uret, og du kan sætte G Pay op, så du kan betale med uret, hvis du ønsker det.

Hvis du vil kan du styret kameraet på din Pixel smartphone og du kan overvåge dine kameraer hvis du bruger Google Next, alt sammen direkte fra Pixel Watch 2. Hvis du navigerer med Google Maps, så kan du få vejledningen op på dit ur, hvilket er specielt godt hvis du er ude og løbe eller gå en tur. I bilen er det ikke specielt spændende.

Bedømmelse

Samlet vurdering 95%

Jeg er vild med Pixel Watch 2. Det er elegant, solidt og med en meget flot skærm hvor alt står knivskarpt. Samtidig har uret en enorm mængde funktioner, og fordi det er en del af Googles univers, har du adgang til et hav af apps du kan installere på uret.

Integrationen med Fitbit er fed, og du kan virkelig holde øje med dit helbred, din træning og din daglige aktivitet med uret.

Endelig er det let at få et overblik over alt på uret, den flotte tiles giver et godt overblik over alt fra uret, ikke mindst din aktivitet og helbred.

Du kan læse mere om Pixel Watch 2 her.

Det koster Pixel Watch 2 lige nu

Tjek priser på bredbånd

Tech-Test har indgået et samarbejde med Samlino så du kan tjekke bredbåndspriser og ikke mindst muligheder for bredbånd på din adresse.

Det er helt gratis og Samlino skal ikke bruge andet end din adresse for at levere priser til dig.

Når du har indtastet adressen i feltet herunder, bliver du sendt til Samlino, hvor du får vist resultatet, og hvor du kan indsætte flere filtre, hvis du har bestemte behov for dit bredbånd.