TEST: ACCENTUM Wireless skuffer i test

Sennheisers nye over-ear-headset er flot og komfortabelt, men lyden lever ikke op til forventningerne

ACCENTUM Wireless. Foto: Sennheiser

For mig har Sennheiser altid stået for førsteklasses lyd, høj komfort og glimrende udnyttelse af nyeste lydteknologier. Jeg var derfor ret spændt på at teste deres nyeste over-ear-headset, ACCENTUM Wireless, der udmærker sig ved at være markant billigere end jeg kender fra Sennheiser.

Når det kommer til design, så minder ACCENTUM Wireless en hel del om tidligere headsets fra Sennheiser, hvilet jeg er glad for – jeg kan godt lide deres design. Men headsettet er lidt mere løst i ørekopperne, hvilket giver en noget løs følelse når man håndterer det.

Det undrer mig med de løse ørepuder, ikke mindst fordi der er en dedikeret højre og venstre ørekop, så det er ikke fordi headsettet skal kunne vendes op.

Det løse design blev jeg aldrig rigtig gode venner med, det irriterede mig at det virkede ustabilt, ikke mindst fordi headsettet faktisk er konstrueret af gode materialer.

Ørekopperne er kun lige præcist store nok til at de kan nå rundt om mine ører, det er ganske fint, det giver stadig fin plads til en 37mm driver. Samtidig danner ørekopperne en god passiv støjreduktion, helt som jeg havde forventet af et headset fra Sennhesier.

Sennheiser ACCENTUM Wireless. Foto: Sennheiser

Samtidig er er den aktive støjreduktion god og effektiv, der er ingen tvivl om at Sennheiser har styr på den del af teknologien. Sennheiser skal have ros for både den og komforten, for jeg kunne have headsettet på i timevis uden at det blev varmt eller irriterende at have det på. Selv når jeg brugte mine skærmbriller var der ikke noget problem.

Lyden rammer ved siden af

Men herefter var det så som så med de gode oplevelser. Jeg lyttede til mange forskellige typer musik med ACCENTUM Wireless, og hver gang fik jeg samme oplevelse af musikken, nemlig at bassen ikke var markant nok og at diskanten var uskarp og upræcis. Det gav en virkelig trist og uldent lydbillede.

Hvor bassen skal danne en god lyd i bunden af musikken, så skal diskanten give musikken den klarhed og kant der er med til at definere hele oplevelsen, men jeg blev skuffet på begge punkter. Mellemtonerne var gode nok, men det kunne ikke rette op på problemer med bas og diskant.

I app’en er der en equalizer og nogle faste indstillinger der kan bruges til at forbedre lydbilledet med. Men heller ikke her var der den store hjælp at finde. Selvom equalizeren var en grafisk equalizer, så var der ikke den store reaktion når jeg brugte den, og det var meget frustrerende.

Jeg havde lidt mere held med at bruge de faste indstillinger, men jeg fik aldrig den gode lyd jeg ellers forbinder med Sennheiser.

Når jeg brugte de faste indstillinger så kunne jeg efterfølgende se, hvordan den grafiske equalizer indstillede sig, og det var et meget specielt syn der mødte mig der. Det virkede ikke som om der var et egentligt mønster, mere som nogle af sliderne var stillet i top hhv bund i et tilfældigt mønster.

Lyden var dog lidt bedre når jeg brugte ‘pop’-indstillingen, men det var stadig ikke en lyd der gav mig lyst til at blive ved med at lytte til musik med headsettet på.

Bedømmelse

Samlet vurdering 60%

Designmæssigt er ACCENTUM Wireless et pænt headset og materialerne er gode. Men på grund af de meget løse ørekopper føles headsettet ustabilt.

Samtidig er lyden langt fra der hvor jeg havde forventet det af et headset fra Sennheiser, og selv ikke app’en kunne redde lydbilledet.

Sennheiser bør måske overveje at holde sig til de dyrere headsets, for ACCENTUM Wireless er ikke pengene værd.

Du kan læse mere om ACCENTUM Wireless her.

Det koster ACCENTUM Wireless lige nu

About Lars Bennetzen 4199 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.