TEST: Profile USB Microphone – en superfed streamermikrofon

Jeg har testet den nye streamermikrofon, Profile USB Microphone, fra Sennheiser, og den har stort set kun imponeret i min test

Profile USB Microphone. Foto: Sennheiser

Podcast, streaming og onlinemøder er hverdag og det kræver godt udstyr. Desværre kan der være langt mellem snapsene, ikke mindst når det kommer til gode mikrofoner. Men Sennheiser er specialister i lyd, og det viser det til fulde med den nye streamingmikrofon, Profile USB Microphone.

Den er ikke alene let at sætte op og komme i gang med, den er også let at betjene og så leverer den en virkelig fed lyd.

Mikrofonen er, hvad Sennheise selv kalder, en cardioid kondensatormikrofon. Men den er også en usb-mikrofon, hvilket betyder at den ikke kræver nogen form for ekstra strøm for at fungere, og når den skal bruges foran computeren – primært tænker jeg – så er det et stort plus.

Den optager i cardioid-mønster, hvilket er perfekt når den skal bruges til podcast eller streaming. MIkrofonen kommer i to forskellige sæt, en med boom arm, og en med bordstander. Jeg testede den versionen med boom arm, ikke at det gør nogen forskel, mikrofonen er den samme.

Opsætningen gik virkelig godt og let, omend jeg – helt som forventet – hvad lidt udfordringer med at sætte boom armen op. Det er som udgangspunkt ikke svært, men jeg har altid en udfordring i at få boom armen til at være i en position, så mikrofonen sidder godt og naturligt ud for munden på mig.

Profile USB Microphone. Foto: Sennheiser

Men det lykkedes da, og den medfølgende guide viser pænt, hvor langt man skal holde sig væk fra mikrofonen for at få den bedste lyd.

Mikrofonen sluttes til computeren med det medfølgende usb-c til usb-c-kabel, og her vandt Sennheiser med det samme point hos mig. Jeg er rimelig træt af gadgets der har et usb-c stik i den ene ende (den der skal ind i den pågældende gadget) og så et standard usb-a-stik i den anden. Jeg skal altid lede efter en adapter, for min laptop – som de fleste nyere – har bare ikke længere et usb-a-stik.

Udover tilslutningen med kabel skulle jeg ikke gøre noget. Der er ingen software der skal bruges, og det betyder at den uden problemer kan bruges både til pc og mac – endnu et stort plus.

Alt betjeningen finder sted på selve mikrofonen. Her skuer du op og ned for mikrofonens volumen, for den lyd der kommer fra din pc og for din tale. Det kræver naturligvis at du tilkoble er et monitorheadset, og her skal du helst bruge et af en god kvalitet, det fortjener mikrofonen virkelig.

Monitorheadsettet tilsluttes direkte til mikrofonen via et 3,5mm jack-stik, der er placeret på bagsiden af mikrofonen.

Endelig er der også en knap der bruges til at mute-mikrofonen, og det er heldigvis en knap med blød anslag, så der ikke kommer et ‘klik’ når du bruger den knap.

Der er en LED-ring om den ene drejeknap, og den lyser rødt, hvis du har mutet mikrofonen, gult hvis din lyd overstyrer, eller klipper, og grønt hvis alt er godt. Det er også en god guide at bruge, når du lige tester din mikrofon og får sat den op i den rigtige afstand til din mund.

Profile USB Microphone har virkelig imponeret mig under testen. Den har været let og skøn at bruge, og den har leveret en blød, behagelig og meget naturlig lyd. Eneste lille udfordring jeg har haft med den er, at den er meget følsom, så hvis der er lidt baggrundsstøj i lokalet, så bliver det hurtigt opfanget.

Det kan dog klares enten ved at skrue ned for volumen på mikrofonen, eller også ved at putte en vindsok på mikrofonen. Det sidste ser måske ikke godt ud, men det er altså ret effektivt.

Bedømmelse

Samlet vurdering 100%

Sennheiser Profile USB Microphone har imponeret mig under hele testen. Ikke alene har den været let at bruge, let at sætte op og skøn at betjene – den har også leveret en vildt fed lyd.

Det kan altid være en god ide at efterbehandle lyd, hvis du f.eks. laver en podcast, men med denne mikrofon har jeg faktisk ikke følt det behøv. En virkelig skøn streaming mikrofon – godt gået Sennheiser.

Du kan læse mere om mikrofonen her.

Det koster Profile USB Microphone lige nu

About Lars Bennetzen 3877 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.