TEST: Sonos Ace – et af de bedste on-ear-headsets til dato

Sonos har lige lanceret deres første headset nogensinde, og der er ingen tvivl om at har ramt rigtigt på, stort set, alle punkter

Sonos Ace. Foto: Sonos

Det kom ikke som en overraskelse at Sonos lancerede et headset. Deres højttalere og subwoofere har længe været utrolig populære, både deres WiFi og bluetooth produkter, og det var en naturlig udvikling at de også gik ind på headset-markedet.

Sonos Ace, som jeg har testet gennem de sidste par uger, er deres første headset, det kører udelukkende bluetooth og det er – naturligvis – et over-ear-headset. Jeg siger naturligvis fordi hvis du virkelig vil have high-end musik i ørerne, så kræver det et over-ear-headset. Du kan komme langt med in-ear-headsets (og on-ear headsets), men den bedste lyd og største komfort får du stadig i et over-ear-headset.

Da jeg så Sonos Ace første gang tænkte jeg med det samme på AirPods Max fra Apple. Ørekopperne har et design der minder meget om det – samme, næsten, superelliptiske, form. Hovedbøjlen er dog ikke designet på samme måde. Jeg kan godt lide det samlede design, headsettet ser rigtig elegant ud.

Sonos har så valgt at lave fysiske knapper på siden af headsettet, og indrømmet jeg er ikke helt vild med dem. Jeg ved godt at de er fremstillet af gode og solide materialer, men ikke desto mindre så virker de lidt billige når jeg bruger dem. De fysiske knapper er den der tænder og slukker headsettet samt sætter det i parrings-tilstand. Der er en start/stop-knap der også kan bruges til at skrue op og ned for volumen ved at skyde den op eller ned, og så er der en knap der skifter mellem aktiv støjreduktion og ‘aware mode’ så du kan høre omgivelserne igennem musikken.

Sonos Ace. Foto: Sonos

Sonos har lavet en lille genialitet med headsettet. De har sikret at ørepuderne let kan tages af, renses eller udskiftes. De klikker af og på med magneter og det er dejlig let at tage det af, og det sidder stadig godt fast.

Fed musik i ørerne

Da det så kom til at lytte til musikken blev jeg absolut ikke skuffet. Sonos Ace leverede en imponerende god musikoplevelse.

Musikken der flyder ud i ørerne er utrolig blød og behageligt med en fylde og kvalitet man skal lede længe efter. Men headsettet er så heller ikke billigt – hvilket jeg kommer til om lidt.

En af tingene der gør headsettet fedt at lytte til musik med er, at bassen er utrolig flot. Mange gange oplever jeg en bas der er for markant eller nærmest bliver slået ind i ørerne på mig, hvilket ikke sker med Sonos Ace. Bassen er blød og behageligt, den er stadig markant og lægger en fin bund i musikken, men ikke på en overdreven måde.

Mellemtoner og diskanten er ligeledes helt i skabet, og jeg er vild med den klarhed musikken bliver serveret med. Det samlede lydbillede hører klart til blandt det bedste jeg har oplevet i et headset til under 4.000 kroner.

Det klare lydbillede gør også, at jeg kan høre detaljer i musikken jeg ellers ikke rigtig lægger mærke til. Alt i alt en fed oplevelse at lytte til musik med Sonos Ace – også er der alligevel en lille detaljer der generer mig.

For når jeg har headsettet på i længere tid, så bliver der meget varmt under ørekopperne. Jeg oplevede flere gange, at jeg begyndte at svede under ørekopperne når jeg lyttede til musik gennem længere tid, og det er ikke ok. Der burde have været en form for ‘udluftning’ der sikrer at der ikke bliver så varmt at man sveder under brug af headsettet.

Sonos Ace. Foto: Sonos

Spændende funktion

Sonos Ace bliver automatisk til en del af dine produkter i din Sonos app, men den indgår ikke som en del af dit Sonos setup. Sonos Ace er et bluetooth-headset og indgår ikke i Sonos-netværket.

Men der er stadig en meget spændende funktion, som jeg indtil videre ikke kan testen. Hvis du har en Sonos Arc soundbar, så kan du nemlig sende lyden fra den over til Sonos Ace. På den måde kan du se film uden at forstyrre resten af familien.

Men selvom jeg har en Sonos soundbar, så er det desværre ikke en Arc, og indtil videre er det kun den soundbar der er understøttet. Sonos lover dog at flere soundbars vil blive understøttet i nærmeste fremtid.

Jeg bør også lige nævne, at Sonos Ace understøtter Dolby Atmos og derved kan levere rumlig lyd, og der er indbygget head tracking, hvis du bruger det sammen med Sonos Arc til at se film med. Den funktion har jeg så kun prøvet til lanceringen af headsettet, så den vil jeg heller ikke lige vurdere her.

I app’en kan du, derudover, justere lyden i headsettet, opdatere firmware og flere andre spændende ting, helt som forventet. Jeg justerede dog ikke på lyden, for jeg synes at den lyd Sonos Ace leverede ‘out of the box’ var helt som den skulle være.

Bedømmelse

Samlet vurdering 95%

Sonos Ace er et fedt headset, og kan uden problemer konkurrere med mange andre high-end headsets der er på markedet i dag. Jeg kunne godt bruge en lidt bedre komfort, så jeg ikke svedte så meget under ørekopperne, men lydbilledet har jeg ikke noget at udsætte på.

Nu det er et Sonos-headset, så havde jeg forventet en bedre integration med resten af Sonos-universet, og jeg håber meget at Sonos får udviklet en tættere integration i fremtidige opdateringer af headsettet.

Du kan læse mere om Sonos Ace her.

Det koster Sonos Ace lige nu

Tjek priser på bredbånd

Tech-Test har indgået et samarbejde med Samlino så du kan tjekke bredbåndspriser og ikke mindst muligheder for bredbånd på din adresse.

Det er helt gratis og Samlino skal ikke bruge andet end din adresse for at levere priser til dig.

Når du har indtastet adressen i feltet herunder, bliver du sendt til Samlino, hvor du får vist resultatet, og hvor du kan indsætte flere filtre, hvis du har bestemte behov for dit bredbånd.

About Lars Bennetzen 3902 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.