TEST: Tilbehør til netværket

Det smarte access point, WAC540 og den store switch, GS408EPP fra Netgear Business er gode stabile enheder, der gør det let at forlænge dit netværk

Jeg har haft mulighed for at teste to nye produkter fra Netgear Business. Deres smarte 4×4 trådløse access point, WAC540, og deres switch, GS408EPP, der udmærker sig ved at være let at montere.

Det første produkt, WAC540, som Netgear Business selv kalder for ’Insight Managed Smart Cloud Tri-Band 4×4 Wireless Access Point’, er på godt og ondt et access point men med et spændende twist.

Dette access point er nemlig også en mesh-enhed. Det betyder, at når du forbinder det til dit netværk via et ethernet kabel, kan du forlænge dit netværk med mesh-teknologien.

Den har tre 802.11ac radioer indbygget, og det betyder at du faktisk kan skyde fra en bygning til nabobygningen, og hvis du har en mesh-enhed stående der – kan du etablere et god trådløst netværk, over ret store afstande.

Let opsætning og brug

Det er virkelig ikke de store ben i at sætte et access point op. Du sætter ethernetkablet i og monterer det et passende sted, f.eks. i loftet.

Når du logger ind på WAC540 får du mulighed for at opsætte dit wifi, hvilket Netgear kalder for Instant WiFi, men hvad der virkelig er spændende her er deres Captive Portal.

Netgear WAC540. Foto: Netgear

Det er en portal hvor dine besøgende kan logge ind på dit gæstenetværk, uden du skal spekulere på at udlevere koder og så videre. Men det er ikke det hele, på denne portal kan du også vise annoncer, og du får adgang til statistik over dine gæsters brug af netværket.

Og nej – du kan ikke tjekke ned på den enkelte bruger, hvad han surfer efter, men du kan se hvad dit netværk generelt bliver brugt til.

WAC540 er et godt access point, men det er også et dyrt access point, og med mindre du har brug for muligheden for at vise annoncer på en gæsteportal eller du virkelig skal bruge et mesh-netværk til at forlænge dit netværk på tværs af to bygninger, så er der ikke noget der for alvor adskiller dette access point fra alle andre på markedet.

Switchen monteres overalt

Det andet produkt jeg kiggede på, er switchen GS408EPP. En switch er i bund og grund et produkt der monteres og glemmes.

Det splitter et netværkssignal ud til flere forskellige, og med denne får du otte gigabit-porte du kan slutte enheder til.

En af de ting Netgear selv fremhæver ved denne er det mounting-system der følger med. Det skulle nemlig gøre, at du skulle kunne montere den stort set hvor som helst.

Personligt er jeg ikke sikker på om det nu også er nødvendigt, men hvis du har brug for at hænge den på væggen, eller på en stolpe i storkontoret, så er det muligt. Så skal du bare lige finde ud af, hvor og hvordan du gemmer de kabler der løber til og fra switchen.

Netgear GS408EPP. Foto: Netgear

Herudover understøtter GS408EPP PoE og PoE+, og det er altid rart at kunne forsyne dine enheder med strøm uden ekstra kabler.

Men, og det overraskede mig faktisk lidt, så er der et godt stykke software med til denne switch. Og her kan du blandt andet sætte en ret avanceret QoS op, f.eks. i fælleskontoret er det rart at kunne begrænse visse ting, eller sikre at der er båndbredde nok til andre.

En af de andre ting jeg godt kunne lide, er Cabel Test. Hvis du har mistanke om at et af dine netkabler ikke fungere ordenligt, så kan du køre en kabeltest, og den identificerer rimelig hurtigt eventuelt defekte kabler – antager jeg. Jeg kan lide funktionen, men havde ikke lige et netkabel der var defekt.

Bedømmelse

Samlet vurdering 75%

Begge produkter er rigtig gode, de gør hvad der forventes af dem, og de har den vanlige kvalitet som jeg forventer at se fra Netgear.

Men til dansk brug tvivler jeg faktisk på om f.eks. Mesh-funktionaliteten i WAC540 reelt vil kunne bruges, og helt ærligt – hvem vil montere en switch midt i kontoret eller på væggen? En switch skal gemmes væk.

WAC540 kan du købe for 1.770 kroner mens du skal slippe 1.350 kroner for GS408EPP.

Læs mere om WAC540 her, og om GS408EPP her.

 

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (2533 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Hvis du ikke allerede får vores nyhedsbrev, har du her muligheden for at tilmelde dig.

Vi udsender 1 gang om ugen, så vi kommer ikke til at spamme din mailboks.

Vi holder dine data private, og deler dem ikke med tredjepart