TEST: Let netværk til virksomheden

Orbi Pro fra Netgear er en imponerende let måde at få sat et trådløst netværk op i virksomheden, og Orbi Pro Ceiling forlænger let netværkets rækkevidde

Orbi Pro. Foto: Netgear

Det behøver ikke være svært at få sat et hurtigt og sikkert trådløst netværk op i virksomheden. Orbi fra Netgear er kendt for at være let at sætte op, og Orbi Pro er ingen undtagelse.

Jeg har testet den Orbi Pro-version der kommer med en router og en satellit, og samtidig har jeg testet Orbi Pro Ceiling, en ekstra satellit beregnet til loftmontering.

Inden jeg kommer nærmere ind på selve Orbi Pro, så skal jeg lige kommentere på designet. For det er en af de ting Orbi er kendt for. Orbi Pro er meget elegant, det gælder både router og satellit, og også den loftmonterede satellit.

Super elegante produkter, og de medfølgende monteringsbeslag gør det let at montere dem på væggen, hvis du ikke ønsker at de skal stå fremme. Naturligvis er Orbi Pro Ceiling ikke beregnet til at stå nogle steder – navnet viser med alt tydelighed, at den skal op og hænge i loftet.

Men som sagt – uanset hvad så er det pæne produkter, og jeg sætter stor pris på, at der medfølger alt der skal til for at montere dem på væg og i loft.

Opsætning med udfordringer

Opsætning af Orbi Pro gik utrolig let. Routeren blev tilsluttet internetforbindelsen og derefter satte jeg strøm til. Nu foregik resten af opsætningen i den medfølgende app – eller rettere, det burde den have gjort, for jeg stødte faktisk på et lille problem.

Under installationen skulle jeg tjekke for firmwareopdatering, men det lod sig bare ikke gøre i app’en. Hver gang jeg forsøgte, opstod der en fejl, og jeg måtte til sidst opgive. Herefter forsøgte jeg at tilføje den medfølgende satellit via app’en, men heller ikke det lod sig gøre, satellitten blev aldrig fundet.

Jeg loggede så på Orbi-routeren fra min laptop, og der kunne jeg så firmwareopdatere routeren. Da det var klaret, prøvede jeg igen at tilføje satellitten via app’en, og nu gik det fint.

Det var en irriterende fejl, men dog ikke noget som jeg ikke kunne leve med. Og ved at logge direkte på routeren, lod det sig jo også gøre.

Med router og satellit sat op, tilføjede jeg med det samme lige Orbi Pro Ceiling, og hermed havde jeg dækket et område på størrelse med en mindre lagerhal med et stabilt trådløst netværk.

Orbi Pro Ceiling. Foto: Netgear

Orbi Pro Ceiling. Foto: Netgear

Orbi Pro dækker med en enkelt satellit omkring 460m2, og med Orbi Pro Ceiling kommer der yderligere 230m2 på i dækning.

Naturligvis falder netværksstyrken i udkanten af området, men med router og satellitter sat ordenligt op, opnår du en rigtig god og stabil dækning.

Med dette setup fik jeg god dækning på omkring 500m2, og det var jeg rigtig godt tilfreds med.

God segmentering

En af de ting der er vigtige når vi snakker om netværk til virksomheder, er muligheden for at segmentere netværket, og det er der gode muligheder for med Orbi Pro.

Orbi Pro kan oprette tre forskellige, og adskilte, netværk. To netværk du bruger internet og et du bruger som gæstenetværk. Samtidig kan du indstille om medarbejdere på det sekundære netværk kan se brugere på det primære netværk.

Men derudover er der en lang række indstillinger du kan arbejde med omkring segmentering af netværk. Gæstenetværket kan du blandt andet sætte op til kun at tillade adgang i to timer, og du kan vælge forskellige login-metoder.

Mange sikkerhedsindstillinger

Sikkerheden skal også være høj når det kommer netværk, ikke mindst når det handler om trådløse netværk til virksomheden. Og i Orbi Pro har du adgang til alle de nødvendige sikkerhedsindstillinger.
Det er ting som at blokere enheder på netværket, bestemte ip-numre, mac-numre og så videre. Der er også muligheder for at blokere bestemte sider og domæner, og du kan arbejde med firewall-indstillinger som gør det mere sikkert at være på nettet.

Men husk lige, du skal stadig sikre dine end-points, og du kan altså stadig ikke undvære en dedikeret firewall.

Og nu jeg er ved indstillingerne, så er jeg imponeret over, så mange indstillinger der faktisk findes i Orbi Pro.

Men hvis du vil have adgang til alle de indstillinger, blandt andet opsætning af gæstenetværk, sikkerhed og generel segmentering af netværk, så kan du ikke bruge app’en. Her er du nødt til at logge på routeren fra din computer, men så har du også adgang til et sandt overflødighedshorn af indstillinger.

Godt nok starter du i et simpelt interface, hvor der ikke er så mange indstillinger, men du kan vælge at klikke på en fane med avancerede indstillinger, og så er det ellers bare at gå i gang.

Bedømmelse

Samlet vurdering 95%

Orbi Pro og Orbi Pro Ceiling er et fedt netværkssystem til virksomheden. Du får en god dækning og netværket række langt.

Samtidig får du adgang til masser af indstillinger, både når det kommer til netværkssegmentering og sikkerhed, og det er let at administrere netværket.

Fra den medfølgende app kan du udføre de mest almindelige netværksoperationer, og du har hele tiden et overblik over, hvilke satellitter du har sluttet til din router, og hvilke enheder der er sluttet til netværket.

 

Produktinformation

 • Produktnavn: Orbi Pro
 • Producent: Netgear
 • Kombineret netværkshastighed: 3.000 Mbps (1.733+866+400 Mbps)
 • WiFi-dækning: 460 m2
 • Dedikeret backhaul: 4×4 (1,7Gbps)
 • WiFi-teknologi: Triband
 • Gigabitporte: 1 wan og 3 lan porte
 • Beamforming
 • Trafiksegmentering: 3 ssid
 • Pris: Set til kr. 3.199 kroner
 • Mere information hos Netgear

 

Produktinformation

 • Produktnavn: Orbi Pro Ceiling
 • Producent: Netgear
 • Kombineret netværkshastighed: 3.000 Mbps (1.733+866+400 Mbps)
 • WiFi-dækning: 230 m2
 • Dedikeret backhaul: 4×4 (1,7Gbps)
 • WiFi-teknologi: Triband
 • Gigabitporte: 1 wan og 3 lan porte
 • Beamforming
 • Trafiksegmentering: 3 ssid
 • Pris: Set til kr. 2.625 kroner
 • Mere information hos Netgear

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (3756 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?