Vi er afhængige af internettet

Vi vil hellere undvære alkohol, make-up, is og chokolade end Wi-Fi. Men selv om hele 95 procent af os ikke mener, at vi ville kunne klare en uge uden Wi-Fi, oplever 21,4 procent alligevel jævnligt problemer med forbindelsen, og 10,9 procent gør intet for at løse det. Det viser en stor undersøgelse fra D-Link

En ny undersøgelse fra netværksproducenten D-Link, foretaget blandt over 7.000 europæere, viser, at vi i langt højere grad er villige til at droppe ’luksusvarer’ som alkohol, make-up, is og chokolade, end vi vil undvære ordentlig Wi-Fi i hjemmet.

Deltagerne i undersøgelsen blev blandt andet bedt om at svare på, hvad de helst ville undvære i en uge. I Norden svarede hele 27 procent, at de var klar til at undvære alkohol, 18 procent ville fravælge make-up, og 15 procent ville undvære is og chokolade. Kun 5 procent var klar til at undvære stabil internetforbindelse i hjemmet, og det tal stemmer nogenlunde overens med resten af Europa. Her tager italienerne medaljen for den største afhængighed: Kun 2,7 procent mener, at de ville kunne undvære Wi-Fi i en uge.


[yuzo_related]


Uenighed om ustabilt Wi-Fi

I undersøgelsen opdagede D-Link, at over en femtedel af europæerne ofte oplever Wi-Fi-blackouts i hjemmet, og for langt de fleste sker det mere end tre gange om ugen.

Men der er tvivl om årsagen til de mange blackouts: Mere end 26 procent af deltagerne i undersøgelsen mener, at ustabilt Wi-Fi skyldes dårlig bredbåndsforbindelse, mens 21 procent tror, det skyldes for tykke vægge. 8,4 procent skyder skylden på deres tilkoblede enheder.

”Vi er alle sammen dybt afhængige af en god internetforbindelse i hjemmet, og det bliver kun vigtigere fremover, efterhånden som vi får flere og flere enheder, der skal kobles på nettet,” siger Kevin Wen, europæisk chef for D-Link. ”Man kan tydeligt læse af undersøgelsen, at folk sætter pris på god Wi-Fi, men der er tilsyneladende mange af os, der ikke får den service, vi ellers betaler for – eller som gør noget ved det.”

Det er ikke nok at råbe ad routeren

Undersøgelsen viser, at det mest almindelig sted for ustabilt Wi-Fi i hjemmet er soveværelset (17 procent), fordi det oftest er placeret langt fra routeren. Og det opleves i stigende grad som et problem, fordi vi er på nettet en større del af dagen. For mange er vores smartphones og tablets det sidste, vi kigger på, før vi faldet i søvn, og det første, vi rækker ud efter, når vi vågner. Men det er ikke nemt, hvis soveværelset ligger midt i en død zone.

De fleste af os har den samme reaktion, når nettet svigter: Vi prøver at fikse problemet ved at tænde og slukke routeren (48 procent). Men alligevel gør overraskende mange intet, når de oplever dårlig Wi-Fi. 11 procent gør absolut ingenting, og 8 procent indrømmer, at de råber i frustration, hvilket dog sjældent gør sagen bedre.

”Det er vigtigt at vide, hvad man selv kan gøre for at forbedre sin internetforbindelse,” siger Kevin Wen, europæisk chef for D-Link. ”Ofte kan problemerne fikses ved at tilføje en ny mindre enhed, som for eksempel en netværksforstærker.”

Tjek priser på bredbånd

Tech-Test har indgået et samarbejde med Samlino så du kan tjekke bredbåndspriser og ikke mindst muligheder for bredbånd på din adresse.

Det er helt gratis og Samlino skal ikke bruge andet end din adresse for at levere priser til dig.

Når du har indtastet adressen i feltet herunder, bliver du sendt til Samlino, hvor du får vist resultatet, og hvor du kan indsætte flere filtre, hvis du har bestemte behov for dit bredbånd.

Kommentar til artiklen?