TEST: Tile finder dine nøgler og mobil for dig

Når du kobler den lille Tile på dine nøgler, eller andet, så kan du let finde dem igen fra din smartphone eller din computer. Let og elegant

Jeg hører til typen der ofte render rundt og leder efter mine nøgler. Og næsten lige så ofte render jeg rundt og leder efter min smartphone. Så da jeg fik mulighed for at teste de nye versioner af den lille nøglefinder, Tile, så var jeg ikke sen til at få koblet den sammen med mine nøgler.

Tile er en lille firkantet ’dims’ du sætter fast på dine nøgler, smider ned i din pung eller sætter den fast på andre enheder du gerne vil kunne finde igen.

Tile kræver så lige at jeg hentede en app til min smartphone og oprettede en profil hos Tile. Derefter skulle jeg lige registrere mine Tile-enheder og fortælle hvad de var koblet til, så jeg let kunne finde mine nøgler, min cykel, min pung og så videre.

Nu skulle jeg faktisk ikke gøre mere. Hele processen med at få sat Tile op var let og elegant, og jeg blev guidet igennem det hele i en veldesignet app.

Let at bruge

Tile fungerer begge veje. Du kan enten bruge din smartphone til at finde dine Tile-enheder med, eller du kan bruge dine Tile-enheder med til at finde din smartphone med.

På din smartphone klikker du på den Tile du vil finde og så begynder den ellers at ringe højt, hvis du er i bluetooth-rækkevidde. Hvis du har en Tile Pro kan du være op til 90 meter fra den, mens du afstanden kan være op til 45 meter med en Tile Mate.

Omvendt kan du på din Tile dobbeltklikke på Tile-ikonet, hvorefter din smartphone vil starte med at ringe, også selvom den er på lydløs.

Hvis du er længere væk end din bluetooth kan række, så vil du på app’en kunne se, hvor du sidst havde din Tile. Og hvis du melder din Tile-enheder væk gennem app’en, vil alle andre der er med i Tile-fællesskabet være med til at lede efter den. Enheden vil nemlig hele tiden forsøge at koble sig på Tile-netværket, og det signal vil alle andre i Tile-netværket kunne opfange, og sende videre til din smartphone.

Og selv i lille Danmark er Tile-netværket ret stort. Jeg bor i Hillerød og her stort set altid omkring 1.000 andre Tile-enheder i nærheden.

Du glemte dine nøgler

En funktion jeg hurtigt blev ret glad for, er du kan sætte Tile op til at minde dig om det, hvis du f.eks. forlader hjemmet uden dine nøgler. Så når du sidder i bilen, får du lige en lille venlig påmindelse. ”Det ser ud til at du har glemt dine nøgler”. Og du behøver ikke sidde i lufthavnen og spekulere på, om dine nøgler ligger i bilen eller sidder døren derhjemme (og så snakker vi ikke mere om den historie…)

Hvis du har en iPhone så kan du sætte Tile op sammen med Siri, og bare sige en ting som ”Hej Siri – hvor er mine nøgler.” Det er en sjov lille detalje, men faktisk ikke noget jeg bruger specielt meget. Omvendt så bruger jeg rigtig ofte funktionen med at dobbeltklikke på Tile for at finde min smartphone.

Tile er ikke specielt dyr, og disse nye funktioner kan du faktisk let skifte batteriet ud, i modsætning til andre dimser der kan det samme – hvor du ikke kan udskifte batteriet.

Der er et par andre ting med Tile der gør dem rigtig spændende. Du kan f.eks. tilmelde dig en premium-tjeneste, hvor du blandt andet automatisk får tilsendt nye batterier til din Tile, så du har dem inden den løber tør for strøm.

Det er også her du kan få lokationshistorik, så du kan se hvor din Tile har været, hvis du gerne vil tilbage for at se hvor pokker du tabte dine nøgler.

Lige nu fungerer Premium-funktionen kun på iOS-enheder, men den er også på vej til Android.

Du finder Tile Pro til omkring 269 kroner og Tile Mate til omkring 199 kroner. Forskellen på dem er primært størrelsen (Tile Pro er lidt større) og rækkevidden – Tile Pro rækker 90 meter mens Tile Mate rækker 45 meter.

tile indhold
Produktinformation

  • Produktnavn: Tile Pro og Tile Mate
  • Producent: Tile
  • Produkttype: Hjælper dig med at genfinde dine nøgler og andre enheder
  • Pris: Set til priser mellem 199 kroner og 269 kroner
  • Se mere hos Tile

Bedømmelse

Samlet vurdering 95%

Jeg er vild med Tile-enhederne. De fungerer problemfrit og er lette at sætte op. De har ved flere lejligheder reddet mig fra at glemme mine nøgler, og adskillige gange har jeg måtte dobbeltklikke min Tile for at finde min smartphone.

Eneste problem jeg har oplevet er, at jeg ved et par lejligheder har aktiveret Tile ved et tilfælde, når jeg rendte rundt med mine nøgler i lommen. Og det er altså pinligt når mobilen pludselig starter en irriterende beep-lyd der bare bliver højere og højere, når man står og snakker.

Tjek priser på bredbånd

Tech-Test har indgået et samarbejde med Samlino så du kan tjekke bredbåndspriser og ikke mindst muligheder for bredbånd på din adresse.

Det er helt gratis og Samlino skal ikke bruge andet end din adresse for at levere priser til dig.

Når du har indtastet adressen i feltet herunder, bliver du sendt til Samlino, hvor du får vist resultatet, og hvor du kan indsætte flere filtre, hvis du har bestemte behov for dit bredbånd.

About Lars Bennetzen 3899 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?