Konsolheadset til den prisbevidste gamer

SteelSeries har lavet en særlig og prisvenlig udgave af deres Arctis-headset til spilkonsollerne. Det er de sluppet rigtig godt fra, hvis vi lige tager præmisserne for Arctis 3 Console Edition i betragtning.

Når du kigger på forsiden af emballagen, bliver du måske forbavset over, at SteelSeries har lavet et headset, der er kompatibelt med samtlige konsoller i den nuværende generation. Salgstalen mister dog lidt af sin wow-effekt, når det går op for dig, at Arctis 3 Console Edition skal tilsluttes via jackstik.

En anden ting du skal være opmærksom på er, at Arctis 3 Console Edition er et stereoheadset, hvilket ikke fremgår af emballagen, og du skal virkelig lede længe på SteelSeries-hjemmesiden, før denne ”detalje” dukker op – ikke synderligt kundevenligt.

Præmissen, jeg tester ud fra, er at headsettet ikke er velegnet til FPS’ere, men nærmere alle andre spilgenrer, hvor du ikke er afhængig af skarp præcision i lydbilledet. Alligevel kan jeg ikke lade være med at teste Arctis 3 sammen med Call of Duty: Black Ops 4 for at se, om præmissen holder.

IMG_20181016_174214

Opsætning og komfort

Det er ingen sag at komme i gang med Arctis 3, eftersom du blot tænder for din konsol, smækker jackstikket i din controller, og du er i gang. Skal du chatte med andre, hiver du blot mikrofonstangen ud af venstre ørekop, og du er i gang.

Nu har jeg et meget rundt hoved, hvilket gør det lidt svært for mig at fastgøre headsettet, eftersom hovedbøjlen er af blød, elastisk stof, der ikke kan strammes efter min hovedform – var krydderen mere oval, ville det ikke være et problem.

Ørekopperne er lavet af det traditionelle stofmateriale og skumgummi, som vi kender fra andre SteelSeries-headset, hvilket giver en god komfort selv efter længere tids brug.

Lydoplevelsen

Jeg bruger Resident Evil 7 og Black Ops 4 til at teste Arctis 3 på min PlayStation 4. Det ene er et stemningsfuldt actionspil med et nuanceret lydbillede, mens det andet er et fandenivoldsk skydespil med et detaljeret lydbillede, der stiller krav til headsettets evne til præcis at gengive, hvorfra fodtrinnene kommer og hvor der bliver skudt.

Da Arctis 3 er et stereoheadset, overrasker det mig ikke, at jeg ikke får den efterspurgte præcision i lydbilledet. Jeg kan dog klart fornemme, at der kommer fjendtlige soldater løbende i den ene eller den anden ørekop, ligesom detaljerne træder tydeligt frem. Når jeg spiller Black Ops 4, oplever jeg den forvirrede og kaotiske stemning, som spillet ønsker at gengive, eftersom kortet fyldes med skydegale gamere med overdimensionerede våben.

IMG_20181015_145724

Chatter jeg med mine holdkammerater i multiplayer, går min stemme tydelig igennem – også selvom der er støj i baggrunden. Mikrofonen er god til at filtrere de fleste lyde fra og sikre klar tale.

Når jeg smækker Resident Evil 7 på konsollen, oplever jeg en fantastisk gengivelse af detaljerne med god rumklang. Bevæger jeg min karakter i en grotte med vand, der drypper, oplever jeg en uhyggelig stemning af stilhed, som forvisser mig om, at der snart dukker et monster op, der prikker mig lidt for hårdt på skulderen, når jeg mindst venter det.

Arctis 3 er med andre ord et headset, som formår at skabe en god stemning med sin evne til at gengive detaljer, fylde i lydbilledet og rumklang. Lyden af haglgeværet, der tømmes i det ene monster efter det andet, mens højlydte brøl og ekko fra krudtet, der smælder, skaber troværdig og gruvækkende stemning, hvilket mine svedige håndflader forvisser mig om.

Produktinformation

  • Navn: Arctis 3 Console Edition (2019 Edition)
  • Producent: SteelSeries
  • Driverstørrelse: 40 mm around ear
  • Frekvensområde: 20 Hz – 22 kHz
  • Lydformat: Stereo
  • Kabellængde: 1,2 meter
  • Understøtter: Alle konsoller og mobiltelefoner med jackstik-indgang
  • Set til: Kr. 529
  • Mere information hos SteelSeries

Bedømmelse

Samlet vurdering 90%

SteelSeries Arctis 3 Console Edition er, selvom producenten skjuler dette faktum ganske godt, et stereoheadset. Er du hardcore gamer, som elsker FPS’ere, skal du nok investere flere penge for at få et surround headset. Arctis 3 leverer dog en fantastisk lydoplevelse til meget billige penge, hvilket naturligvis trækker op. Leder du efter et all-round gaming-headset, er dette bestemt et godt bud, eftersom det gengiver nuancerne i lydbilledet ufatteligt godt, og mikrofonen sikrer klar tale, når du chatter med holdkammeraterne.

Del artiklen på

Kommentar til artiklen?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Hvis du ikke allerede får vores nyhedsbrev, har du her muligheden for at tilmelde dig.

Vi udsender 1 gang om ugen, så vi kommer ikke til at spamme din mailboks.

Vi holder dine data private, og deler dem ikke med tredjepart