TEST: Trådløse headsets – lyd og design hænger ikke sammen

To helt nye trådløse headsets, Libratone Track Air+ og JBL Reflect Flow, har været forbi testbænken. Der er stor forskel i design, lydkvalitet og komfort, og desværre kan du ikke få det hele i disse to spændende headsets – det var svært at finde en vinder

Libratone Track Air+ og JBL Reflect Flow. To helt trådløse headsets, der har hver sine styrker og svagheder. Foto: Lars Bennetzen

Jeg er blevet rigtig glad for de såkaldte ’ægte trådløse headsets’. Altså headsets hvor der ingen ledninger er mellem ørepropperne.

Jeg har haft mulighed for at teste to helt nye af typen, Track Air+ fra Libratone, og Reflect Flow fra JBL Harman, og på hver sin egen måde imponerer de, men på samme tid formår det også at skuffe mig på visse punkter.

Design og komfort

Hvis jeg starter med at kigge nærmere på rack Air+ fra danske Libratone, så er det klart det flotteste headset af de to, det er meget lille og både elegant og ret diskret. Omvendt så er Reflect Flow meget større og jeg kan bare ikke få mig selv til at betegne dette headset som hverken elegant eller diskret.

Libratone Track Air+. Flot design, meget elegant headset. Foto: Lars Bennetzen

JBL Reflect Flow. Stort og klodset design. Foto: Lars Bennetzen

Hvis vi kigger på designet af den boks de to headset kommer i, som i begge tilfælde også er en oplader, så er der stor forskel her. Libratones er lille og elegant, men når du tager fat i den, føles det som om den er lavet af billig plastik – slet ikke noget der passer i stilen med selve headsettet.

Boksen til Reflect Flow holder fint stilen fra selve headsettet. Den er stor og massiv og virker som langt mere solid og robust end den fra Libratone. Men omvendt er den ikke behagelig at have i lommen, og den er stadig langt fra køn.

Lydkvalitet

Men når alt kommer til alt, så er det vigtigste ved et headset lydkvaliteten, og her viser JBL Harman deres mange og lange erfaring i at lave god lyd. Helt overordnet så er lydbilledet langt mere fyldigt og fuld af nuancer i Reflect Flow, end tilfældet er med Track Air+.

Bassen er dyb og behagelig, der er fine mellemtoner og flotte og skarpe diskanter.

Nu skal det ikke misforstås – lyden er slet ikke dårlig i Track Air+, dem mangler bare det sidste. Der mangler en dybde i lydbilledet, og bassen bør klart være mere markant. Det lægger ikke den bund i lyden der bør være der.

Når det kommer til funktioner i headsettet, så har de begge en række funktioner jeg mener er spændende. Track Air+ har aktiv støjreduktion, hvad Libratone selv kalder for Smart noise cancelling, mens Reflect Flow har en passiv støjreduktion, som ligger i tilslutningen mellem headset og øregang.

Reflect Flow har så mulighed for ’TalkThru’, så du føre en samtale med omgivelserne uden du behøver tage headsettet af (selvom jeg stadig mener du bør gøre det, det er det høflige at gøre), og så er der funktionen ’Ambient Aware’, som gør at du ikke føler dig lukket ind i en boks når du har headsettet på. Du kan faktisk fornemme omgivelserne og deres lyde. Du kan slå begge funktioner til og fra med klik på headsettet, så du kan bruge dem som det bedst passer dig.

Libratone Track Air+. Komfortabelt headset, der dog mangler en del bas i lydbilledet. Foto: Lars Bennetzen
JBL Reflect Flow, er ikke specielt komfortabelt, men lydbilledet er rigtig godt. Bunden fyldes godt ud. Foto: Lars Bennetzen

Men Track Air+ gør det noget mere elegant. Der en medfølgende app, hvorfra du kan vælge en såkaldt ’smart tilstand’, som så selv skrue op og ned for støjreduktionen alt efter støjniveauet i omgivelserne. Den funktion er vildt smart, for det betyder at du ikke får for meget støjreduktion på, og dermed ender i en boks, når der ikke er brug for det. Og den virker ret godt, den funktion blev jeg ret glad for.

I app’en kan man også indstille lydbilledet, men kun i tre forskellige tilstande. Normalt, ekstra bas eller ekstra diskant. Jeg valgte ekstra bas, men selv der synes jeg at der virkelig manglede bas i lydbilledet.

En ting der irriterer mig ved Libratones app er, at jeg skal have en konto hos Libratone for at bruge den. Hvorfor er det lige sådan? Jeg skal bare styre mit headset – og det bør altså ikke kræve en konto. Den slags irriterer mig, og det betyder bare at der er en ekstra konto jeg skal holde styr på.

Og vinderen er…

Det var ikke nemt at vælge et headset som vinder i denne test. Begge har gode og dårlige sider, og som du kan se herunder, er der ingen af dem der får den helt høje karakter.

Hvis jeg skulle gå efter lydkvalitet, så vinder JBL Reflect klart, men hvis jeg skal gå ud fra komfort, så er det Track Air+ der vinder.

Jeg vælger dog at det bliver Track Air+ der vinder her i testen. Dels kan jeg holde ud at have headsettet på i længere tid, og det er væsentligt for mig. Dels er der de smarte funktioner i app’en der gør at der automatisk skrues op og ned for støjdæmpningen.

Men jeg så meget gerne at Libratone gør bassen bedre i Track Air+, for den mangler altså en del.

Bedømmelse: Reflect Flow

Samlet vurdering 70%

Reflect Flow har en fortrinlig lyd, dejlig dyb bas, flotte mellemtoner og klare skarpe diskanter.

Men headsettet er stort og virker klodset, det er ikke komfortabelt at have på i længere tid, og det trækker ned i den samlede vurdering.

Bedømmelse Track Air+

Samlet vurdering 75%

Track Air+ er et flot og meget elegant headset. Komforten er høj, og det sidder godt fast i øret. Det tæller høj, for du har normalt et headset på i længere tid ad gangen.

Den indbyggede smarte støjreduktion er rigtig god, den virker godt, og headsettet dæmper omgivelsernes støj fint, uden du føler du er bokset inde.

Men desværre så er lydkvaliteten ikke der, hvor jeg gerne så den. Der mangler dybde og fylde i bassen, hvorved lyden føles lidt tynd. Her skal Libratone arbejde lidt mere med dette headset.

Produktinformation: Reflect Flow

 • Produktnavn: Reflect Flow
 • Producent: JBL Harman
 • Produkttype: Ægte trådløst headset
 • Batterilevetid: Op til 30 timer, inkl. strøm i etui
 • Vandtæt/svedtæt: Ja/ja
 • Vægt 85 gram
 • Pris: Set til kr. 1.199 Læs mere hos JBL

Produktinformation: Track Air+

 • Produktnavn: Track Air+
 • Producent: Libratone
 • Produkttype: Ægte trådløst headset
 • Battewrilevetid: Op til 24 timer inkl. strøm i etui
 • Vandafvisende/svedafvisende: Ja/ja
 • Vægt: Set til kr. 1.499 kroner
 • Læs mere hos Libratone

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (3281 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?