TEST: Tre fede gamingprodukter fra Trust

Trust er kendt for at lave gode gamingprodukter til en rimelig pris. Jeg har kigget nærmere på musen Disan, headsettet Blizz og tastaturet Asta, og der er ingen tvivl om, at det er fede gamingprodukter

Trust gamingudstyr. Foto: Lars Bennetzen

Jeg har leget med et par af de gamingprodukter Trust har til gameren, og har samlet tre af dem i denne anmeldelse. Det handler om musen Disan Wireless, headsettet Blizz 7.1 Illuminated og tastaturet Asta Mechanical.

Disen Wireless

Disan blev jeg ret hurtig glad for af en primær grund. Den har nemlig en fornuftig størrelse og ligger rigtig godt i hånden når du gamer med den.

Jeg kunne godt have brugt at den enten havde været lidt tungere, eller at det havde været muligt at tilføje vægt til musen. Den ligger lige på den lave side når det kommer til vægt. Men jeg lever med det, for den ligger bare vildt behageligt i hånden.

Der er fem indbyggede knapper, og så rullehjulet der også fungerer som knap. De fire knapper samt rullehjulet er ret lette at nå, mens den sidste knap kan være lidt mere besværlig at nå.

Men det kan der være gode grunde til – for den sidste knap, der sidder lidt tilbage fra rullehjulet, er den du bruger til at skifte DPI med, og den vil du helst ikke ramme ved et tilfælde.

Omvendt så er det også rart at du kan skifte DPI, når du f.eks. skifter fra en sniper-riffel til en maskinpistol i et FPS-spil. Men igen – det er til at leve med.

Musen er trådløs men skal laddes op. Det klarer du ved at tilslutte musen til din pc via et kabel der følger med musen. Der er en tænd/sluk knap i bunden af musen som jeg kun kan anbefale at du bruger. For det forlænger altså batterilevetiden markant. Der er dog ikke noget dårligt at sige om batterilevetiden på musen, den er fortrinlig.

Trust Disan Wireless. Foto: Lars Bennetzen

Trust Disan Wireless. Foto: Lars Bennetzen

Men hvad der virkelig gør musen spændende er den medfølgende software fra Disan. Den gør nemlig at du kan programmere musen på et utal af måder.

For det første kan du få den til at lyse og blinke i de farver du måtte lyste (eller slå det helt fra, ja tak).

For det andet kan du programmere funktionen på tasterne, så du kan få enten den funktionalitet eller de klikkombinationer du har lyst til. Det gør virkelig musen til en fed gamingmus.

Den optiske sensor er på 3.000 dpi, og det mærkes at der er en fornuftig opløsning på musen.

Disan kan være meget følsom, hvis du sætter dpi op til de 3.000, og nogle gange er det hvad du har brug for.

Jeg har været meget glad for Disan musen, og med en pris på omkring 250 kroner er det et virkelig godt køb.

Blizz 7.1

Men når du spiller så er der en anden ting der er væsentlig – nemlig at du har en god lyd, og ikke mindst at du kan lokalisere, hvorfra lyden kommer, så du ikke bliver overrasket lige så let af fjenden.

Blizz 7.1 har et ret specielt design. For på mange headsets skal du indstille på hovedbøjlen når du tager den på, så headsettet passer til dig. Men det er ikke nødvendigt på Blizz 7.1. Konstruktionen er sådan, at du bare tager headsettet på, og trækker ørekopperne ned over dine øre – voila så sidder headsettet, og det sidder behageligt, uden at trykke for hårdt skal jeg lige tilføje.

Som navnet antyder så er det et 7.1 surround sound headset, og det mærkes når du lytter til headsettet. Lyden i spil er meget fed, og man bliver hurtigt suget ind i spillet, og det er let at høre, hvorfra fjenden kommer.

Det er klart at headsettet er optimeret til spil. Lydene i spil har en meget klar karakter med høje smæld og markant bas, og det er tydeligt at Blizz 7.1 er optimeret til netop de lyde.

Jeg har prøvet at lytte til musik på headsettet, og selvom du da godt kan gøre det, så vil jeg ikke kalde det for en speciel stor nydelse. Her bør du klart finde et headset der er optimeret til musik.

Blizz 7.1 er heller ikke et NC-headset, og det lukker ikke lyde ude. Naturligvis er ørekopperne isolerede, så de dæmper eksterne lyde lidt, men det er ikke her det udmærker sig.

Der er lys i ørekopperne, og via den kontrolboks der sidder på kablet, kan du ændre på farver og mønster, og du kan (heldigvis) så det helt fra. Det er også på kontrolboksen at du kan skrue op og ned for lyden, og du kan tænde og slukke for den indbyggede mikrofon.

Her skal jeg lige nævne kablet. For det er stift og irriterende. Jeg kommer ofte i kambolage med det når jeg spiller – her kunne Trust godt have udformet kablet af et blødere materiale.

Og netop mikrofonen skal have den sidste kommentar her. Lyden er rigtig god for dem der lytter til dig, og fordi armen er lavet af et bøjeligt materiale, kan du let flytte på den så den ikke er i vejen når du ikke skal bruge den.

Jeg bliver dog fra tid til anden irriteret over den mikrofon, specielt når jeg spiller spil der ikke er spil, hvor jeg skal kommunikere med omverdenen.

Trust Blizz 7.1. Foto: Lars Bennetzen

Trust Blizz 7.1. Foto: Lars Bennetzen

Her kunne jeg godt have brugt, at den enten kunne tages af, eller skubbes væk på en mere effektiv måde. For som den sidder nu, sidder den altså lidt i vejen.

Blizz 7.1 er et godt headset, og når jeg tænker på at prisen ligger på under 400 kroner, så er det et ret godt headset.

Asta Mechanical

Endelig er der så tastaturet, Asta Mechanical, fra Trust. Og her er jeg virkelig blæst væk. Det er et mekanisk tastatur, og det skal et gamingtastatur altså være, hvis du spørger mig. Men det der virkelig gør det rigtig godt, er den store komfort kastaturet har.

Om du bare arbejder med det, eller om du gamer med det, så bliver du hurtigt meget glad for de meget responsive taster. Ja – det klikker når du skriver på det. Men ikke så meget at det er irriterende. Og det er ikke så hårdt at du bliver træt i fingrene, og heller ikke så blødt at du kommer til at aktivere forkerte anslag, bare du rører ved tasterne.

Samtidig står det godt fast på bordet. Både fordi det er tungt og massivt, men også fordi det har en belægning i bunden der gør at det sidder godt fast på bordet.

Trust Asta Mechanical. Foto: Lars Bennetzen

Trust Asta Mechanical. Foto: Lars Bennetzen

Og så er der den sidste ting ved tastaturet – det kan lyse og blinke som du måtte lyste. Du kan f.eks. få WASD-tasterne til at være de eneste der lyser, eller du kan oplyse sektioner af tastaturet, f.eks. funktionstasterne.

Den del kunne jeg godt have undværet – jeg er ikke til lysende eller blinkende tastaturer, det virker forvirrende, men fordi jeg kan slå det fra, så tilgiver jeg Trust. Der er helt sikkert mange der gerne vil have den funktion i deres tastatur.

Og så skal jeg også lige nævne kablet. For tastaturet er naturligvis kablet. Det kabel irriterer mig. Det er langt og stift, og hvis du ikke har langt fra tastatur til computer, så hænger der en irriterende ledning som du ikke lige kan gøre noget ved. Her kunne Turst godt lige have udformet kablet af et bedre materiale.

Men jeg er glad for Asta, og med en pris på omkring 500 kroner er det et virkelig godt køb, og jeg giver det mine varmeste anbefalinger.

Bedømmelse Disan Wireless

Samlet vurdering 85%

Disan Wireless fra Trust er en god mus. Den ligger godt i hånden og den har en rigtig god følsomhed. Jeg kunne godt have brugt en tungere mus, eller muligheden for at tilføje vægt, for musen er lige let nok.

Prisen ligger på 350 kroner, og du kan læse mere om den hos Trust.

 

Bedømmelse Blizz 7.1

Samlet vurdering 90%

Blizz 7.1 er et fedt gaming-headset. Det sidder rigtig godt på hovedet og det er utrolig let at høre, hvorfra lyden kommer når du spiller. Mikrofonen giver en god lyd for dem du spiller med, og du kan let spille i timevis med headsettet uden at det irriterer.

Kablet irriterer dog, det er alt for stift og her kunne Trust godt have brugt et mere blødt materiale.

Prisen ligger på 390 kroner, og du kan læse mere om headsettet hos Trust.

 

Bedømmelse Asta Mechanical

Samlet vurdering 95%

Her har jeg lige fundet mit favorit-tastatur til gaming. Et virkelig fedt tastatur med utrolig gode reaktioner i tasterne, solidt og med god vægt, og masser af muligheder for at programmere dine egne makroer ind i tastaturet. Og det gøres via tastaturet, ikke via software.

Igen irriterer kablet en del, det kunne godt have været blødt. Jeg er dog rigtig glad for, at jeg (også via tastaturet), kan vælge mellem otte forskellige belysninger (herunder også ingen), at tastaturet.

Prisen ligger på 490 kroner, og du kan læse meget mere om det hos Trust.

 

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (3703 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?