TEST: Tre spændende Logitech-tastaturer

Logitech er kendt for deres mange spændende produkter til din computer. I denne test har jeg kigget nærmere på tre af deres nyeste tastaturer. Et til gameren, et til ham der skriver meget, og et til dem der gerne vil have et lille og elegant tastatur fx til laptoppen

Logitechs tre spændende tastaturer: Ergo K860, G915 og Slim Combo MK470.

Tastaturet er og bliver den vigtigste input-enhed til din computer. Det kan godt være at du mener du bruger musen meget, men lur mig om ikke du bruger tastaturet endnu mere.

Derfor er et godt tastatur også vigtigt, men det er ikke de samme behov vi alle har. Jeg har derfor testet tre forskellige Logitech-tastaturer, der retter sig mod forskellige typer brugere. Alle tre tastaturer er faktisk ret gode, men ikke nødvendigvis til alle situationer.

Tastatur til skriverkarlen

Det første tastatur er Ergo K860 der, som navnet antyder, er et ergonomisk tastatur, og det er rettet primært mod dem der skriver meget på tastaturet.

Dette tastatur er designet så det buer på midten og tastaturet er i derfor også delt på midten, hvor hver siden så indeholder halvdelen af tasterne. Og ja – mellemrumstangenten er også delt.

Logitech Ergo K860. Foto: Logitech

Det kommer med en indbygget håndledsstøtte, og hvor håndledsstøtter ofte generer mig mere end godt er, så er det ikke tilfældet med her. Jeg kan faktisk slet ikke undvære den, den er virkelig behagelig at bruge.

Hele designet af tastaturet kan, ved første kig, godt se mærkeligt ud. Det ser nemlig ud som om tastaturet læner fremad. Men uanset hvad, så fungerer dette design bare. Når først du har vænnet dig til at skrive på det, så er det næsten umuligt at gå tilbage til et traditionelt tastatur.

Jeg vil dog sige en ting – det er klart en fordel, hvis du skriver med 10-finger-systemet. For hvis du bruger “søg-og-du-skal-finde”-systemet, så kan det godt tage lang tid at skrive på dette tastatur, og alt ergonomien er smid ud med badevandet.

Når det så kommer til tasterne, så skal der også lyde ros herfra. De er meget behagelige at skrive på – de er ikke mekaniske, og de larmer derfor ikke specielt meget når du skriver.

Jeg har brugt tastaturet som mit primære tastatur gennem længere tid, og må sige at jeg klart foretrækker dette fremfor de mere klassiske tastaturer.

Tastaturet kan enten tilsluttes via bluetooth eller via Logitechs egen Unifying-system. Sidstnævnte betyder at du kan tilslutte op til seks enheder pr. modtager, og få gavn af nogle af de funktioner der ligger i software Options. Men det betyder også at du kommer til at optage en usb-port i din computer permanent.

Ergo K860: Vurdering

Samlet vurdering 95%

Logitech Ergo K860 er et skønt tastatur. Der er ingen tvivl i mit sind om, at den indbyggede ergonomi har betydet, at jeg aldrig har ondt i håndled eller fingre, selv ikke når jeg har arbejdet i mange timer med at skrive.

Hele komforten i den indbyggede håndledsstøtte betyder også, at det ikke bliver ubehageligt at have håndleddet liggende på det, og det sætter jeg ligeledes stor pris på.

Det er ikke det billigste tastatur på markedet, men du kan købe det for omkring 800 kroner, og det er rigeligt prisen værd.

Det eneste der irriterer mig er, at for at tastaturet virker optimalt, så bør jeg bruge den medfølgende usb-dongle, hvilket så blokerer en ud af to usb-porte i min computer.

Du kan læse mere om Logitech Ergo K860 her.

De bedste priser lige nu

Tastatur til gameren

Når det kommer til gaming, så kan du komme langt ved et traditionelt tastatur. Men hvis du skal have den ekstra fordel, hurtigere reaktion og ikke mindst muligheden for makroer og speciel oplysning af tasterne, så skal du have et ægte gaming-tastatur.

Logitech G915. Foto: Logitech

Her har Logitech deres G-serie, og jeg har gamet med Logitech G915, et super spændende gaming-tastatur.

G915 er et mekanisk tastatur, ultratyndt, fremstillet i en aluminiumslegering, der både giver tyngde og robusthed til tastaturet.

Tasterne er de såkaldte GL-taster, der har en lav profil, og et supergodt taktilt feedback. Fordi tasterne er lineære giver de samme følelse og reaktion hver eneste gang du klikker på dem. Det betyder også at der er en hørbar klik-lyd når du bruger dem, og personligt er det en lyd jeg bliver træt af, når jeg arbejder normalt på det.

Men når du gamer er det ret fedt at du både kan mærke og høre når du har trykket på tasterne. Samtidig er det både muligt og let at udskifte tasterne skulle du have brug for det.

Tastaturet er trådløst, og kobles op til din computer via Logitechs Lightspeed-teknologi. Den er faktisk både hurtigere og mere præcis end et kablet tastatur, men kræver at du ofrer en usb-port i din computer, og indsætter den medfølgende usb-modtager i den.

Du kan også bruge en traditionel bluetooth-forbindelse, men helt ærligt, så mister du både hastighed og stabilitet, og i spil hvor det skal skal gå hurtigt er det ikke en reel mulighed.

Tastaturet har også mulighed for makroer, og du kan let programmere de fem G-taster, og du kan skifte lyset i tastaturet direkte på tastaturet. Men der er lige en ting som bare er et problem, den software der skal styre tastaturet.

Logitech G Hub skulle gøre det muligt at lave forskellige profiler, og disse profiler kan så gennes via softwaren. Det er også der du, i princippet, kan redigere i dine makroer og se/få besked om batteriniveau.

Og her kommer problemet så – jeg kunne ikke installere softwaren på min Windows-pc. Uanset hvad jeg prøvede, hvor mange gange jeg downloadede den, fik jeg den lakoniske besked om, at der manglede nogle komponenter før softwaren kunne installeres.

En søgning på nettet bekræftede at G Hub er et problem, og ligeledes at Logitech ikke er verdens bedste til at komme med løsninger. Flere af problemerne jeg læse om, var gamle, og det tydede ikke godt.

Jeg måtte opgive at installere softwaren, og bruge tastaturet som det var.

Jeg vil så også sige, at jeg faktisk ikke for alvor savnede den software, men det er virkelig for dårligt, at Logitech ikke har styr på den software der hører til deres hardware.

Her til sidst skal jeg lige sige, at jeg blev ret glad for den mediekontrol der er indbygget i tastaturet. En rullebar gør at du let skruer op og ned for lydstyrken, og der er fire knapper der gør at du kan starte og stoppe musik, slukke helt for lyden og springe frem og tilbage i musiknumre.

G915: Vurdering

Samlet vurdering 90%

G915 er et virkelig fedt gamingtastatur, jeg er vild med materialevalget, tastaturet er robust og står godt på bordet når du gamer.

Jeg er mindre glad for det lysshow du får på tastaturet, men det er noget mange gamere er glade for, og da det kan slås fra kan jeg leve med det.

Jeg ville dog ikke bruge det som et primært tastatur, for klik-lyden ville drive mig til vandvid i løbet af en arbejdsdag. Men som gaming-tastatur er det helt i top.

Du skal dog lige være klar på at finde den store tegnebog frem. Tastaturet koster let omkring 1.800 kroner, så med mindre du er hardcore gamer, så er det næppe et tastatur for dig. Men for dem der virkelig gerne vil have en fordel i spillet, og som ikke har finansielle problemer, er det et godt valg.

Du kan læse mere om G915her.

De bedste priser lige nu

Lille elegant tastatur

Det er ikke alle der har brug for et specieltastatur, det være sig til at skrive lange tekster på eller til gaming. Men har du fx en laptop du gerne vil have et løst tastatur til, så er kunne Slim Combo MK470 fra Logitech være en mulighed.

Faktisk så medfølger der også en mus til dette tastatur, hvilket næsten gives væk med ordet ‘Combo’ i navnet.

Logitech Slim Combo MK470. Foto: Logitech

Selve tastaturet er en tyndt og elegant lille tastatur, men der mangler intet på det. Det indeholder alle de taster du normalt forventer at finde på et tastatur, inklusiv et numerisk tastatur og alle 12 F-taster.

Tastaturet fylder meget lidt, men når du bruger det er du ikke i tvivl om at det er et godt tastatur. Det er solidt, tasterne er rigtig gode og responsive, og det larmer ikke ret meget når du bruger det.

Tastaturet er let at bruge, men en ting irriterer mig lidt – nemlig det at det kræver en usb-modtager før du kan bruge det. Og den jeg brugte til Ergo K860 virkede ikke. Det skulle være den der var med i æsken.

Men når tastaturet først er sluttet til, så virker det, og som sagt er det meget behageligt at bruge. Det er også fed at det ikke fylder meget på skrivebordet, ikke mindst hvis det skal stå foran en laptop.

Slim Combo MK470: Vurdering

Samlet vurdering 95%

Dette lille tynde tastatur er et skønt tastatur. Det er lækkert at arbejde på, og det har et elegant design.

Men selvom det er et lille og relativ billigt tastatur, så er det stadig et virkelig solidt tastatur der er en fryd at arbejde på.

Musen er dog ikke noget at skrive hjem om. Den er lille og ligger bare ikke specielt godt i hånden. Men den er der, og hvis du lige står og mangler en mus her og nu så kan den da godt bruges. Men jeg vil klart anbefale at du bruger en ‘rigtig’ mus, som ligger godt i hånden og som ikke føles som et billigt stykke plastik i hånden.

Du kan læse mere om Slim Combo MK470 her.

De bedste priser lige nu

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (3335 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?