TEST: Vild laptop fra Asus

Superhurtig, vildt flot og med en skærm der bare sparker r.., sådan er Zephyrus G15 fra Asus. Prisen er godt nok i den høje ende, men nøj hvor er det bare en fed laptop til gameren

Asus Zephyrus G15. Foto: Asus

Det er sjældent at jeg møder en gaminglaptop der fra start til slut imponerer mig. Ofte når jeg ser en gaminglaptop, så er den ikke den flotteste blomst i buketten, eller også så oversælger producenten hvor mange hestekræfter den har, eller skærmen er ikke helt det jeg gerne ville have.

Men fra da jeg pakkede Zephyrus G15 faldt jeg totalt for den. Designet er vildt flot, og en anelse frækt, den har et imponerende kraftoverskud, den er elegant og mobil, for selvom den har en 15,6″ skærm, så er den kun omkring 2cm tyk, og vægten ligger på 1,9kg – hvilket ikke er så galt endda for en gamer.

Jeg har dog en anke mod designet, og det er tastaturet. For på den hvide model som jeg testede, kunne jeg stort set ikke se hvad der står på tasterne. Og selvom jeg godt nok skriver med 10-fingersystemet, så skal jeg altså kunne se hvor f-tasterne er, hvor lydstyrke, lysstyrke osv sidder, og det var næsten umuligt.

Men lad mig lige blive ved tasterne. For hvis vi ser bort fra at jeg ikke kan se, hvad der står på dem, så er det et fantastisk tastatur at skrive på, og hvis du skal bruge WASD-tasterne, så er det bare en fornøjelse at bruge dem i spil. Der er masser af plads mellem tasterne og anslaget er rigtig godt – det har Asus altså gjort virkelig godt.

En anden lille detaljer jeg lige vil nævne er, at der er indbygget en fingeraftrykslæser i tænd/sluk-knappen, og det er fedt. For når du tænder laptoppen, så bliver du logget på Windows med det samme – fed lille detaljer.

Lækre detaljer

Er der noget der er vigtigt på en gaminglaptop, så er det skærmen. Det er vigtigt at den kan vippes så du kan se den, og at billederne står klart på den – du skal jo helst kunne se fjenderne på skærmen, ikke? Og her udmærker Zephyrus G15 sig virkelig. Skærmen er lynhurtig og billedet står superskarpt, og så kan den vinkles helt ned til liggende position.

Men nu vi er ved det, så skal vi også nævne lyden, for jeg oplever ofte, at en gamerlaptop bare ikke rigtigt kan levere en fornuftig lyd. Men jeg er faktisk rimelig imponeret over lyden i denne laptop. Den leverer en rigtig god syntetisk surround sound, som absolut er værd at lytte til, selv i længere tid. Lidt mere bas kunne måske være en god ting, men det er ikke for alvor noget jeg mangler.

En anden ting er varmen – noget som mange laptops har et problem med, når de virkelig skal arbejde. De har en tendens til at blive alt for varme, og det er bare ikke optimalt, for det betyder ofte at blæseren tænder konstant og dræner batteriet unødigt hurtigt når den ikke er sluttet til en stikkontakt.

Zephyrus G15 kommker med et intelligent kølesystem, og et termisk design der gør, at laptoppen aldrig rigtig bliver varm, og det sætter jeg stor pris på, og det gør cpu’en også – skal jeg lige pointere.

En anden lille fed detaljer er, at når du lukker skærmen op, så rejser hele laptoppen sig en anelse op, og det er bare en lille, men superfed, detalje der med til at gøre laptoppen til en af de fedeste gamere jeg længe har prøvet.

Asus Zephyrus G15. Foto: Asus

Der er alle de porte du har brug for, så dem skal jeg ikke lige snakke mere om her, men jeg vil slutte gennemgang af de de gennemtænkte detaljer, nævne Armoury Crate – et stykke software på laptoppen, som du aktiverer ved en knap på tastaturet.

Her kan du næsten alt. Du kan oprette dine egne profiler, så du får den indstillinger du vil når du gamer, eller surfer – eller hvad du nu måtte bruge laptoppen til. I denne software kan du overclocke cpu’en, vælge hvilken performance du vil have, og hvis du ikke vil bruge nogle af de faste profiler, så kan du selv indstille hvor meget der skal køles, hvor meget støjreduktion du vil have, hvor meget energi der må bruges og hvor meget cpu og gpu skal yde. Alt har naturligvis en pris – og når du skruer op for noget, er der andet der må skrues ned. Men det er let at arbejd med den visuelle repræsentation gør det let at overskue hvad der sker.

Ydelsen helt i top

Laptoppen er ikke billig, som jeg startede med at nævne. Alt efter hvor du køber den, og efter den præcise konfiguration, så koster den fra 12-13.000 kroner og op til 23.000 kroner, hvilket gør at jeg også forventer en fornuftig ydelse. og det leverer G15 virkelig.

På alle parametre så scorer G15 ganske fornuftigt. Nem – det er ikke verdens hurtigste, men den ligger konsekvent i den bedste tredjedel uanset hvilken test jeg kastede efter den.

CPU’en, som er en AMD Ryzen 9 på op til 4,3GHz, og det mærkes, og mine benchmarks går også helt i top her, mens den dog halter lidt når det kommer til 2D-grafik, men det er altså heller ikke en maskine til photoshop – det er en gamer. Og 3D-grafik gør den virkelig godt – jeg får nogle supergode tal her.

Men en ting er hvad en benchmark siger, noget helt andet er, hvad virkeligheden viser. Så jeg fyrede op under et par store og krævende spil, og udover at det gik hurtigt med at få installeret store og omfattende spil, så afviklede den dem også vildt hurtigt.

Uanset hvilket spil jeg kastede efter den, så afviklede den spillet problemfrit. Ingen lag, ingen dårlige billeder, næsten ingen ventetid.

Bedømmelse

Samlet vurdering: 95%

Det er virkelig svært ikke at forelsker sig i denne laptop. Den har et virkelig flot, og nærmeste sexet, design. På samme tid så skriger den gamer og elegant laptop, og det sætter jeg stor pris på.

Samtidig er Zephyrus G15 en hurtig laptop med en super flot skærm, og med et meget behageligt tastatur, som du sagtens kan holde ud af at arbejde på – selv i længere tid.

Det eneste der trækker lidt ned i min test er en relativ høj pris og at tastaturet er ret svært at læse, og det er ikke ok at jeg skal lede efter tasterne, slet ikke når jeg gamler.

Du kan læse meget mere om laptoppen her.

De bedste priser lige nu

About Lars Bennetzen 4127 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?