Virksomheder beskytter ikke data ved onlinemøder

Hjemmearbejde under coronakrisen har ført til en markant stigning i brugen af Microsoft Office 365. Også antallet af daglige Teams-møder steg fra 560 mio. til 2,7 mia. på kun 19 dage, fra 16. til 31. marts 2020, oplyser bloggen Thexyz.com. Hos otte ud af ti virksomheder skaber udviklingen bekymring ift. databeskyttelse, hvoraf mange ikke beskytter sig tilstrækkeligt. Det viser et nyt studie fra it-sikkerhedsvirksomheden Barracuda Networks

Coronakrisen har ført til udbredt hjemmearbejde, og det har resulteret i en eksplosiv stigning i antallet af Office 365-brugere og Teams-møder. Herhjemme viser tal fra Danmarks Statistik, at 17 pct. af danskerne regelmæssigt arbejdede hjemme i 2020, hvilket er mere end en fordobling i forhold til året før.

Det har ført til en eksplosiv vækst i mængden af data i Microsoft Office 365 og dermed et større behov for databeskyttelse.

En ny undersøgelse fra it-sikkerhedsvirksomheden Barracuda Networks viser dog, at to ud af tre af de adspurgte virksomheder ikke benytter backupværktøjer fra en tredjepart til at beskytte virksomhedens data. I stedet benytter de standard-sikkerhedsforanstaltninger, der er indbygget i Office 365, trods Microsofts komplekse lagringspolitikker og manglende evne til at gendanne data.

Microsoft anbefaler selv sine kunder at gøre brug af en tredjepartsbackupløsning, da virksomheden kun garanterer tilgængeligheden af sin service, men ikke opbevaring af data. Det er der alt for mange virksomheder, der ikke er klar over, og det kan få store konsekvenser, hvis virksomheden udsættes for hackerangreb eller oplever en simpel menneskelig fejl. Det bør man som virksomhed tage alvorligt.

Peter Gustafsson, nordisk chef i Barracuda Networks

Samtidig viser undersøgelsen, at mange virksomheder er bekymrede for virksomhedens datasikkerhed. 61 pct. af de europæiske virksomheder svarer, at de frygter ransomware-angreb, hvilket kan indikere, at mange virksomheder ikke er bevidste om, hvilke backup- og gendannelsesfunktioner der er inkluderet i Office 365.

Mange Teams-møder skaber særlig bekymring

Den eksplosive stigning i brugen af Teams har gjort virksomhederne særligt opmærksomme på sikkerheden omkring de store mængder af data, der genereres og deles her.

I Barracuda Networks’ undersøgelse svarer 81 pct. af virksomhederne, at Teams skaber en databekymring, og over end 80 pct. bekræfter, at de ønsker en backupløsning, der dækker Teams og delte filer.

Teams og andre mødeværktøjer er blevet det måske allervigtigste værktøj for virksomhederne, og det gør, at virksomhederne i stigende grad bliver opmærksomme på, at de måske bør gøre endnu mere for at beskytte og tænke i backupløsninger af deres Teams-data.

Peter Gustafsson, nordisk chef i Barracuda Networks
About Lars Bennetzen 3824 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?