TEST: Vildt hurtig eksternt lager til gameren

Den lille sorte SSD fra Western Digital, er ikke blot en ekstern harddisk til dine billeder - næ den er et lynhurtigt lager, hvorfra du både kan afvikle spil og redigere video uden hastighedsnedgang

Jeg er storforbruger af eksterne harddiske. Jeg optager en del video, og i stedet for at tynge min harddisk med de store filer, så smider jeg dem ofte over på en ekstern harddisk.

Det kræver ikke den store hastighed – med mindre du er sart med, hvor hurtig du kan hente billedet fra moster Olgas 80 års fødselsdag ind på computeren.

Men jeg oplever i stigende grad, at jeg godt kunne tænke mig at udvide min laptops kapacitet, så jeg har mulighed for at installere flere, og større, programmer på den – ikke mindst flere spil og flere programmer som Premiere Pro og Photoshop fra Adobe.

Så da jeg fik mulighed for at teste WC_Black P50 Game Drive SSD, var jeg ret begejstret – for hvis det holdt hvad det lovede, så kunne jeg ikke alene frigive plads på min hårdt prøvede harddisk – jeg kunne også installere endnu flere fede spil og store krævende programmer.

Fylder næsten intet

Som et ægte SSD, så hverken fylder eller vejer drevet ret meget. Men Western Digital har gjort meget ud af at gøre det solidt og robust – også at se på. Det er, ikke overraskende, sort, og har et design der leder tanken hen på en container i Sydhavne – bortset fra at WD_Black P50 Game Drive, ikke er rustent eller lugter af urin…

WD_Black P50 SSD Game Drive. Foto: Western Digital

Det oser af kvalitet, og det der industri-look giver det bare et superfedt udseende. Det kommer forresten i tre forskellige størrelser, 500GB, 1TB og 2TB.

For at sikre at du rent faktisk kan afvikle spil direkte fra drevet, så er det udstyret med en SuperSpeed usb 20GB/s-port (usb 3.2 Gen 2×2), og den hastighed er faktisk højere end den du får på de fleste indbyggede harddiske i din laptop.

Lynende hurtigt

Men en ting er specifikationer og teknologier, virker det så – kunne du spørge. Hertil kan jeg svare et rungende JA. Jeg sluttede drevet til min Acer Predator gamer, og installerede nogle ret krævede spil på det, og herudover så blev Adobes Creative Cloud-suite også lige installeret på det.

Jeg havde så forventet at maskinen ville være mærkbart langsommere om at starte spil og programmer op, men den mistanke blev hurtigt gjort til skamme.

Såvel spil som Adobe-programmer startede op mindst lige så hurtigt som var de installeret på den almindelige harddisk, og hvad var endnu bedre, så blev de afviklet endnu mere flydende end jeg oplevede på den indbyggede harddisk.

I visse spil oplevere jeg ofte, at der er en vis mængde lag – ikke mindst når der skiftes scenarier, og når jeg arbejder i After Effects fra Adobe, så går det ofte meget langsomt når der tilføjes effekter.

Men i begge tilfælde blev jeg mere end lidt positivt overrrasket. Lag var næsten ‘ikke eksisterende’ i spil, og selvom After Effects stadig æder rigtig mange ressourcer, så kunne jeg afvikle det markant bedre fra P50 end fra den indbyggede harddisk i min laptop.

Vurdering

Samlet bedømmelse 100%

Jeg er vild med WD_Black P50 Game Drive SSD. Drevet fylder ikke ret meget, det ser fedt ud, og det er lynhurtigt. Selv prisen er meget acceptabel, og jeg er kun ærgerlig over, at jeg ikke har et 2TB drev. For 500GB bliver ret hurtigt fyldt op af spil og videoer.

Men jeg kan kun på det varmeste anbefale drevet – det er suverænt.

Læs mere om drevet her

De bedste priser lige nu

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (2899 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Hvis du ikke allerede får vores nyhedsbrev, har du her muligheden for at tilmelde dig.

Vi udsender 1 gang om ugen, så vi kommer ikke til at spamme din mailboks.

Vi holder dine data private, og deler dem ikke med tredjepart