Tips til at andre måder at google på

De fleste af os bruger Google dagligt, men du kan altid lære noget nyt, og fra Google selv har vi fået en guide med otte smarte tricks til søgninger

Det kan godt være at du ikke er klar over det, men du bruger søgemaskinen Google langt oftere end du tror. Ofte bare når du skriver en adresse ind i din browser. Personligt bruger jeg Google dagligt til at finde information med, Google er klart det vigtigste værktøj jeg har adgang til.

Men Google kan mere end bare finde ud af, hvad hovedstaden i Burkina Faso hedder (Ouagadougou), og Google har udgivet denne guide med otte tricks.

  1. Find begivenheder i dit nærområde: Hvis du gerne vil have overblik over, hvad der sker af spændende ting i en bestemt by i den kommende tid, kan du spørge Google. Skriv eksempelvis “Arrangementer i Sønderborg” i søgefeltet og du vil se en fortegnelse over lokale koncerter, teaterforestillinger og andre arrangementer direkte på søgesiden.
  2. Se sportsresultater i realtid: Google gør det nemt at holde sig opdateret på de seneste scoringer og kampresultater. Indtast navnet på dit yndlingshold eller liga fx “Manchester United” eller “Superligaen” og se stillinger, resultater og recaps fra de seneste kampe.
  3. Få hjælp til valutaomregning: Hvis du shopper i udenlandske webshops eller er på vej ud i verden, er denne service brugbar: Du kan få valutaomregninger i realtid direkte på søgesiden. Søg efter en konkret valutakonvertering fx. 30 Euro i DKK og frem kommer en boks med beløbet i danske kroner baseret på den aktuelle valutakurs.
  4. Bliv klogere på din mad: Du kan finde ernæringsmæssige oplysninger om de mest almindelige fødevarer uden at skulle spise dig igennem hele den store internet-buffet. For eksempel kan du spørge “hvor mange kalorier er der i skinke?” eller “hvor meget sukker er der i tomatsauce?” Så serverer Google ernæringstallene for dig.
  5. Få hjælp til definitioner og synonymer: Du kan bruge Google som en ordbog og sprogligt opslagsværk. Prøv at søge på “hvad betyder anakronisme?”, og få opdateret dit ordforråd på et splitsekund.
  6. Søg med din stemme: Hvis du gerne vil slippe for at taste, kan du indtale dine søgninger. Det kræver bare, at du slår mikrofonen til på din smartphone, tablet eller computer.
  7. Søg med et billede: I Google billedsøgning kan du trykke på kameraikonet til højre for søgefeltet og uploade et foto fra din computer, så finder Google det samme eller lignende billeder på internettet.
  8. Søg i en specifik tidsperiode: Du kan indsnævre din søgning til et bestemt datointerval og kun se indhold, der er offentliggjort i den specifikke periode. Dette kan være nyttigt, hvis du eksempelvis er interesseret i, hvordan et emne eller nyhedshistorie blev dækket på et bestemt tidspunkt. Tryk på Værktøjer og vælg et bestemt tidsinterval – helt ned til den seneste time.

Tjek priser på bredbånd

Tech-Test har indgået et samarbejde med Samlino så du kan tjekke bredbåndspriser og ikke mindst muligheder for bredbånd på din adresse.

Det er helt gratis og Samlino skal ikke bruge andet end din adresse for at levere priser til dig.

Når du har indtastet adressen i feltet herunder, bliver du sendt til Samlino, hvor du får vist resultatet, og hvor du kan indsætte flere filtre, hvis du har bestemte behov for dit bredbånd.

Kommentar til artiklen?