TT0020: Malware uden filer

Hvis du tror at malware kræver filer ned på din computer så tro om igen. Jeg har snakket med en sikkerhedsekspert der fortæller om, hvordan de såkaldte fileless malwareangreb fungerer

Når du er online så er du konstant udsat for trusler fra malware, phishing, spam og meget mere.

Fælles for dem alle er, at de kræver at en eller anden form for malware bliver downloadet til din computer. Men der findes en anden måde at angribe din computer på – nemlig den såkaldte ‘fileless malware’.

Her kan du angribes uden der bliver downloadet filer til din computer. Det ændrer ikke ved, at der nok skal komme en payload ned på din computer, men selve angrebet sker uden egentlige filer der hentes ned på din computer.

Jeg har snakket med Niels Frederiksen, senior sales engineer hos Mimecast Danmark, om denne type angreb, hvordan den virker og hvad vi kan gøre for at beskytte os mod den.

Lyt med de næste 30 minutter og lær meget mere om Fileless Malware.

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (3702 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?