Vi går en dystopisk fremtid i møde, hvis vi ikke får sikret vores IoT-enheder

Ny F-Secure-sponsoreret rapport viser, at sikkerhedsfejlene i internetforbundne enheder kun vil blive mere alvorlige, hvis der ikke gøres noget nu

Internet of Things udgør i sin nuværende form en betydelig trussel for forbrugerne på grund af utilstrækkelige regler for sikkerhed og privatliv, siger eksperter interviewet af Cyber ​​Security Research Institute til den nye rapport “Internet of Things: Pinning down the IoT” sponsoreret af F-Secure. Det anbefales, at der handles hurtigt for at undgå den truende, dystopiske fremtid, der potentielt venter.

Med antallet af internetforbundne enheder, som nu sandsynligvis overstiger det samlede menneskelige befolkningstal, er IoT allerede næsten uundgåelig. Millioner af tilsluttede enheder er allerede blevet kompromitteret for at blive brugt som en del af Mirai botnet. Mange forbrugere er ikke opmærksomme på de risici der er ved brug af deres forbundne enheder, og der er heller ikke fokus på, at producenterne hurtigt sender produkter på markedet uden at overveje grundlæggende sikkerhedskrav og -indstillinger.

“Denne situation kunne skabe et endnu mere skræmmende scenarie end den britiske telefonhacking-skandale på tabloid-aviserne på grund af en massiv udbredelse af usikre IoT-enheder,” fortæller rapporten.

Selvom millioner af nye forbundne enheder kommer online hver dag, er forbrugerne stadig generelt opmærksomme på, at deres nye “smarte” apparater netop gør dette. Men sulten efter forbrugerdata kan ændre det i fremtiden.


[yuzo_related]


“Til sidst vil næsten alle husholdningsapparater være online, og de vil stort set være usynlige for slutbrugeren,” siger Mikko Hypponen, Chief Research Officer hos F-Secure, i rapporten. “De vil se ud som dump devices, men de vil være smart devices, selvom de ikke vil tilbyde nogen funktioner til forbrugeren, fordi den virkelige grund til, at de er online, vil være at de kan rapportere hjem og sende analysedata til det firma, der byggede enheden”.

Det er allerede nu det svært at finde eksempler på enheder, såsom fjernsyn, der ikke opretter forbindelse til internettet.

Udbud og efterspørgsel har endnu ikke givet en IoT-enhed, der er bygget til fremtiden. Hvis forbrugerne ikke kræver sikkerhed, vil producenterne aldrig prioritere det. Men da afhængighedssamfundet sandsynligvis vil udvikle sig på basis af milliarder af IoT-enheder, kan regeringerne måske blive tvunget til at træde ind for at kræve sikkerhedskrav.

Udover at uddanne forbrugerne om risikoen ved eksisterende IoT-enheder, som eksempelvis USA ser ud til at være klar til, skal regeringerne også tage højde for kvaliteten af ​​teknologien, der sættes i forbrugernes hænder og hjem, fortælles det i rapporten. Producenterne skal reguleres for at sikre, at produkter, der kommer på markedet, ikke har mangler i forhold til brugerens sikkerhed og privatliv.

Yderligere information

Blog – Wake-Up Call: The Time to Secure the IoT is Now

Infographic – The Connected Revolution: A Modern Snapshot

Tjek priser på bredbånd

Tech-Test har indgået et samarbejde med Samlino så du kan tjekke bredbåndspriser og ikke mindst muligheder for bredbånd på din adresse.

Det er helt gratis og Samlino skal ikke bruge andet end din adresse for at levere priser til dig.

Når du har indtastet adressen i feltet herunder, bliver du sendt til Samlino, hvor du får vist resultatet, og hvor du kan indsætte flere filtre, hvis du har bestemte behov for dit bredbånd.

About Lars Bennetzen 3899 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?