Zoom og Microsoft Teams i samarbejde om bedre videomøder

Fremover behøver du ikke vælge mellem platforme når du deltager i videomøder. Du kan blive på din favoritplatform, også selvom mødet foregår på en anden. Så længe valgene står mellem Zoom og Microsoft Teams altså

Når indkaldelsen kommer til videomødet med afdelingen eller kunden, så er det også med et link til en bestemt platform, hvorpå mødet foregår. Hvis du ikke har den pågældende mødeplatform installeret, så afholdes mødet ofte i en web-version af klienten, så du stadig kan deltage.

Mange af os har dog ofte en favoritplatform, og lige om lidt bliver det lettere for os at blive på den platform, også selvom mødet afvikles på en helt anden, hvis valget står mellem Zoom og Microsoft Teams altså.

De to softwarevirksomheder har nemlig indgået et samarbejde der nu har mundet ud i funktionen ’Direct Guest Join’, der ifølge Ole Mygind, salgschef for Zoom i Norden og Benelux ”gør kommunikation på tværs af onlineplatforme så nemt og effektivt som muligt, uanset hvilken platform eller enhed den anden part anvender.”

Direct Guest Join gør at Zoom og Microsoft Teams-brugere kan deltage I hinandens møder og invitere brugere fra andre platforme til onlinemøder, uden at skulle købe yderligere licenser eller tredjepartstjenester.

I en pressemeddelelse oplyser Zoom, at virksomheder som Poly, Logitech og Intel allerede understøtter den nye funktion, hvilket gør det muligt at bruge den på Android-, Windows- og Mac-enheder.

Den nye funktion skulle både gøre forbindelsesudfordringerne mindre, og derved gøre det lettere for brugerne at samarbejde, skriver Zoom i pressemeddelelsen.

About Lars Bennetzen 3896 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?