Robomow MS1000

Testens absolut største og tungeste robotplæneklipper, og det skulle hurtigt vise sig, også den mest besværlige at sætte op.

Efter vi havde pakket robotten ud af æsken og gjort kanttråden og pløkkerne klar, gik vi i gang med at læse installationsvejledningen.

Her gik det så galt for os, for selvom den bestod af nogle fine tegninger, var den medfølgende beskrivelse ikke specielt let at følge. Vi kunne godt have ønsket os en vejledning, der var lettere at følge.

Dernæst gik vi så i gang med at installere det kantkabel, der afgrænser haven for Robomow MS1000. Men her gik det igen galt, en proces der kunne have været så let, endte med at tage os flere timer.

Fordi vores testhave har fast kant næsten hele vejen rundt, skulle kantkablet placeres med 30 cm afstand fra alle faste kanter. Heldigvis var der et afstandsstykke med, og ifølge manualen skulle vi sætte kablet fast med pløkke med omkring 50 cm afstand.

Besværlige test

Herefter skulle vi så placere ladestationen, og vi placerede den så efter anvisningerne i vejledningen. Men da vi så startede Robomow skulle den tjekke placeringen, og den blev ved med at bakke og sige at vi skulle justere placeringen. Hvad den mente med det anede vi ikke, så vi brugte ret meget tid på at flytte ladestationen frem og tilbage inden Robomow var tilfreds med placeringen. Det ville have været rart, om den havde fortalt os, hvordan den ønskede, vi skulle justere.

Nu var ladestationen placeret og vi havde ført kablet hele vejen rundt og lavet de øer, der skulle til for at forhindre, at den kørte over bede midt i græsplænen. Så vi troede, at vi var færdige. Men næ nej – nu skulle Robomow teste, om vi havde lagt kablet korrekt. Så Robomow begyndte at køre langs kablet hele vejen rundt i haven. Fra tid til anden havde den tydeligvis problemer med at dreje, og så bakkede den lidt og skrev ”juster kanttråden”.

Men Robomow holdt konsekvent oven på kanttråden og pløkkerne. Så vi måtte manuelt flytte robotten for at justere på kanttråden. Og selvom vores have ikke har vildt mange kringelkroge, så brugte vi næsten tre timer på at justere kanttråden indtil Robomow var tilfreds. Flere steder i vores have måtte vi gå på kompromiser, der gjorde at Robomow ikke ville kunne komme ud ihjørnerne, for at kunne gennemføre testen af kanttråden.

Efter testen var det så muligt at sætte flere zoner op, og Robomow MS1000 understøtter op til 3. For at dirigere Robmow fra en zone til den anden skal man konstruere en korridor, der dirigerer den ind til den anden have. Men den øvelse sprang vi så over i denne omgang.

Der dukkede et andet problem op under justeringen af kablet. Efterhånden som vi justerede kablet, fik vi mere og mere overskudskabel, og vi måtte enten klippe kablet over og samle det, eller lave små løkker af overskudstråd. Vi valgte sidste løsning – men det var langt fra en elegant løsning.

Empty attachment or post type not equal 'attachment'

Kantkablet blev revet over

Da vi efter næsten tre timers arbejde var færdige, kunne vi gå i gang med programmere Robomow, og det var en dejlig oplevelse. Faktisk var der ikke det store, vi behøvede at gøre. Vi indtastede dato og tid, og voila, så var den klar. Eneste vi efterfølgende valgte at gøre, var at ændre starttidspunktet fra klokken seks om morgenen til klokken syv.

Nu gik Robomow så i gang med at slå vores græsplæne, og vi glædede os til at se frem til 14 dage uden vi skulle røre en finger. Men sådan blev virkeligheden så ikke, for allerede dagen efter rev Robomow kantkablet over, og vi måtte ud og splejse det.

Allerede på andendagen var den gal igen. Robomow havde endnu en gang kørt guidekablet over, og igen måtte vi splejse det. Opgaven bliver ikke lettere med tiden, for kablet bliver hele tiden kortere og kortere.

I løbet af de første to uger blev kantkablet revet over alt for mange gange, og det endte med at vi opgav – vi gravede kablet ned hele vejen rundt om haven, en opgave der igen tog et par timer. Der stod intet sted i manualen at det var en god ide, men vi valgte at gøre det, da vi var trætte af at splejse kablet hele tiden.

Robomow kørte i alt slags vejr, men her blev vægten et problem. For på en af havens små stigninger kørte den uhjælpeligt fast, og det sted blev den ved med at køre fast de næste par uger.

Holder en pæn plæne

Robomow MS1000 har en tilhørende app du kan få til såvel iOS som til Android, og fra den app kan du både programmere robotten og du kan sætte den i gang, hvis du mener, det er på tide at den kører. App’en fungerer fint, men det er tydeligt, at den er udviklet til iOS. For den var fuld af fejl i Android-versionen. Det var blandt andet ikke muligt at gå tilbage i menuerne på Android, men det fungerede fint på iOS.

Robomow var klart den robot i testen der larmede mest. Støjniveauet var så højt, at det var irriterende at den kørte rundt i haven når vi sad og nød det gode vejr.

Men Robomow MS1000 skal have ros for at holde en pæn have. Plænen var utrolig flot efter et par ugers kørsel, og den skal også have ros for at komme tæt på kanter og forhindringer. Naturligvis er det stadig nødvendigt med en kantklipper, men vi var nu passende imponerede over så tæt den kom på.

Græssets længde var også holdt pænt nede, og det var ret let at justere på klippehøjden, her skulle vi blot dreje på et håndtag under låget.

Vedligeholdelsesmæssigt er der ikke noget specielt ved Robomow MS1000. Fordi græsset bliver slået løbende, så er der ikke noget græs der samler sig, så vi oplevede ikke noget behov for vedligeholdelse.

Robomow MS1000 er en meget tung robot, og når den støder ind i ting, er der stor kraft på. Så ting, den rammer, kan let tage skade. Samtidig er klingen en massiv skive, så hvis der ligger grene eller legetøj på græsset, så bliver det ødelagt.

Produktinformation

  • Produktnavn: Robomow MS1000
  • Producent: Robomow
  • Maks plæneareal: 1.000 m2
  • Klippebredde: 56cm
  • Klippehøjde: 20-80cm
  • Klippemotor: 400W
  • Hældning: Op til 36%
  • Størrelse: 73,5 x 66 x 31 cm
  • Vægt: 20kg
  • Pris: Set til kr. 8.999,
  • Mere information hos Robomow:

Bedømmelse

Samlet vurdering 70%

En fin plæneklipperrobot til en ganske fornuftig pris. Du får rigtig meget for pengene. Men den er besværlig at sætte op. Den er stor og tung, og vanskelig at sætte op. Men når den kører, så arbejder den godt, og holder en fin plæne. Du skal dog vare være opmærksom på at støjniveauet er ret højt.

Tjek priser på bredbånd

Tech-Test har indgået et samarbejde med Samlino så du kan tjekke bredbåndspriser og ikke mindst muligheder for bredbånd på din adresse.

Det er helt gratis og Samlino skal ikke bruge andet end din adresse for at levere priser til dig.

Når du har indtastet adressen i feltet herunder, bliver du sendt til Samlino, hvor du får vist resultatet, og hvor du kan indsætte flere filtre, hvis du har bestemte behov for dit bredbånd.

Kommentar til artiklen?