VIDEOTEST: Pizzaovn fra Ooni – som at have et pizzeria i haven

Finske Ooni laver pizzaovne til hjemmet, og den nyeste gasdrevne Koda 16 har været til test her på redaktionen. Det var som at have et godt italiensk pizzabageri i baghaven

Ooni Koda 16. Foto: Ooni

Hvem kan ikke godt lide en god italiensk pizza? Du kender dem godt, fed skorpe og bund, lækker knasende, brandvarm og med et godt og afstemt indhold.

Den slags pizzaer skal man ofte lede længe efter, og det er ikke alle der lige har det gode pizzeria liggende tæt ved bopælen, hvis der overhovedet er et italiensk pizzeria i nærheden.

Næste problem opstår når pizzaen skal transporteres. For turen ned i papkassen og hjem gør ikke noget godt ved den. Ikke alen mister den en del varmen – den smatter også ofte ud, og for mig betyder det tit, at jeg bare ikke gide at hente en pizza – den fede oplevelse ved en pizza går lidt fløjten.

Så da jeg fik lov til at teste Koda 16 fra Ooni var jeg begejstret – min egen lille pizzaovn i baghaven. Og den skuffede ikke. Jeg skulle lige lære den at kende, og ikke mindst skulle jeg lære at lave den gode pizzadej og sovs.

Her kan du se min test af Ooni Koda 16.

Men det fede er at Ooni levere at det der skal til i en lille app. Opskriften på den gode dej, vejledning i, hvordan du laver den med forskellige hævetider, ved forskellige temperaturer. Opskrifter på god tomatsovs og indhold.

Da jeg først havde lært at lave pizzadejen, få lavet en god rund pizza og derefter overført den til pizzaovnen, var det som at være pizzafatter selv. Og det er vildt imponerende at du kan have en færdig pizza på omkring et minut – når den altså først er i ovnen.

Jeg er totalt solgt, og en stor fan af Ooni Koda 16. For en pris på mellem 2.500 og 3.000 kroner, alt efter hvor du køber den, får du et fedt produkt, der kan fremstille pizzaer der er lige så gode som de bedste du kan købe på et italiensk pizzeria.

Et par erfaringer skal du lige have med på vejen.

  1. Få det rigtige tilbehør:
    Du har brug for den pizza-spatel du kan lave pizzaen på og flytte den ind i ovnen med. Du kan også brug for en metal-spatel du kan vende den med – og tage den ud med. Endelig bør du anskaffe et pizzahjul og en temperaturmåler (en infrarød scanner), der kan vise dig temperaturen i ovnrummet.
  2. Husk gas:
    Grillen her er drevet af gas, så tjek lige at du har gas nok inden du går i gang – det er surt at stå med en halvfærdig pizza fordi gassen løb tør
  3. Øvelse gør meste:
    Der er en del håndelag her, både når det kommer til at lave selve pizzaen (husk ikke at overdrive indholdet), og når du skal flytte den ind i ovnen. Erkend at du kommer til at ødelægge et par pizzaer i starten
  4. Ikke til mange:
    Hvis du forventer at holde en større fest og traktere med pizzaer, så skal du også forvente at du kommer til at stå og rulle dej ud, og servere pizzaer hele tiden. For du kan lave en ad gangen, og dermed kommer folk til at stå i kø hele tiden. Koda 16 er fin til familiens pizzaer, men ikke god til større forsamlinger.

Bedømmelse

Samlet vurdering 95%

Jeg vild med Ooni Koda 16. Den leverer fantastiske pizzaer på virkelig kort tid. Ooni gør rigtig meget for at gøre det let, ikke mindst med deres fede app. Samtidig fylder den ikke så meget, så du kan let pakke den væk når du ikke bruger den.

Jeg har lavet rigtig mange pizzaer i løbet af sommeren, og bliver bare ikke træt af dem. Varme nybagte pizzaer er noget helt specielt.

Jeg mangler at der følger en taske eller lignende med til den, for Koda 16 er ikke let at bære uden.

Du kan læse mere om Ooni Koda 16 her.

De bedste priser lige nu

Tjek priser på bredbånd

Tech-Test har indgået et samarbejde med Samlino så du kan tjekke bredbåndspriser og ikke mindst muligheder for bredbånd på din adresse.

Det er helt gratis og Samlino skal ikke bruge andet end din adresse for at levere priser til dig.

Når du har indtastet adressen i feltet herunder, bliver du sendt til Samlino, hvor du får vist resultatet, og hvor du kan indsætte flere filtre, hvis du har bestemte behov for dit bredbånd.