Masser af sårbarheder i Android-apps

Hele 20% af de mest populære Android-apps fra Google Play indeholder kodekomponenter med kendte sikkerhedsproblemer, viser ny rapport fra Insignary

USA-Reiseblogger / Pixabay

Android har haft rigtig mange sikkerhedsproblemer over de seneste år, og nu viser det sig at mange af de mest populære apps er baseret på kodekomponenter der indeholder kendte sårbarheder.

Sikkerhedsfirmaet Insignary har kontrolleret de 700 mest populære Android Apps på Google Play Store, og fandt at en ud af fem indeholder sikkerhedsfejl.

Til TechNewsWorld fortæller Tai-Jin Kang, der er CEO hos Insignary, at måden software udvikles på i dag gør, at det næsten er umuligt at vide, hvilke softwarekomponenter der er i et stykke software. Men med deres software har det været muligt at scanne programmerne, og derved finde de mange sårbarheder.

Fordi rigtig mange forbrugere og virksomheder bruger deres smartphone mange gange om dagen, så er det et voksende problem, at Android-apps er så udsatte for sikkerhedsproblemer, specielt når det kun er de færreste der rent faktisk gør brug af sikkerhedsprogrammer på deres smartphone.

I starten af april udvalgte forskere fra Insignary APK-filerne fra de 20 mest populære apps i hver af de 35 kategorier du finder på Google Play Store, herunder spil, produktivitet, social, underholdning og uddannelse.

Og det var ikke små fejl Insignary fandt. Faktisk fortæller de til TechNewsWorld, at det var signifikante fejl de fandt i koden på de apps de scannede. Ud af de 700 apps de scannede, var der sikkerhedsproblemer med 136 af dem.

Herudover fandt Insignary ud af, at sårbarhederne i 57% af alle APK-filer kunne rangeres som ”meget alvorlig”, 70% af top 20 apps i spil-kategorien indeholdt sikkerhedsproblemer og 30% i sportskategorien indeholdt sårbarheder.

Tai-Jin Kang fortæller til TechNewsWorld, at sikkerheden i Google Play Store er bedre end nogensinde før, og at han ikke er i tvivl om, at Google gør sit yderste for at holde sikkerheden i top. Men de kæmper mod, at det er et utal af udviklere, og at de ikke har samme greb om økosystemet om Apple har.

Tjek priser på bredbånd

Tech-Test har indgået et samarbejde med Samlino så du kan tjekke bredbåndspriser og ikke mindst muligheder for bredbånd på din adresse.

Det er helt gratis og Samlino skal ikke bruge andet end din adresse for at levere priser til dig.

Når du har indtastet adressen i feltet herunder, bliver du sendt til Samlino, hvor du får vist resultatet, og hvor du kan indsætte flere filtre, hvis du har bestemte behov for dit bredbånd.

Kommentar til artiklen?