Amazon gemmer Alexa-data, selvom de slettes af brugeren

Den amerikanske online-butik og it-gigant, Amazon, har lige bekræftet at den beholder Alexa-data, selvom brugeren sletter audio-filer

Data er vigtige for virksomheder, og dine private data er meget værdifulde for dem. For virksomheder som Amazon er data nærmest dollars sat ind direkte i banken.

Derfor kommer det måske heller ikke som den store overraskelse, at Amazon lige har indrømmet at de ikke altid sletter de data de opsamler, når brugere interagerer med Alexa- og Echo-enheder, heller ikke når en bruger beslutter at slette audiofiler fra deres konto.

Den store amerikanske virksomheder er blevet spurgt om det emne af en amerikanske senator, som en opfølgning på en afsløring som CNET publicerede tilbage i maj. Her kunne de afsløre at Amazon hold fast i transskriptioner af stemme-handlinger, også når brugerne besluttede at slette audiofilerne.

Amazon fortæller i svaret, at de ikke beholder audio af Amazons svar, men at de stadig godt kan finde på at beholde optegnelser af kundernes interaktioner med Alexa, herunder optagelser af handlinger som Alexa fortog sig som svar på kundernes input.

I svaret kommer der også en lidt spændende forklaring på, hvorfor Amazon ikke bare sletter alle data. Groft oversat skriver Brian Huseman, vice president of public policy hos Amazon til senatoren:

“Når det kommer til handlinger som at sætte en alarm, bede Alexa om at minde dig om et jubilæum, sætte et møde ind i kalenderen eller sende en besked til en ven, så forventer kunderne ikke at en sletning af stemmedata, også sletter de underliggende data, eller forhindrer Alexa i et udføre den ønskede opgave.”

At Amazon ikke sletter alle data når de bliver bedt om det, bliver en anelse mere alvorligt, når vi tænker på, at de nu også håndterer følsomme patientdata, og at de også er under anklage for at indsamle og gemme data om børn under 13 år, gennem deres Amazon Echo Dot Kids-enheder.

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (3655 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?