BackBeat Fit: 650 kroner

backbeat fit

BackBeat Fit er et bluetooth headset der sidder fast rundt om øret med en bøjle, og som leder lyden ind i dit øre med en øreprop der nærmest har form som en tragt.

Rundt om nakken går en gummirem, der forbinder der to ørepropper med hinanden. Det gummi er meget blødt og falder meget naturligt.

De to propper der sidder ind i øret på dig er ret store (kan naturligvis skiftes ud med andre størrelser), og af et blødt gummi.

Det er relativ let at tage headsettet på og af igen.

På den ene øreprop er der en knap til at tænde og slukke for headsettet med. Det er også den der bruges når headsettet skal parres med din smartphone og når du skal tage et opkald.

På den anden øreprop er der en pause/spille knap og begge skal kun berøres ganske let for at bruges.

Lydstyrken justeres på en meget lille knap på siden af venstre øreprop. Den er ikke specielt let at tilgå – slet ikke hvis du løber en tur. Det kunne godt have været gjort mere elegant.

Komforten: 55%

Lige når man tager BackBeat Fit på føles det dejlig behageligt, og fordi nakkebøjlen er en blød gummirem, så er den aldrig i vejen under træning.

Men vi havde en del problemer med at få headsettet til at sidde godt i øret. Dels følte vi det hurtigt som om vores ene øreprop bare ikke sad tæt nok, men ikke desto mindre så fik vi ret ondt i det øre efter en times træning. Faktisk så meget, at det endte med at vi måtte tage headsettet ud, vi kunne ikke holde ud at have det på længere.

Det er værd at bemærke, at så længe vi brugte det til kredsløbstræning, fik vi ikke ondt i øret, der irriterede det bare. Men så snart vi gik over til styrketræning, så kom problemet. Headsettet presser så meget i øret, at det endte med at være ubehageligt, og vi kan ikke anbefale at det bliver brugt når der skal styrketrænes.

Faktisk så blev ret irriterede over headsettet, for undertegnede er ganske sikker på, at med lidt mere omtanke for design og materialevalg, så ville dette hurtigt have kunne være det mest komfortable i hele testen.

Lydkvalitet: 95%

Hvad BackBeat Fit manglede i komfort, hentede de med det samme i lydkvaliteten. Det er tydeligt at Plantronics kommer fra en lydverden. Godt nok er det ikke et ’billigt’ headset, men lyden lever til fulde op til, hvad vi kan forvente af et headset til 650 kroner.

Vi har her en dejlig fyldig bas, som lægger en fantastisk bund for vores musik. Ikke nogle skarpe eller mudrede lyde, bassen er klar og har præcist det niveau der gør det til en fornøjelse at lytte til et headset.

Både mellemtone og diskant er også lige i skabet. Specielt diskanten formår at imponere os. Klare flotte toner uden nogen form for forvrængning, og uden at være overstyret. Mellemtone afrunder musikken, så på den front er det en fornøjelse at bruge BackBeat Fit.

Funktioner og tilbehør: 85%

Det er ikke fordi der er det store tilbehør til BackBeat Fit. Men der er en ting der giver masser af point. Nemlig et cover til din smartphone, men ikke bare et tilfældigt cover.

Det er nemlig bygget sådan op, at når du er på vej til træning, så fungerer det som en lille taske til dit dit headset.

backbeat fit

Når du skal træne, så vender du vrangen ud på det og pludselig så har du et cover til din smartphone, der kan spændes rundt om din arm. Det er udført i et materiale der kan tåle sved og at blive brugt. Det var virkelig et tilbehør vi kom til at holde meget af.

Eneste klage vi har er, at den rem der går rundt om din arm godt kunne have været lidt længere. Vi kunne kun lige præcist få den til at nå rundt om armen, og det var irriterende.

Produktinformation

  • Navn: BackBeat Fit
  • Producent: Plantronics
  • Forbindelse: Bluetooth
  • Vægt: 24 gram
  • Pris: Set til kr. 650 kroner
  • Mere information hos Plantronics

Bedømmelse

Samlet vurdering 78%

Der er en super god lyd i BackBeat Fit, klart en af de bedste i testen. Men komforten er bare ikke god nok. Det kan ikke være meningen at man skal have ondt i øret når træningen er afsluttet. Hvis du dog kun løber med det, så vil du opleve en bedre komfort, men perfekt er den ikke.

Tjek priser på bredbånd

Tech-Test har indgået et samarbejde med Samlino så du kan tjekke bredbåndspriser og ikke mindst muligheder for bredbånd på din adresse.

Det er helt gratis og Samlino skal ikke bruge andet end din adresse for at levere priser til dig.

Når du har indtastet adressen i feltet herunder, bliver du sendt til Samlino, hvor du får vist resultatet, og hvor du kan indsætte flere filtre, hvis du har bestemte behov for dit bredbånd.

About Lars Bennetzen 3897 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?