Promate Snazzy: 99 kroner

Promate snazzy

Promate Snazzy er et kablet headset der fastgøres med en bøjle rundt om øret. Stadig et in-ear headset, og denne gang i nogle vilde pang-farver.

Headsettet er blandt de billigste i vores test, det er let at tage på, men desværre er ledningen ned til smartphone af et materiale der ikke lige ændrer facon, og det betyder at det hurtigt kommer til at stritte, og det betyder igen, at du meget tydeligt hører dine bevægelser. For hver gang du bevæger dig, slår ledningen ind på din krop, og den lyd forplanter sig op i headsettet.

Generelt er materialerne ellers rimelig bløde og burde være behagelige at have på. Den betjeningsenhed der sidder på ledningen fik vi aldrig til at virke, så alt styring af volumen og pause af musikken måtte vi klare direkte på vores smartphone.

Komforten: 65%

Umiddelbart føles Snazzy behageligt at have på. Bøjlen rundt om øret klemmer ikke, det er let at få headsettet på og få sat ørepropperne ind i ørene.

Der går dog ikke længe inden man begynder at mærke et pres i øret. Det er ikke direkte ubehageligt, men nok til at man får en vis følelse af lettelse når man tager det ud igen. Igen – det er ikke voldsomt, men man kan godt mærke at det er et af de billige headsets vi her har fat i.

Når vi bruger det til kredsløbstræning falder det med det samme igennem. Ledningens stivhed gør, at den ikke kan undgå at slå ind på kroppen, og den ”bump”-lyd forplanter sig ind i øret, og det er lidt frustrerende i længden.

Langt bedre går det når vi bruger headsettet til styrketræning. Godt nok skal vi lige passe på med ledningen, for den kommer let i vejen, men fordi vi primært ligger stille og flytter vægte, så kommer der ikke nogle mislyde ind ad den vej.

Vi kunne sagtens benytte Snazzy til et fuldt træningssæt uden at få ondt i øret, men vi var på intet tidspunkt i tvivl om, at vi havde et headset i øret.

Lydkvalitet: 50%

Ja, her det så tydeligt at vi har fat i et billigt headset. Lyden var bare langt fra det vi havde håbet på. Men vi har så også fat i et headset til under 100 kroner, så det er begrænset hvad man kan forvente sig af sådan et når det kommer til lydkvaliteten.

Ikke desto mindre, så er vi ikke glade for lyden. Bassen er mudret og dominerer lyden meget. Mellemtonerne er langt fra klare og skarpe, faktisk så er de meget diskrete og er ikke med til at tegne et godt lydbillede. Diskanten er stort set væk, og det samlede lydbillede er ikke tilfredsstillende – heller ikke når vi tager prisen med i betragtning.

Undertegnede er sikker på, at det sagtens er muligt at fremstille et headset til under 100 kroner, der kan levere en bedre lyd end den vi blev præsenteret for her – bare se de headsets der følger med alle smartphones, de leverer bedre lyd, og de koster næppe mere end 100 kroner i udsalg.

Funktioner og tilbehør: 50%

Ud over ørepropper i forskellige størrelser, så er der absolut intet med til headsettet, men det kan man heller ikke forvente til prisen. Men når selv ikke den multifunktionsknap som er på ledningen virker, så falder vores score drastisk.

Som minimum burde der være en volumen og mute-knap på ledningen, men det var der ikke og det tæller ned.

promate snazzy
Produktinformation

  • Navn: Promate Snazzy
  • Producent: Promate
  • Forbindelse: Kablet
  • Vægt: 20 gram
  • Pris: Set til kr. 99 kroner
  • Mere information hos Promate

Bedømmelse

Samlet vurdering 55%

Dette headset er et du kan købe, hvis du ikke har mulighed for at finde andre og du desperat mangler musik til træningen. Lydkvaliteten er bare slet ikke der, hvor den burde være, og komforten er heller ikke helt god. Det billigt, men det er så også det bedste vi kan sige.

About Lars Bennetzen 4139 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?