Concept Nyx giver nu endnu flere muligheder for gaming og samarbejde

Med Concept Nyx vil Dell Technologies nytænke mulighederne for oplevelser og samarbejde på tværs af fysiske og virtuelle miljøer

Sidste år kunne Dell Technologies introducere Concept Nyx: et futuristisk koncept, der kan danne grobund for fremtidige innovationer. Concept Nyx giver alle gamere i samme husstand nem adgang til hele deres spilbibliotek på enhver enhed – også selvom de ønsker at skifte skærm midt i spillet. Concept Nyx gør brug af edge-computing, hvor tunge spil kan spilles over alt i hjemmet og samtidig deles på tværs af det lokale netværk.

Nu har Dell Technologies taget skridtet videre og undersøgt, hvordan Concept Nyx kan udvikle gamingoplevelsen samtidig med, at de optimerer måden, man samarbejder på.

Dell Technologies har udviklet to nye teknologikoncepter, der kan hjælpe med at optimere gamingoplevelsen: Concept Nyx Game Controller og Concept Nyx Dashboard.

Concent Nyx Game Controller bygger på en idé om at indsætte en smart fingeraftrykslæser på en gamingcontroller. På den måde vil personlige indstillinger få en helt ny betydning. Brugerne kan nemlig via fingertryksaflæseren hurtigt logge ind på enheder og skærme, hvilket vil føre dem direkte tilbage til, hvor de forlod spillet sidst. Brugerne får også mulighed for at streame direkte til enhver af hjemmets enheder ved blot at pege controlleren mod enheden og trykke på en enkelt knap – eller bruge stemmestyring til at oprette forbindelse.

Concept Nyx Dashboard giver brugerne mulighed for at se, hvad vennerne spiller og hurtigt få adgang til pågældende spil. Konceptet byder også på en split-screen-oplevelse, så én enkelt skærm både kan anvendes til at spille samtidig med, at der kører en film eller serie på den anden del af skærmen. Eller endnu bedre: køre to spil på én gang.

Ved at kombinere Concept Nyx’s edge-computing med kunstig intelligens er det muligt at få et system, der leverer let tilgængelige og fordybende oplevelser, der rækker langt ud over gamingoplevelsen.

Concept Nyx Companion, er en tabletlignende enhed, der også kan ses og tilgås i Virtual Reality og Mixed Reality-miljøer. Konceptet er tænkt som et værktøj, der kan anvendes i flere forskellige virtuelle samarbejdsrum for at sikre, at en brugers indhold kan findes ét bestemt sted – også selvom de bevæger sig mellem rum og opgaver.

Med Concept Nyx Spatial-kameraet er der tænkt over, hvordan virtuelle og fysiske rum kan kombineres. De fleste har været i et videokald, hvor en deltager har været nødt til at gå væk og klare noget uden for kameraets rækkevidde. Men i stedet for at efterlade en tom skærm, skal man med dette koncept blot vinke med sin hånd. Herefter forbliver deltageren til stede på skærmen som en intelligent avatar, selvom personen er væk fra kameraet. Det er takket være gestik, bevægelsessporing, billedteknologi og viden om videokald, der, når det kombineres med AI-software, vil lære brugerens bevægelser at kende. Det resulterer i en mere autentisk repræsentation ved fremtidige interaktioner.

About Lars Bennetzen 3888 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.