Multi-bærbar fra Dell med fantastisk skærm

Dells XPS 13 2-i-1 computer er næsten perfekt til folk, der gerne vil have en let og mobil bærbar. Den er alsidig og nem at have med på farten. Desværre giver den ind imellem lidt for lune lår.

Den er fantastisk fleksibel og en gave, når man er på farten. Men prisen begynder ved 10.000 kr. og den giver varme lår, hvis man presser den.

Dells XPS-serie har igennem årene altid leveret lækre topmodeller inden for bærbare. Det gælder også denne multifunktionelle bærbare, der også kan bruges som tablet. Skærmen kan vippes, så computeren bliver letter at bruge til f.eks. at se film i flyet eller til at fremvise projekter i et møde.

Masser af muligheder

Det er svært at dække alle anvendelsesmulighederne med Dell XPS 13 2-i-1. Som udgangspunkt fungerer den selvfølgelig som en ganske almindelig bærbar, der klappes op og i. Men Dell har gjort det muligt at klappe skærmen helt om, så bagsiden af skærmen og bagsiden af tastaturet møder hinanden. I den position skifter computeren automatisk til tablet tilstand: Tastaturet bliver deaktiveret, skrivebordet skiftes ud med Windows tablet-brugerflade og det er nu kun muligt at betjene computeren via touchskærmen.

Det er en god feature, og hvis man ikke er til Microsofts tablet univers, så kan med ét klik på menulinjen skifte tilbage igen. Det virker fint, og man vænner sig hurtigt til at have den ekstra mulighed. Det er ret praktisk, når man for eksempel skal læse dokumenter.

Lækker, lækker skærm – fjollet webkamera

Dell XPS 13 2-in-1 er udstyret med en virkelig lækker 13,3″ InfinityEdge-touchskærm med Full HD (1920 x 1080). Den er fantastisk skarp at kigge på, og farverne er meget levende og sprøde. Samtidig er den så lysstærk (400 nits), at vi sagtens kan sidde udenfor og arbejde, selv om solen skinner. Rammen om skærmen er meget smal, i hvert fald i siderne og i toppen af skærmen.

I bunden er der både afsat plads til det indbyggede webkamera og så ryger der også noget plads til Dell-logoet. Ideen med at putte kameraet i bunden, for at kunne gøre kanterne så smalle som mulige, giver sikkert mening på papiret. Men et webcam, der sidder helt i bunden af skærmen, er i praksis en elendig ide. Man ser virkelig fjollet ud, når man har en videosamtale med nogen.

For enten oplever dem, man taler med, at man kigger hen over hovedet på dem, eller at man stirrer ned på dem. Ingen af delene ser særligt god ud, og det bliver irriterende i længden. Da der er tale om en 2-i-1 computer, er det også en mulighed at bukke skærmen så langt tilbage, at den står som et A, hvor skærmen udgør det ene ben og tastaturet det andet. Så er kameraet nemlig oven over skærmen, og vender automatisk billedet, så man kan føre en normal Skype-samtale igen. Men så kan man i hvert fald ikke bruge tastaturet under samtalen.

God rejsekammerat

Der er mange gode grunde til, at Dell XPS 13 2-in-1 er dejlig at have med, når man bevæger sig ud i verden. Vægten på bare 1,24 kg er så lav, at vi nærmest glemmer, at vi har den bærbare med. Selv computeren ikke føles særlig stor, så er skærmen på 13.1 tommer.

Den meget tynde ramme får skærmen til at føles større. Skærmen er så lysstærk, at vi kan skrue lysstyrken ned til 50% uden at det ødelægger oplevelsen, selv når vi ser video. Dell angiver selv batterilevetiden til at være op til 14 timer og 16 minutter, hvis man arbejder med Word eller Excel. Vi kom ikke helt der op, men vi fik faktisk lidt over 8 timers batterilevetid ved Word, video og websurf på én opladning, men det kræver, at man skruer ned for lysstyrken og sætter ydeevnen på strømtilstand, hvor batterilevetiden prioriteres over ydeevnen.

Den lysstærke skærm betyder, at selv 25% lysstyrke er fin til Word. Så ja, hvis man skal klare basale opgaver og er villig til at skrue ned for strømforbruget, så kan batteriet godt holde en hel dag. Skruer man op for ydelsen, så holder den ikke nær så længe.

Husk hovedtelefoner

God lyd kræver plads til højttalere, og den af de ting, der er blevet ofret for at gøre denne bærbare så tynd som muligt. Højttalerne kan ikke spille særlig højt og heller ikke særlig godt. Lyden virker ulden og vag.  Det er ikke overraskende, og lyden er prisen for det meget tynde og mobile kabinet. Så husk hovedtelefoner, hvis du skal have en god lydoplevelse.

Kvalitet og design

Prisen hos begynder ved 10.290 kr. for udgaven med en Core i5 processor. Skal man have Core i7 begynder prisen ved 11.090 kr., men for de penge får man også en bærbar, som det meste af vejen igennem føles som premium kvalitet. På ydersiden er der aluminium, og på indersiden er der en kulfiber med en særlig softtouch overflade, der er blød og behagelig at hvile hænderne på, når man skriver.

Hængslerne er i stål, og virker brede og solide. Der er overhovedet ingen slør i, når vi åbner eller lukker den bærbare. Skærmen er nem at vippe op og ned, og den bliver i den position, vi slipper den i.  Så det er meget nemt at få lige præcis den arbejdsposition, man ønsker med denne computer.

Tastaturet har en frigang på 1,3 mm, og det er rigeligt til at vi får den gode fornemmelse af, at tastaturet samarbejder med os, når vi skriver.

Hvor er pennen?

Det ville have været fint, hvis der fulgte en pen med i købet. Især når man bruger den som tablet, er det oplagt at bruge den med en pen, og den har endda en særlig Windows-Ink menu, hvor man har hurtig adgang til apps, der virker med en pen. Men den må man altså ud og investere i ved siden af.

De kan være dyre, så det måske rimeligt nok, men når man lægger ca. 10.000 kr. for en bærbar, så vil det være meget rart, at en så brugbar dims følger med, selv om Dell bestemt ikke er den eneste producent, der sælger penne som ekstra tilbehør.

Dell-XPS-13 indhold

For varm til benene

Èn udfordring, der ikke er til at komme udenom er, at denne maskine ind imellem bliver ret varm. Den har ingen blæsere, hvilket giver en fuldstændig stille maskine, men det betyder også, at den ikke har så let ved at slippe af med varmen, som den hurtige Core i7 processor trods alt genererer, når den bliver presset.

Så kan vi hurtigt kan mærke, at den bliver varm, når vi sidder med Dell XPS 13 2-i-1 på lårene. Den bliver ikke varm, når vi bare sidder og skriver, men har vi mange åbne programmer og ser video, så bliver den af og til så varm, at den er ubehagelig at sidde med på lårene.

Det sker kun, når vi kører på høj ydeevne, hvor processoren virkelig kommer på arbejde. Når vi skruer ned for ydeevnen i batteriindstillingerne, så forsvinder varmen. Det er hurtig løst ved at bruge en avis eller magasin som underlag, men det lægger alligevel en begrænsning på brugen og selve ideen om det enkelte i at have en computer, man kan bruge overalt.

Skal du købe den?

Prisen begynder ved 10.000 kr., så hvis det er ydeevnen, man prioriterer, så er der mange bedre og billigere bærbare derude. Men hvis man lægger vægt på mobilitet, kvalitet og en virkelig lækker skærm, så er det bestemt værd at kigge nærmere på denne bærbare. Især, hvis du ind imellem har brug for en bærbar, der kan bruges som tablet. Så har du pengene, kan Dell XPS 13 2-i-1 hurtigt blive din bedste ven på rejsen.

Produktinformation

 • Processor: 8. generations Intel Core i7-8500Y
 • Windows 10 Home 64-bit – dansk
 • Hukommelse: 8 GB LPDDR3 1866 MHz
 • Lagerplads: 256 GB PCIe solid state-disk
 • Batterilevetid: 4-8 timer
 • Grafikkort: Intel HD Graphics 615
 • Skærm: 13,3″ InfinityEdge-touchskærm med Full HD (1920 x 1080) Corning Gorilla Glass 4
 • Porte:
  • 1 thunderbolt 3 med strømforsyning og DisplayPort
  • 1 USB-C 3.1 med strømforsyning og DisplayPort
  • 1 MicroSD-kortlæser
  • 1 headsetstik
 • Forbindelser: Intel 8265 802.11ac 2 x 2 med wi-fi og Bluetooth 4.2
 • Webcam: HD-webcam (720p) i bredformat med to digitale systemmikrofoner
 • Tastatur: Baggrundsbelyst chiclet-tastatur i fuld størrelse; 1,3 mm frigang
 • Sikkerhed: Microsoft Hello-kompatibel fingeraftrykslæser
 • Mål: Højde: 8-13,7 mm x bredde: 304 mm x dybde: 199 mm
 • Vægt: 1,24 kg
 • Se mere her: Dell XPS 13 2-i-1

 

Bedømmelse

Samlet vurdering 82%

Vi får rigtig mange gode features med i købet med denne bærbare. Skærmen er virkelig fantastisk flot med knivskarpe og levende farver. Tastaturet er lækkert at arbejde med, og tasternes bevægelser føles præcise og som god kvalitet.

Det samme gælder den indbyggede touchpad. Fingeraftrykslæseren virker hurtigt og hver gang. Batteriet kan fint holde en hel dag, hvis man skruer lidt ned for strømforbruget. Touch-skærmen reagerer præcist og hurtigt. Trods den lave vægt og tynde design, kan Dell XPS 2-i-1 altså levere varen.

Lyden er ikke særlig god og webkameraet under skærmen er fjollet. Samtidig bliver den varm, når man presser den, hvilket er lidt irriterende, men det er prisen for en blæserløs og lydløs computer. Alt i alt er det små kompromisser, som ikke ødelægger oplevelsen af en super-mobil og fleksibel bærbar, der har styr på kvaliteten trods lav vægt og slank formfaktor.

 

Del artiklen på

Kommentar til artiklen?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Hvis du ikke allerede får vores nyhedsbrev, har du her muligheden for at tilmelde dig.

Vi udsender 1 gang om ugen, så vi kommer ikke til at spamme din mailboks.

Vi holder dine data private, og deler dem ikke med tredjepart