Fitbit Surge – det smarte fitness-ur

Fitbit Surge er uret til folk der gerne vil holde øje med deres aktivitet samtidig med at de godt vil have et ur der ikke skal lades op hver eneste dag. Fitbit Surge er helt igennem et fantastisk produkt, der har imponeret redaktionen på Tech-Test

Tilbage i februar 2015 testede vi Fitbit Charge HR og vi var begejstrede for denne lille fitness gadget. Efterfølgende fik vi mulighed for at teste storebroderen Fitbit Surge, og præcist som med Charge HR, så imponerede Surge os udover det vanlige.

Som hos Charge HR, så kan Surge tjekke en lang række ting helt automatisk, herunder hvor mange skridt du tager i løbet af dagen, hvordan dit søvnmønster er, hvad din puls er og hvor mange kalorier du forbrænder i løbet af en dag.

Men der er endnu flere funktioner i Surge, eller rettere, der er flere aktiviteter du kan logge. Hvor du som udgangspunkt loggede aktivitet, eller en løbetur på Charge HR, så kan du vælge helt op til syv forskellige motionstyper på Surge som du vil tracke.

Det betyder, at hvis du render ned i fitness-centret for at styrketræne, så kan du logge det, og hvis du tager en tur ud for at løbe, eller cykle, så kan du også fortælle uret, at nu er det her du lægger energien. Der er en del forskellige motionstyper du kan vælge imellem, og sjovt nok, så kan du også vælge kampsport (martial art) og boksning.

Det var en rigtig god start, og vi gik i gang med at bruge uret. Nu havde vi jo allerede installeret app’en på computer og smartphone, så den del skulle vi ikke igennem. Vi skulle bare tilføje Surge i app’en og så var vi klar til at bruge den.

En stor fitness-tracker

Det er værd at være opmærksom på, at Fitbit Surge ikke er nogen lille diskret sag. På godt og ondt er det et ur, hvilket vil sige at der er gjort plads til en egentlig urskive. Du kan selv vælge mellem fire forskellige urskiver, hvoraf den ene er den klassiske analoge. Her er det et spørgsmål om smag hvilken man bedst kan lide, men fælles for alle er at de er pænt holdt i sort/hvid.

Empty attachment or post type not equal 'attachment'

Når Fitbit Surge ikke bruger farver på displayet overhovedet, betyder det at uret får en markant bedre batterilevetid, og den nød vi da også godt af. Men mere herom senere, først handlede det om selve uret.

Selvom Surge umiddelbart virker stor, så er den forbløffende behagelig at have på håndledet. Der går ikke længe inden man glemmer at man har den på. De eneste tilfælde hvor undertegnede huskede på at den var der, var når skjorten skulle knappes – det var lidt svært at få skjorteærmet knappet rundt om Surge.

De mange funktioner

Som tilfældet var med Fitbit Charge HR, så holder Surge løbende øje med dit pulsslag, og igen her er den næsten skræmmende præcis. Selv under hård fitness-træning, hvor sved gjorde armen glat og fugtig, havde den hele tiden ret godt styr på pulsen.

Empty attachment or post type not equal 'attachment'

Nu kommer så en af forskellene mellem de mindre Fitbit enheder og Surge. Her kan du vælge op til syv forskellige aktiviteter som den skal kunne logge, og du kan løbene skifte dem ud, hvis der er nogle du aldrig bruger og andre du savner.

De aktiviter du kan overvåge er; vægttræning, fitness-træning, kampsport, løbetur, elipsetræning, spinning, yoga, vandreture, cykling, trappetræning, cirkeltræning, bootcamp, pilates, kick-boksning, tennis, golf og gåture. Det er ud af disse du skal vælge de syv du ønsker at kunne overvåge direkte fra Surge.

Efterfølgende trykker du på en knap på siden af Surge for at få menupunktet ’Exercise’ frem, og herfra kan du så vælge den aktivitet du skal i gang med. Når du er færdig, stopper du trackeren, og så får du et overblik over tid, distance, kalorier forbrændt og så videre.

Når du synkroniserer med app’en på din smartphone, så kan du se endnu flere detaljer, for eksempel din maks-puls, og hvis det er en løbetur, så kan du se et kort over, hvor du har løbet.

Empty attachment or post type not equal 'attachment'

Hele din dag samles

Surge logger rigtig mange ting helt af sig selv. Den holder øje med, hvor mange skridt du har taget, hvordan din puls ligger i løbet af dagen, og ikke mindst så fortæller den dig, hvordan du sover – altså hvor mange timer du sover, hvor ofte du er vågen eller bare restløs.

De funktioner var vi glade for med Charge HR, og vi er ikke mindre glade for den med Surge. Det er en super skøn måde at få et overblik over dagen på.

Efter at have brugt Surge i et par uger, kunne vi konstatere at den rammer utrolig præcist omkring hvordan undertegnede sover. Men jeg er også et let offer. Jeg falder lynhurtigt i søvn, og har en fin ide om når jeg er vågen om natten. Folk der ligger vågne, men er helt stille, vil det være mere kompliceret at tracke, men den giver stadig en fin fornemmelse for, hvordan søvnmønstret er.

Empty attachment or post type not equal 'attachment'

God app, godt online site

Vi har før rost både app’en og det online-site der hører med til Surge. Specielt når du gå online kan du virkelig bore godt ned i din aktiviteter, og rigtig nørde lidt med hvordan du kan optimere eller ændre på dine træningsvaner.

Det er så lige kommet et nyt layout på sitet, og her bruger de ”tiles” som kendes fra Windows 8.1, hvilket man kan lide eller ej, det betyder ikke det store. Overblikket på sitet er stadig fint, og man kan virkelig gå i dybden med de opsamlede data.

Opsamling

Det har været en fornøjelse at bruge Surge gennem hele testen. Den gør præcist det den lover og den gør det godt og præcist.

Vi har ikke oplevet nogle problemer med Surge i vores test, og vi er glade for de mange forskellige former for træning/aktivitet som kan logges i uret.

Batterilevetiden har været forbilledlig god – vi kører tre til fire dage inden uret skal lades op, og det er vi ret imponerede over, for det bliver virkelig brugt – ikke mindst synkroniserer vi ret ofte med vores smartphone.

Er der noget vi gerne så ændret ved uret? I virkeligheden ikke, det eneste lille anskrig vi godt vil gøre til Fitbit er, at kan I for pokker ikke blive enige om, hvilken type opladerstik I vil bruge til jeres enheder? Selvom stillet til Charge HR og Surge ligner hinanden, så er de ikke ens – og det samme gælder den lidt ændre Charge. Ingen af de tre bruger samme stik. Så hvis I er flere i familien der bruger en Fitbit-enhed, og det ikke er præcist den samme, så bered jer på at I skal have en masse forskellige opladerkabler liggende. Det må Fitbit altså godt se at få ændret.

Produktinformation

 • Produktnavn: Fitbit Surge
 • Producent: Fitbit
 • Tåler: Sved, rain og vandstænk. Men uret Fitbit gør opmærksom på at uret ikke er vandtæt, hvilket vil sige at det ikke kan bruges til at svømme med eller i badet.
 • Temperaturområde: Virker fra -20 til 45 grader C.
 • Bluetooth: 4.0
 • Hukommelse: Husker op til 7 dages aktivitet
 • Batterilevetid (angivet): 5 dage
 • Batterilevetid (målt): 3-4 dage
 • Display: LCD (sort/hvid)
 • Sensorer: GPS, 3-akset accelerometer, 3-akset gyroskop, digitalt kompas, optisk pulsmåler, højdemåler, lyssensor, vibrationsmotor.
 • Set til: 1.850 kroner
 • Mere information hos Fitbit

Bedømmelse

Samlet vurdering 100%Tech-Test-wide-RGB-platinium_small

Det er ikke så ofte at vi giver 100 % til udstyr her på redaktionen. Men Fitbit Surge fortjener vores Platinum. Den er behagelig, virker upåklagelig, er ikke forskrækkende dyr og har et væld af funktioner der virkelig kan bruges til at optimere både træning og hverdag og hjælpe med til at gøre den bare lidt sundere.

Tjek priser på bredbånd

Tech-Test har indgået et samarbejde med Samlino så du kan tjekke bredbåndspriser og ikke mindst muligheder for bredbånd på din adresse.

Det er helt gratis og Samlino skal ikke bruge andet end din adresse for at levere priser til dig.

Når du har indtastet adressen i feltet herunder, bliver du sendt til Samlino, hvor du får vist resultatet, og hvor du kan indsætte flere filtre, hvis du har bestemte behov for dit bredbånd.

Kommentar til artiklen?