Virker Logitechs beskyttende tastatur efter hensigten?

Er det på tide at skille sig af med din bærbare computer til fordel for din iPad Air 2? Logitech giver dig muligheden med et tastaturomslag, der gør det lettere at behandle din tablet som en bærbar computer – i teorien

Type+

Logitech vil gerne forvandle din iPad Air 2 til en enhed, der kan konkurrere med de populære og lette notebooks. Med Type+ tastaturomslaget får du mange funktioner, der kunne minde om tastaturet på en bærbar computer, mens du beskytter din tablet. Omvendt har Type+ en række svage sider, der kan få dig til at omfavne din bærbare computer lidt endnu.

Selve omslaget

Din iPad Air 2 er vigtigt. Den er dyr. Den indeholder dine vigtige billeder, dine mails, dine apps og mange andre vigtige data. Betragter du din tablet, som vi gør, vil du gerne passe på den. Men du kan få beskyttende omslag til ganske få hundrede kroner, så hvorfor overhovedet overveje at bruge kr. 999 på et tastaturomslag?

Type+

Foruden at indeholde et tastatur, der gør det nemmere at skrive på din iPad i forhold til det virtuelle tastatur, dækker Type+ både fronten og bagsiden af din tablet. Nogle af de billigere beskyttende omslag dækker kun skærmen. Ydermere byder Logitechs omslag på et flot og stilrent design, der appellerer til karrierefolk og forbrugere, som ønsker at sende et professionelt signal gennem deres udstyr.

Type+ er lavet af hård plastik, som beskytter skærmen, når du har lukket for omslaget, mens bagsiden er dækket af millimetertyndt blød gummi og stof. Dermed kan du sagtens have din iPad Air 2 i tasken sammen med bøger, mapper og andre genstande, eftersom Type+ beskytter tabletten mod tryk og ridser, men vi tør ikke tabe vores dyrebare fra mere end en bordhøjde. Så robust virker omslaget heller ikke.

Type+

Når vi presser sammen på omslaget, kan vi se, hvordan tasterne gnider sig op ad skærmen. Det bekymrer os til at starte med, fordi en fyldt taske kan skabe pres på Type+, så tasterne kan ridse skærmen, når vi er på farten. Men tasterne har runde kanter, og de er lavet af relativ blød plastik, som gør det usandsynligt, at skærmen bliver ridset af den årsag – så ingen grund til panik.

Lettere paniske bliver vi dog, da vi opdager omslagets delvise manglende evne til at holde på vores iPad. Vores iPad sidder i spænd mellem to hårde plastikklamper foroven, mens bunden ikke er fæstnet, og det gør, at vi skal være forsigtige, når vi samler tastaturomslaget op. For den forkerte bevægelse gør, at vores iPad ryger ud af omslaget, fordi det ikke er alle fire hjørner, der er i spænd. Dette er sket for os nogle gange, hvis vi ikke bruger begge hænder til at løfte enhederne – ikke godt nok, Logitech!

Selve tastaturet

Logitech har i teorien gjort det nemt for dig at skrive lange mails, dokumenter, browse på nettet eller nyde musik på din tablet. For Type+ tastaturet er en miniudgave af et almindeligt desktop eller laptop tastatur – nøgleordet er her ”mini”, som vi vender tilbage til.

Tasterne er behagelige at trykke på. De er lavet af hård plastik, men de afgiver ikke en ubehagelig feedback, når du trykker dem i bund. Tasterne er placeret på et solidt plastikgrundlag, som gør, at tastaturet ikke er vakkelvornt at skrive på, hvilket er ligeså behageligt at skrive på som på en almindelig laptop.

Til gengæld skal du ikke have synderligt store fingre, før du rammer de forkerte taster, eftersom de kære plastikbrikker er ganske små. Som billedet viser, er Type+ mindre end et iMac-tastatur, hvilket i forvejen kan være lidt småt for enkelte. Med Type+ kan det være udfordrende for en mandehånd at ramme rigtigt i skriveriets hede, og det kan være enormt frustrerende, at Logitech har smækket så mange genvejstaster ned i Type+. Blandt andet har man valgt placere en lås-din-iPad-knap i øverste højre hjørne – lige over sletteknappen. Resultatet for os er, at vi ofte ganske ufrivilligt kommer til at låse for vores iPad Air 2, når vi vil rette en slåfejl – og så stiger blodtrykket, når det sker for tredje gang på en time!

Type+

Omvendt, når du har vænnet dig til de mange taster og deres størrelse, bliver det lidt nemmere at arbejde med Type+, fordi du kan copy/paste med genveje, du kan justere lyden på din musik med genvejene, og så har du en Caps Lock-knap, hvilket kan være en lettelse, ligesom det kan være irriterende, når du rammer den for fjerde gang inden for en time i stedet for A-tasten. Og dermed balancen mellem lettelse og irritation, hvilket er minitastaturets lod. Så er spørgsmålet blot, om du kan leve med denne balancegang – vi har lidt svært ved det.

Din iPad som bærbar computer

Ja, men ikke som erstatning for vores stationære computer eller bærbare. Type+ gør det nemt og bekvemt at have din iPad Air 2 med på farten til møder, præsentationer eller dets lige. Men tastaturet er for lille til, at vi kan holde ud at bruge det en hel arbejdsdag.

 

Logitech garanterer, at batteriet i Type+ kan holde op til tre måneder ved to timers daglig brug, hvilket vi ikke har haft mulighed for at afprøve til fulde. Dog har vi brugt det i cirka tre timer om dagen i de sidste tre uger, og batteriet er ikke løbet tør for saft endnu – yderst imponerende og bekvemt når du skal rundt med din iPad.

Produktinformation

  • Navn: Type +
  • Producent: Logitech
  • Dimensioner: H 18,4 cm x B 26 cm x D 1,7 cm
  • Vægt: 430 gram
  • Vejledende udsalgspris: Kr. 999
  • Mere information her.

Bedømmelse

Samlet vurdering 65%

Grundtanken bag Type+ tastaturomslaget er rigtig god; skil dig af med din bærbare computer til fordel for din iPad Air 2. I praksis virker tanken nogenlunde efter hensigten, men omslaget lider af en væsentlig designfejl, da det ikke holder tilstrækkeligt på iPad’en. Og tasterne er for små i forhold til en større mandehånd, mens enkelte taster simpelthen ikke burde være med af hensyn til slåfejl.

Kommentar til artiklen?