TEST: Transportabelt gaming-tastatur med udfordringer

Jeg har testet det transportable gaming-tastatur, ROG Falchion, fra Asus. Det er fedt til spil, men det er ikke helt uden problemer

ROG Falchion. Foto: Asus

Når der skal games, så er tastaturet et af de vigtigste elementer af din computer. Reaktionstiden er afgørende når du kastes ind i kampens hede, og følelsen af tastaturet er afgørende for, at du kan lave de rigtige manøvre. Personligt foretrække jeg altid et mekanisk tastatur, og det er lige hvad ROG Falchion er, og så er det endda transportabelt.

Tastaturet har en superfed følelse når jeg gamer på det. God reaktionstid, rigtig god vandring, og tasterne har den helt rigtige følelse under spillet.

Det er et RGB-tastatur og det betyder at det kan lyse op i alle de mønstre og farver du måtte ønske, og så er det semi-trådløst.

Begge dele kræver en nærmere forklaring. For at benytte RGB-funktionerne i tastaturet skal du bruge et program fra Asus som du programmerer såvel farver og mønstre som makroer i. Men det kræver at du slutter tastaturet til både med kabel og med en lille dongle, og vupti så har du brugt to stk. usb-stik i din computer – og på min er der altså ikke for mange i forvejen.

Du kan godt bruge tastaturet uden kabel, men så forsvinder RGB-mulighederne. Jeg synes at det var ret irriterende at begge forbindelser er nødvendige for at få den fulde udnyttelse.

Herudover så havde jeg store problemer med at få softwaren til at snakke sammen med tastaturet. Ofte lykkedes det ikke, og når det endelig gjorde, så var der stadig problemer med at få det til at forstå at jeg godt ville programmere lyseffekterne ind i tastaturet.

En gang gik det også ned da jeg skulle opdatere firmwaren, men det kom jeg heldigvis ud af igen.

Godt til gaming, ikke til skrivning

Det er et gaming-tastatur og det er transportabelt. Det betyder blandt andet at det numeriske tastatur er fjernet, og derved er det blevet markant mindre, hvilket er fedt. Der medfølger også et cover som gør at du kan have det med i rygsækken når du er på farten, uden du skal spekulere på at det måske går i stykker når du har det med.

Som jeg nævnte så er det et lækkert tastatur at spille på, men det samme kan jeg altså ikke sige når det kommer til at daglig brug. For tastaturet er højt, og det betyder at du hurtigt sidder i en ubehagelig arbejdsposition, hvor du skal løfte hænderne.

Samtidig kan det godt være irriterende at skulle skrive på det, for vandringen er relativ lang.

Men jeg vild med, at der er et lille panel, hvor du kan stryge fingeren op ad, og skrue op og ned for lyden – det er en fedt lille detalje.

Bedømmelse

Samlet vurdering 60%

Hvis jeg kigger udelukkende på ROG Falchion som et gamingtastatur er det fedt. Jeg er vild med dette mekaniske tastatur til den funktion, og jeg kan godt lide at det er transportabelt. Men der må altså ikke være så store problemer med at få det til at spille sammen med softwaren.

Derudover er det også et irritationsmoment at tastaturet ikke er godt at bruge i hverdagen. Det betyder at du bliver nødt til at have to forskellige tastaturer, hvis du ikke ønsker at sidde og løfte armene hele tiden.

Læs mere om ROG Falchion her.

De bedste priser lige nu

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (3465 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?