Huawei får sikkerhedsgodkendelse af 5G-udstyr

Huaweis 5G-udstyr til trådløse 5G-forbindelser og kernenetværk har fået den vigtige cybersikkerhedsgodkendelse NESAS af mobilselskabernes internationale brancheorganisation GSMA. Godkendelsen kommer ifølge Huawei i Danmark på et vigtigt tidspunkt

Vi er meget glade for denne godkendelse. Den falder for os på et meget vigtigt tidspunkt, og viser klart og tydeligt, at der ikke er grund til at have betænkeligheder ved at bruge vores udstyr.

Tommy Zwicky, kommunikationsdirektør hos Huawei Danmark

NESAS-godkendelsen, som dækker over cybersikkerhedsmæssige aspekter af teleudstyr, er udformet i fællesskab med de to ledende, globale telebrancheorganisationer 3GPP og GSMA. Desuden deltager en lang række globale operatører, leverandører, teleindustriens forretningspartnere og myndigheder i samarbejdet. Netop fordi så mange partnere er direkte involveret i NESAS-godkendelsen, er den vigtig for en hver leverandør af 5G-udstyr at opnå.

Adgangsbillet til globalt 5G-marked

Man kan betragte godkendelsen som en slags ”adgangsbillet” for vores 5G-udstyr til resten af det globale telemarked. GSMA NESAS-godkendelsen garanterer nemlig, at vores 5G-udstyr lever op til internationalt anerkendte netværkssikkerhedskrav for 5G-udstyr.

Tommy Zwicky

Målsætningen med GSMA NESAS er, at man ved at tilslutte sig den frivillige, men meget strenge, sikkerhedskontrol, kan skabe et strømlinet marked for teleudstyr, hvor man lever op til de samme sikkerhedsvurderinger for teleudstyr overalt i verden.

Herved holdes omkostninger nede, og der skabes bedre transparens ift., hvordan sikkerheden er sat sammen i udstyret. NESAS-godkendelsen dækker mere end tyve kategorier, og definerer sikkerhedskrav og vurderingsgrundlaget for 5G-produkter.

GSMA NESAS er den seneste tilgang til vurdering af netværkssikkerhed i mobilkommunikation. I den kommende 5G-æra skaber NESAS standardisering og effektive cybersikkerhedsvurderinger, som er medvirkende til at skabe fair vilkår i telekommunikationsbranchen. Cybersikkerhed har altid været topprioritet for Huawei, og vi kan kun anbefale, at hele teleindustrien samler sig om NESAS-standarden som fælles standard for telemarkedet.

Devin Duan, ansvarlig for E2E Cybersecurity Marketing, Huawei

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (3281 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?