Huawei P20 med bedre kamera, lynhurtig processor, 4D-fokus og ansigtsgenkendelse

Med de nye smartphones i P20-serien, har Huawei igen vist, at avancerede smartphones ikke behøver koste en formue

cof

De nye smartphones, P20 og P20 Pro blev lanceret i Paris i dag, og det var ikke småting som den kinesiske smartphone-gigant har proppet ned i de nye smartphones. Og taget i betragtning af, at du kommer til at kunne købe P20 for små 4.800 kroner og P20 Pro for omkring 6.300, så er det ikke mindre end imponerende hvad du får i de nye smartphones.

Designet har også fået en overhaling. Blandt andet er Huawei meget stolte over deres symmetriske design, og en skærm der stort set går til kant – deres FullView-skærm. Og så holder den et meget lille tykkelse – hvilket du kan læse i specifikationerne her i artiklen.

Pro-modellen er blevet IP67-godkendt, og det gør at den tåler vand og støv, dog er den ikke vandtæt, men stænktæt.

Mest spændende er P20 Pro klart – det er nemlig den første smartphone nogensinde der har fået ikke mindre end 3 linser på bagsiden, og jeg fristes til at sige “vanen tro”, så er det Leica-linser som den nye foto-mobil er udstyret med.

De tre linser er på hhv. 40MP RGB, 20MP monochrom og en 8MP telefoto-linse. En af linserne, og mon ikke det er den store 40MP linse, har fået navnet VARIO-SUMMILUX, og er udstyret med 3x optisk zoom, P20 Pro har også fået 5x Hybrid Zoom, og en særlig lysfølsom sensor, som gør at du kan tage billeder i næsten totalt mørke – og uden at kameraet fikseres. Jeg glæder mig ret meget til at afprøve den funktion, for at tage billeder under dårlige lysforhold, betyder normalt også at de enten bliver rystede, eller at mobilen skal monteres i stativ.

Sensoren er på ikke mindre end 1/1,7″ på Pro og på 1/2,3″ på P20-modellen.

Den fotograferer med en ISO på 102400, hvilket er tæt på ekstremt.

P20 har ikke fået helt samme opgradering på kameraet, og må ‘nøjes’ med en 20MP linse og en 12MP monokrom linse.

Men når det kommer til selfie-kameraet, så er de begge ret godt kørende. Både P20 og P20 Pro har nemlig et 24MP  selfie-kamera, som giver mulighed for at tage 3D-lignende billeder.

Nu med ansigtsgenkendelse

Det er da også de kameraer der gør, at P20 nu bliver udstyret med ansigtsgenkendelse, hen heldigvis så mister den ikke fingeraftryksscanneren – den bliver bare flyttet tilbage på forsiden. Og samtidig så kan den bruges til naviation.

Processoren er Kirin 970 fra Huawei, og så er de nye mobiler også udstyret med en såkaldt NPU, Neural Network Processing Unit, der indeholder den AI der gør at kameraet løbende bliver bedre, og lærer dine fotovaner at kende.

En af tingene som NPU’en giver er det såkaldte 4D-fokus, en funktion, hvor mobilen kan fokusere på, og identificere et produkt i bevægelse, og derved sikre at du får skarpe billeder også af ting der bevæger sig – spændende.

4D-fokus følger blandt andet objektet og forudsiger hvordan elementer bevæger sig, og sikrer derved et effektivt fokus.

Meget spændende er også super slow motion med 960fps.

Det er naturligvis Android 8.0 der driver mobilerne, og Huawei har lagt deres eget EMUI 8.1-version på, og det giver blandt andet Huawei Share 2.0, så du kan dele filer mellem både Huawei-mobiler, pc’er og Macs.

Batteriet er et 4.000 mAh på Pro-versionen, mens P20 har fået et 3.400 mAh-batteri.

Lidt ekstra

Det var dog ikke kun smartphones der blev lanceret i dag. Huawei viste også to nye headsets. Dels deres freeBuds, trådløse headphones, lige som du kender fra AirBuds fra Apple. Dels deres Active Noise Canceling Earphones 3 på gaden. De indeholder tre forskellige ANC-funktioner og Hi-Res-lyd og dem gælder jeg mig meget til at afprøve.

Endelig var der så Huawei DAC Headphone Amplifier, en chip der dekoder 384 kHz 32-bit ukomprimeret lyd, og det skulle være magien der sikrer fantastisk lyd i de nye produkter.

Lidt specifikationer

  • Størrelse P20: 149.1 mm x 70.8 mm x 7.65 mm
  • Størrelse P20 Pro: 155.0 mm x 73.9 mm x 7.8 mm
  • Vægt P20: Ca. 165g
  • Vægt P20 Pro: Ca. 180g
  • Skærm P20: 5.8″ HUAWEI FullView Display, 16:9 FHD, 3D glass, 1080 x 2244 pixels, 428ppi, 16.7M farver
  • Skærm P20 Pro: 6.1″ HUAWEI FullView Display, 18:9 OLED, 3D glass, 1080 x 2240 pixels, 408ppi, 16.7M farver
  • CPU for begge: HUAWEI Kirin 970, Octa-core CPU (4 x Cortex A73, 2.36GHz + 4 x Cortex A53 1.8GHz) + i7, co-processor
  • GPU for begge: Mali-G72 MP12 767MHz

Tjek priser på bredbånd

Tech-Test har indgået et samarbejde med Samlino så du kan tjekke bredbåndspriser og ikke mindst muligheder for bredbånd på din adresse.

Det er helt gratis og Samlino skal ikke bruge andet end din adresse for at levere priser til dig.

Når du har indtastet adressen i feltet herunder, bliver du sendt til Samlino, hvor du får vist resultatet, og hvor du kan indsætte flere filtre, hvis du har bestemte behov for dit bredbånd.

Kommentar til artiklen?