Huawei Watch: 2.500 kroner

Kinesiske Huawei er nok mest kendt for deres smartphones, men de producerer også wearbles, herunder Huawei Watch.

Uret er et meget klassisk ur på rigtig mange måder, ikke mindst når det kommer til design. Når du umiddelbart får det i hånden, så virker det stort og klodset, men når det først sidder rundt om håndledet, så er virker det utrolig elegant.

Det er meget enkelt i design – en stor rund skive med en enkelt knap til betjening, og der er masser af urskiver du kan vælge mellem. Den urskive som er aktiv som standard er klart vores favorit, men der er rig mulighed for at vælge andre. Uanset hvad – så får du virkelig et flot ur her.

Når uret ikke er aktivt så går det som standard over på en meget neutral skive. Sort baggrund og simple visere. Det betyder at du stadig kan se hvad klokken er, også selvom du ikke lige bevæger hånden. Men det dræner også på batteriet, så vi valgte at slå den funktion fra, og i stedet få en sort skive når uret ikke er aktivt. Men vi satte stor pris på valgmuligheden.

Følsomheden er fin når det kommer til at aktivere skiven. Den bevægelse du gør når du gerne vil se hvad klokken er i næsten alle tilfælde nok til at aktivere skiven. Der var tilfælde hvor det ikke skete, men det var fåtallet af gange, vi var nødt til at trykke på knappen for at få skiven aktiveret.

Uret leveres med en oplader der ved hjælp af magneter kobler sig på bagsiden af uret. Det er let nok, men helt ærligt – hvorfor skal vi nu igen bruge en speciel oplader? Altså – fint nok med den magnetiske tilkobling, men der er ikke mulighed for at bruge vores egen ledning, for opladeren har sin egen fastgjorte ledning som vi så skal tilslutte et usb-stik eller via den medfølgende adapter, en stikkontakt. Vi kunne godt have brugt muligheden for at bruge vores egen usb-ledning.

Empty attachment or post type not equal 'attachment'

Opsætning og betjening

Efter endt opladning bruger du Android Wear til at koble ur og smartphone sammen, og det går faktisk utrolig let at oprette forbindelsen. Vi oplevede intet problem med at få de to enheder til at snakke sammen.

Vi installerede også app’en Huawei Wear, der primært er en app der bruges til at holde øje med din aktivitet med. Den er ikke nødvendig for at få en god oplevelse med uret, men den er meget spændende at have på mobilen.

Ingen her er der ikke så mange indstillinger at rode med. Det vigtigste er at få kigget efter om de apps du gerne vil bruge på dit smartwatch er med på listen, og ellers få dem tilføjet her.

Som med alle andre smarte ure, så skal notifikationer også lige slås til, så du er sikker på at du får besked på uret, når der kommer mails og sms’er.

Her er det lige værd at bemærke, at hvis du benytter standardindstillingerne, så er alle notifikationer på Huawei Watch, meget små. Folk der som undertegnede ikke har ungdommens øjne længere kan ikke læse dem uden hjælp. Men – det er muligt at vælge stor tekst, og så står det hele nok så nydeligt med typer så store at selv en langsynet 50-årig herre kan læse dem. Det sætter vi stor pris på.

Betjeningen af simpel på Huawei Watch. Du swiper til højre for at flytte mellem menuerne, og kan her blandt andet nå ’kontakter’ og listen over installerede apps samt indstillinger. Hvis du swiper ned, så får du en menu hvor du kan tjekke notifikationer og sætte alarm op.

Et klik på en store knap bringer dig et skridt tilbage, og helt generelt er det ganske let at navigere rundt i Huawei Watch. Det er dog irriterende at de installerede apps alle ligger en en lang række. Det kan være svært at få overblik over dem. De sidst startede ligger altid øverst, men skal du finde en speciel, skal du bladre end blandt alle apps.

Vores største anke her er, at fordi en stor del af navigationen foregår ved at swipe på skærmen, så bliver den ret hurtigt fedtet.

Hverdagens fordele

Huawei Watch overvåger en del af din daglige aktivitet. Det vil primært sige, at den tæller hvor mange skridt du har taget i løbet af dagen og derudfra beregner hvor mange kalorier du har forbrændt.

Den finder også automatisk ud af, om du går, løber eller klatrer. Men her var vi altså ikke så heldige med uret. Det havde lidt svært ved at slå over til løb, men i omkring halvdelen af tilfældene klarede den opgaven selv.

Du kan altid sætte den til at måle træning selv, men det er meget begrænset hvad du kan vælge. Men de gængse typer kan du sagtens få uret til at tracke.

Der er indbygget pulsmåler, men det er ikke en der kører konstant. Du kan sætte den til at måle din puls, og under træning vil den også tage pulsen. Men ikke konstant i løbet af dagen, og det savnede vi.

På samme måde savnede vi overvågning af vores søvn. Der var ingen mulighed for os at få målt søvnmønster, og det var lidt irriterende.

Super god skærm

Der er ingen tvivl om, at skærmen på Huawei Watch er utrolig god. Udover de mange flotte urskiver, så står alt meget skarpt på skærmen, og det er let at se både tid, tilbageværende batteri, antal skridt og hvad du nu ellers måtte have af info på din favoriturskive.

Vi satte også stor pris på, at vi havde to mulighede omkring tænd/sluk for urskiven. Funktionen med at der altid er visere på – om end i en meget nedgearet udgave var rigtig god. At vi så valgte at slå den fra af batterihensyn var noget helt andet. Vi satte stor pris på valgmuligheden.

Men hold da lige op, hvor uret lyser op når hovedskiven bliver aktiveret. Om natten blev vi flere gange decideret vækket af uret når vi vendte os, og måske havde uret tæt på øjnene. Lyset var virkelig skarpt.

Her ville vi have sat pris på, at uret vidste at det var nat og at vi sov. Så kunne uret måske have tændt med lavere blus på – for som det er nu, så er det voldsomt.

Vi fik også mange kommentarer til selvskaber og møder. Folk blev distraherede af uret, og det er ikke specielt smart. Uret skal ikke drage opmærksomheden væk fra samtalen.

Fin batterilevetid, med forbehold

Hvis du vælger at bruge uret ”out of the box”, så skal du ikke forvente at du kører meget længere end en lille dags tid inden den skal have en tur i opladeren. Men vælger du at få uret til at spare lidt på strømmen, blandt andet ved at vælge at det slukker helt ned, og ikke bare skifter til en mere diskret urskive, så kan du trække batterilevetiden til omkring to døgn.

Men igen – vælger du at bruge uret til at overvåge din træning, ja så dræner du også hurtigt batteriet.

Alt i alt, så er det et sultent ur, som du dog godt kan justere på, så det er knapt så strømforslugent. Men det betyder også, at nogle af de funktioner som et SmartWatch bør have, ikke bliver aktiveret, og så ryger lidt at funktionaliteten.

Produktinformation

  • Navn: Huawei Watch
  • Producent Huawei
  • Skærmopløsning: 400 x 400
  • Hukommelse: 512MB ram + 4GB rom
  • Tåler sved, regn og vandstænk, men er ikke vandtæt.
  • Trådløse forbindelser: Bluetooth 4,1 BLE samt WiFi
  • Sensorer: 6-akset bevægelsessensor (gyroskop og accelerometer), pulsmåler, barometer, vibrationsmotor
  • Batteri: 300mAh, holder i 1-2 dage alt efter brug og indstillinger
  • Pris: Set til kr. 2.500 kroner
  • Mere information hos Huawei

Bedømmelse

Samlet vurdering 90%Tech-Test-wide-RGB-silver_small

Ubetinget det mest elegante ur i vores test, og langt hen ad vejen har det nogle rigtig gode funktioner. Men det koster for meget på strømmen at bruge dem, og nogle af dem der burde være automatisk eller konstant kørende skal startes manuelt. Vi er glade for uret, men det mangler lige det sidste nøk inden vi er helt oppe at ringe – ikke mindst på strømforbruget.

Tjek priser på bredbånd

Tech-Test har indgået et samarbejde med Samlino så du kan tjekke bredbåndspriser og ikke mindst muligheder for bredbånd på din adresse.

Det er helt gratis og Samlino skal ikke bruge andet end din adresse for at levere priser til dig.

Når du har indtastet adressen i feltet herunder, bliver du sendt til Samlino, hvor du får vist resultatet, og hvor du kan indsætte flere filtre, hvis du har bestemte behov for dit bredbånd.

Kommentar til artiklen?