IT-chefen tror mere på skyen end lokal hardware

Gartner forventer, at det globale marked for offentlige cloud-tjenester vokser med 17 pct. inden for det næste år. Samtidig viser en ny global undersøgelse fra Barracuda Networks, at 21 pct. af it-ansvarlige har større tillid til cloud-tjenesternes sikkerhed end til lokale on-premise løsninger, mens 44 pct. mener, at de er lige sikre

Overgangen til offentlige cloud-tjenester som fx Microsoft Azure accelererer fortsat. Ifølge Gartner kan markedet vokse med hele 17 pct. inden for bare det næste år tilsvarende en global omsætning på 266 mia. dollars.

It-sikkerhedsvirksomheden Barracuda Networks har derfor undersøgt, hvordan det forholder sig med brugernes tiltro til tjenesternes it-sikkerhed.

Undersøgelsen, der er foretaget blandt flere end 850 it-sikkerhedsmedarbejdere fra hele verden, viser bl.a., at hver femte (21 pct.) har større tillid til offentlige cloud-tjenesters sikkerhed end til lokale on-prem-løsninger.

44 pct. vurderer, at de to løsninger er lige sikre. Dog findes der en vis skepsis ifm. med håndtering af følsomme oplysninger, som fx finansielle informationer og kundedata, i skyen.

Markedet modnes

Ifølge Barracudas nordiske chef Peter Gustafsson kan denne holdning bl.a. forklares med, at udbydere af cloud-tjenester normalt har ressourcerne til at bruge en mere moderne og sikker infrastruktur, end mange virksomheder selv kan:

“Når man sammenligner med tidligere undersøgelser, er det tydeligt, at markedet er modnet, og at tilliden til cloud-tjenesters sikkerhed er større i dag end hidtil. For flere virksomheder kan det skyldes, at de store offentlige cloud-tjenester udnytter den nyeste teknologi, som opfylder høje sikkerhedskrav,” siger Peter Gustafsson, ansvarlig for Barracuda Networks i Norden.

Han påpeger samtidig, at virksomheder ikke nødvendigvis kan outsource alt deres sikkerhed til de store offentlige cloud-tjenester.

“Selvom de store cloud-udbydere investerer tungt i bl.a. sikkerhed, så er det vigtigt, at virksomheder indser, at skyen er et delt ansvar. Derfor bør alle overveje, om de har behov for en tredjepartsudbyder, så man kombinerer skalerbarheden og fleksibiliteten med en skræddersyet sikkerhed, hvis man fx har behov for særlig sikkerhedskopiering”.

Tre tips til øget cloud-sikkerhed

  1. Sørg for, at en Web Application Firewall (WAF) beskytter alle dine apps.
    Antag ikke, at en app, der ikke ser ud til at have nogen eksterne brugere, ikke kan hackes – det kan den.
  2. Overlad ikke ansvaret for applikationens sikkerhed til udviklingsteamet.
    De er ikke eksperter inden for sikkerhed. Deres fokus bør være på at udvikle gode produkter.
  3. Implementer en løsning til effektiv styring af sikkerhedsindstillinger.
    Det vil ikke kun fjerne mange sikkerhedsrisici, men også forenkle arbejdet, når der opstår problemer.

Læs mere om undersøgelsen her.

Læs mere om udviklingen af offentlige cloud-tjenester her (Gartner).

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (3211 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?