Sådan tog traditionelle sportsgrene imod eSport

Det var engang, hvor sport i traditionel forstand og eSport var to helt separate enheder. Sådan er det ikke længere i dag. Det er ikke mange år siden, at det ville være helt utænkeligt, at mainstream tv-kanaler ville sende eSport-turneringer og -kampe direkte, men med denne sports voksende popularitet er det nu gået hen og blevet virkelighed

Gæsteindlæg af: Franziska Larsen

I dag kan du finde eSport på kanaler som NBC og ESPN, der broadcaster for eksempel Rocket League for hovedsageligt at fange et yngre publikum.

Millioner af seere kigger med

Der er ingen tvivl om, at industrien for esport vokser helt enormt. Industriens værdi er næsten eksploderet inden for de sidste 5 år, og lige nu er der millioner af seere over hele verden, der kigger med hver gang, at Twitch streamer en turnering for professionelle gamere.

Man regner med, at man næste år i 2020 vil have et globalt publikum på 600 millioner mennesker og en værdi på cirka 500 billioner dollars – eller det der svarer til hele svimlende 3,3 trillioner danske kroner. Man regner med, at det vil være den anden mest sete sport i USA – næstefter amerikansk fodbold – og trenden ser ud til at bevæge sig i samme retning her i Europa. Det er et marked, som traditionelle sportsgrene og sportskanaler simpelthen ikke kan ignorere.

Barer der viser eSport

En anden trend er, at sportsbarer og pubs i voksende grad viser kampe fra den virtuelle verden, fordi flere og flere efterspørger det. Folk, der spiller eSport på højt plan, er ikke længere gemt væk i en mørk kælder, men er ude i det åbne – kendte og elsket af mange – og som undergår hård træning for at nå til det niveau, de befinder sig på i dag.

Udover Rocket League er nogle af de andre populære spil Counter Strike, Fortnite og League of Legends.

Du kan spille på eSport

Selv om eSport-hold i Danmark stadig ikke er lige så FCK og Brøndby, så er blandt andet det danske hold Astralis fra CS:GO og verdensmesteren i FIFA 2016 August Rosenmeier eller sensations-danskeren Mohamad Al-Bacha med til at sætte Danmark på verdenskortet og vække danskernes interesse. Flere og flere opfatter og forstår, hvor seriøst disse spil egentlig er, og vil derfor gerne oddse på de populære eSport-kampe.

De fleste ved allerede, at man kan spille på sport som fodboldkampe, cykling, håndbold, ishockey og mange andre traditionelle sportsgrene. Men hos de fleste danske bookmakere kan du nu også spille på eSports og kampe i United Masters League, Qi Banja Luka og Chinese Champions Cup. Du behøver ikke at være en ekspert for at komme i gang, men prøv at tjekke en kamp eller to for at se, om det ikke kan fange din interesse. Hvis du oddser på dem, kan det måske endda hjælpe lidt ekstra på indlevningsevnen.

Med dansk eSport kan man vinde penge, og princippet for at spille på eSport er det samme, som du kender fra normal betting. Du skal bare være sikker på, at du finder pålidelige bookmakere, der opererer med dansk licens, så dine rettigheder er sikret, og dermed undgå at spille med udenlandske sider.

Del artiklen på

Kommentar til artiklen?