Jabra Engage 75: Professionel kommunikation, professionelt udstyr

Den nye Engage-serie fra danske Jabra byder på mere end blot telekommunikation. De er redskaber, der sikrer effektiv tale og byder på en del praktiske funktioner, som hjælper i hverdagen.

Professionel telekommunikation er afhængig af klar tale. Sidder du i et call center eller i et åbent kontormiljø sammen med mange kollegaer, hjælper det ikke på kundeindtrykket, at man kan høre dine kollegaer grine og grynte i baggrunden. Samtidig er det vigtigt for dig, at du kan høre, hvad der bliver sagt, selvom du sidder i et støjfyldt lokale.

Danske Jabra har for nylig lanceret deres Engage-serie, der er det seneste skrig inden for professionelle headset. Engage er baseret på DECT-teknologien, der digitaliserer den trådløse telefonforbindelse, og gør lydkvaliteten renere og klarere. DECT har også forskellige sikkerhedsniveauer, der gør det stort set umuligt for uønskede elementer at lytte med på linjen. Jabra bruger DECT som en key selling-point på deres hjemmeside, eftersom Engage-serien har en DECT-forbindelse med en rækkevidde op til 150 meter. Producenten går et skridt videre, da de annoncerer, at Engage kan opretholde den høje samtalekvalitet og uforstyrret forbindelse i et kontor med mange trådløse enheder. Engage lægger sig også et niveau højere end DECT sikkerhedsniveau C, der ellers betragtes som en høj sikkerhedsstandard, eftersom Jabra kører med en 256-bit AES kryptering – noget du normalt finder i militærkommunikationsudstyr.
De to Engage-headset er testet på mit hjemmekontor såvel som i Garmin Danmarks call center, hvor et større antal medarbejdere sad med trådløse DECT-headset, der potentielt set kunne forstyrre forbindelsen på mit. Jeg har testet de to headset med Skype, Zoom, fastnetforbindelse og mobilforbindelse.

Tak til Christian Bruun og Garmin Danmark for at stille deres call center til rådighed.

IMG_20180709_121205

Engage 75 Stereo og Engage 75 Convertible

Jabras Engage-serie byder på en række modeller. Jeg har valgt at fokusere på topmodellerne, Engage 75 Stereo og Engage 75 Convertible. Den mest markante forskel på de to er, at Engage 75 er et on-ear stereoheadset, mens Convertible er et monoheadset, du enten kan bruge med ørebøjle, nakkebøjle eller hovedbøjle.

IMG_20180709_144925

Hvilken af de to modeller, der passer bedst til dig, det er en smagssag baseret på, hvad du finder mest behageligt. Dog anbefaler jeg Engage 75 Stereo til tætpakkede kontorer, hvor I er mange på få kvadratmeter, eftersom on-ear ørekopperne tager en lidt af baggrundsstøjen, mens stereostøjfilteret reducerer en stor del af lydene fra kollegaerne. Convertible-modellen er rigtig god til dig, der har brug for at lytte med ét øre til det, der sker i miljøet, mens du fører en telefonsamtale. Denne model er også mere behagelig at have på i længere tid ad gangen, eftersom on-ear modellen presser på ørerne, og det kan jeg for alvor mærke efter en halvtimes konstant brug.

Convertible-modellens ørebøjle kommer også til at genere mig efter noget tid, da jeg synes, den gnaver sig ind i øret. Her hjælper det at bruge nakkebøjle og hovedbøjlen. Alt i alt er begge headset dog behagelige at have på i kortere tid ad gangen.

Én base til alle opkald

Engage har, ligesom andre moderne DECT-telefoner, sin base, der tjener som bindeled mellem telefonlinjen, din computer og mobiltelefon. Du kan have op til fem forskellige enheder tilsluttet din base, der veksler mellem opkaldene – om det er Skype-mødet, kundesamtalen på fastnetforbindelsen eller hustruen på mobilen.

Engage-basen er også din installationsguide. Når du sætter systemet op for første gang, får du en god og udførlig vejledning. Alligevel tager det mig godt 15 minutter at forbinde systemet med fastnettelefonen i Garmins call center, da enhederne har svært ved at finde sammen. Det lykkedes, men så kommer næste problem. Når jeg bruger min smartphone med Engage, skal jeg huske at afslutte opkaldet gennem basen, ellers tror den, at opkaldet stadig er aktivt, hvormed lyden fra min computer blokeres, hvis jeg afslutter opkaldet på min telefon i stedet for. Et par opkald via Zoom med en masse, ”hallo! Kan du høre mig nu!?”, krævede det, før jeg opdagede løsningen.

IMG_20180903_164028

Skal jeg ændre på opsætningen eller tilpasse lyden efter mit behov, er det nemt at finde rundt i basens menuer. Generelt oplever jeg, at den er nem at betjene og giver et godt overblik.

Brugervenlighed og funktioner

Begge Engage-headset er nemme at betjene, når du først har vænnet dig til de mange funktioner. Du har knapper til opkald og lydregulering på siden af headsettet. On-earmodellen har for enden af mikrofonstangen en muteknap. På Convertible-udgaven sidder muteknappen bagerst på headsettet. Begge udgaver har busy-light, som lyser, når du er i gang med et opkald. Uanset modellen oplever jeg, at de gør det nemt for mig at mute, hvis jeg skal nyse, hoste eller tale til en person i lokalet. Optagelsesfunktionen er dog den, der vækker størst begejstring.

Som journalist interviewer jeg adskillige kilder om ugen, og en række interview kræver, at de bliver optaget. Tidligere har jeg været tvangsindlagt til at bruge en elendig optager-app på min telefon, da jeg har været for nærig til at betale for bedre kvalitet. Med Engage er det ingen sag at optage de fleste opkald.

Optagelsesfunktionen er genial, da jeg kan optage mine samtaler direkte på min computer, når basen er forbundet via USB. Jeg behøver ikke at hente en app, men blot bruge Windows 10-app’en. Funktionen er egentlig beregnet til træningsopkald, hvor nye medarbejdere kan høre dem selv gennemføre et opkald, men det er også et praktisk, journalistisk redskab, eftersom optagelserne er af yderst høj kvalitet. Min eneste anke er, at jeg ikke har kunne lure, hvordan jeg optager mine samtaler via Skype eller Zoom – end ikke Jabras hjemmeside giver svaret.

IMG_20180903_163959

 

Forbindelse og lydkvalitet?

Er nok de to mest afgørende spørgsmål. Begge Engage-headset opererer med en stabil forbindelse, selvom vi er en 10-12 personer i Garmins call center. Dog mister begge headset forbindelsen med basen, når jeg bevæger mig længere væk end 15 meter, men så er der også to mure af stål og glas, som signalet skal igennem. Den teoretiske afstand på op til 150 meter for Engage 75 Stereo og 100 meter for Convertible må være betinget af fri passage. I hjemmet kan jeg bevæge mig frit omkring, uden signalet går tabt, selvom der er 20 meter mellem basen i stuen og mine headset ude i køkkenet – signalet når vellykket gennem tre murstensvægge.

Engage leverer en virkelig god samtalekvalitet – uden tvivl. Om jeg sidder i det støjfulde call center eller derhjemme, er telefonsamtalen uforstyrret af de mange stemmer og de fleste lyde. Personerne i den anden ende af røret hører intet af, hvad der foregår i det travle kontormiljø, mens Engage 75 Stereo lukker størstedelen af baggrundsstøjen ude, mens jeg er i gang med mine opkald.
Støjreduktionsfiltret i begge headset fungerer med andre ord rigtig godt, men det kommer til kort overfor lyde i den høje ende af frekvensområdet. Jeg har oplevet af mine kontaktpersoner kunne høre, hvis jeg krøllede papir eller stanniol sammen. Vi er i småtingsafdelingen, men mine test skal finde grænsen for filtrets evne, og den findes, når de høje og skarpe lyde er tæt på. Er jeg et par meter fra disse lyde, går de ikke igennem.

Personerne, jeg har talt med under mine test, fortæller, at min stemme går tydeligt igennem, og der er en god bund i lyden. Det er måske en fordel at være naturlig baritone – sagt i al beskedenhed. Jeg oplever også, at både mande- og kvindestemmer går klart og behageligt igennem. Begge headset har en god evne til at formidle høje stemmer, uden de bliver skingre, mens de dybe stemmer har en god varme og bund.

Engage75_Customizer1

De bedste headset til dato!

Om du foretrækker on-earudgaven af Engage 75 eller monoheadset-versionen, det er op til dit temperament at vurdere. Jeg kan dog varmt anbefale begge modeller, selvom jeg er mest til on-earmodellen, eftersom den lukker bedst af for omgivelserne.

Personligt havde jeg aldrig forudset, at jeg ville blive så glad for begge Engage-headset, og de kunne være et aktiv i min hverdag som journalist, ligesom de har været effektive redskaber i min tid hos Garmin Danmarks call center. Samtidig er der ingen tvivl om, at Jabra har leveret en serie af headset, som holder en stabil forbindelse inden for rimelighedens grænser.

Engage formår at filtrere baggrundsstøjen effektivt fra, mens samtalekvaliteten er noget af det bedste, jeg nogensinde har oplevet i et headset. Hvis du sidder tilbage med en fornemmelse af, at Engage kun egner sig til store, støjfyldte kontormiljøer, qua den raffinerede DECT-forbindelse, anbefaler jeg, at du tænker mere på opkaldsoplevelsen frem for omgivelserne. For DECT-forbindelsen er blot ét led ud af mange, der udgør de bedste headset, jeg har oplevet på markedet til dato – og de egner sig til alle, der ønsker professionelle kommunikationsredskaber.

Produktinformation

 • Navn: Engage 75 Stereo
 • Producent: Jabra
 • Driverstørrelse: 28 mm on-ear
 • Frekvensområde: 40 Hz – 16 kHz
 • Lydformat: Stereo
 • Forbindelse: DECT & Bluetooth 5.0
 • Trådløs rækkevidde: Op til 150 meter
 • Batterilevetid: Op til 13 timer
 • Opladningstid: 30 min/40 %, 90 min/100 %
 • Vægt: 90 gram
 • Set til: Kr. 2.160
 • Mere information hos Jabra

Bedømmelse

Samlet vurdering 95% 

Jabra Engage 75 Stereo er det suverænt bedste kontorheadset, jeg har oplevet til dato. Hvis vi ser bort fra enkelte begynderproblemer og en smule ubehag efter lang tids anvendelse, så er dette on-ear headset yderst stabil i sin forbindelse. Samtalekvaliteten er yderst god og behagelig takket være støjfiltre og evnen til at gengive stemmer i høj kvalitet.

Produktinformation

 • Navn: Engage 75 Convertible
 • Producent: Jabra
 • Driverstørrelse: 28 mm on-ear
 • Frekvensområde: 40 Hz – 16 kHz
 • Lydformat: Mono
 • Forbindelse: DECT & Bluetooth 5.0
 • Trådløs rækkevidde: Op til 100 meter
 • Batterilevetid: Op til ni timer
 • Opladningstid: 30 min/40 %, 75 min/100 %
 • Vægt: 18 gram
 • Set til: Kr. 2.160
 • Mere information hos Jabra

Bedømmelse

Samlet vurdering 95% 

Jabra Engage 75 Convertible byder på suveræn samtalekvalitet takket være effektive støjfiltre og god øresnegl. Hvis vi ser bort fra enkelte begynderproblemer og en ørebøjle, der kan gnave lidt, så byder dette monoheadset på effektiv kommunikation, hvilket skyldes gode støjfiltre og evnen til at gengive stemmer i høj kvalitet.

Del artiklen på

Kommentar til artiklen?