Jaybird leverer bedre frihed i anden runde

Jaybird forbedrer deres Freedom-headset efter at have lyttet til kritik fra kunderne. Freedom 2 er på langt de fleste områder en fantastisk efterfølger og træningsmakker..

Sidste år udkom Jaybird Freedom. Bluetooth-headsettet var ganske glimrende til motion og træningsøjeblikke, hvor pulsen skulle op i takt med musikken. Så hvorfor i alverden skal jeg nu bruge tid på Freedom 2?

Logitech, der ejer Jaybird, fortæller, at de har lyttet til brugerne og forbedret Freedom-headsettet. Version 2 har blødere ørepropper og finner, hvilket skal forbedre komforten, mens SpeedFit-funktionen gør det muligt at stramme eller løsne kablet på farten. Er forbedringerne pengene værd?

Klagerne blev hørt

Jeg var en af dem, der klagede lidt over komforten i Freedom, da jeg testede dem. Finnerne var simpelthen for stive, og jeg kunne ikke have dem på i længere tid på grund af ubehag.

Freedom 2 har bløde silikone ørepropper og finner i fire forskellige størrelser. Headsettet er mere behageligt at have i ørerne, eftersom finnerne ikke længere gnaver i øresneglen. SpeedFit-funktionen var jeg lidt skeptisk overfor i starten. Jeg trækker to plastikklemmer i midten af headsettets ledning fra hinanden, og ledningen bliver kortere. Trækker jeg i hver ende af ledningen, bliver den længere. SpeedFit er designet til, at jeg kan forkorte ledningen, når jeg for eksempel løber en tur, så ledningen ikke slasker mod min herlige tyrenakke, hvilket giver mig en bedre komfort.

IMG_20171002_111745

Alene på designfronten føler jeg, at Freedom 2 er en betydelig forbedring i forhold til sidste års udgave. Headsettet ligner dog sin forgænger på alle andre punkter, eftersom højre side stadig har en fjernbetjening til at kontrollere musikken og opkald. Fjernbetjeningen har stadig en mikrofon indbygget, så jeg kan tale i telefon, mens jeg er i træningscenteret eller ude i det fri – uden at skulle holde telefonen oppe imod mit svedige ansigt. Min eneste anke er dog, at mikrofonen ikke har noise-cancelling, hvorfor det er stort set umuligt at føre en samtale, hvis vinden blæser, eller der er baggrundsstøj såsom biler på en hovedvej.

IMG_20171006_140829

 

Had/kærlighed-forhold til batteripakken

Muligheden for at oplade Freedom 2 har jeg lidt af et ambivalent forhold til. Selve headsettets batteri har en levetid på fire timer, mens der følger en batteripakke med. Er jeg ude at løbe, og batteriet dør, kan jeg blot montere pakken for yderligere fire timers levetid.

Problemet er blot, at jeg skal montere batteripakken på Freedom 2, før jeg kan oplade det med USB-kablet. Hvis jeg er uheldig og mister batteripakken, er der ikke en USB-indgang på headsettet, som gør, at jeg kan oplade det – dermed vil Freedom 2 være ubrugeligt. Omvendt forstår jeg sagtens, at Jaybird vil prøve at skille sig lidt ud fra det væld af løbeheadsets, som findes på markedet. Kudos for at prøve noget andet – det ville dog være smartere, hvis der var en USB-indgang på selve fjernbetjeningen.

IMG_20171006_140928

Freedom 2 er sved- og vandafvisende, hvormed jeg ikke skal bekymre mig om, at headsettet ikke kan tåle en løbetur i regnen – om det er den svedige syndflod fra mit hoved eller mindre skadelige regndråber fra højere luftlag.

 

Forbedret lyd gennem fællesskab

Lydkvaliteten har også fået et løft. Balancen mellem bas, diskant og mellemtoner er blevet bedre. Forgængeren havde en lidt for overdøvende diskant, men Jaybird har skruet ned for i Freedom 2, så finere, lyse detaljer, som hi-hatten, ikke går hen og bliver for skingre. Baseffekten er rigtig god i forhold til et kompakt løbeheadset, hvilket gør, at den elektroniske musik med pulserende rytmer har en god bund. Jeg kan også lytte til klassisk eller jazz og få fornemmelsen af klare sangstemmer samt god rumklang.

jaybirdapp-800x709

 

Jaybird-app’en er en god allieret for dig, der gerne vil nørkle med lydindstillingerne. Bruger du iPhone, vil du lovprise muligheden for selv at kunne finindstille bas og diskant, så du finde den rette balance, i stedet for du skal tage dig til takke med Apples fastlåste indstillinger. App’en giver dig desuden adgang til et væld af indstillinger, som andre Jaybird-ejere har lavet. Her kan du browse og vælge deres indstillinger, der passer til eksempelvis akustisk musik eller rock.

Desuden er jeg meget tilfreds med Freedom 2s evne til at lukke store dele af omverden ude, mens jeg træner. Givet, der er stadig støj, som slipper igennem, men det er minimalt.

Produktinformation

 

  • Produktnavn: Freedom 2
  • Producent: Jaybird
  • Vægt: 15,15 gram
  • Batterilevetid: Op til 4 timer per opladning
  • Kompatibel med: Android, iOS, Windows, Apple Watch, Android Wear Smartwatches, Mac
  • Pris: Set til kr. 1.148
  • Mere information hos Jaybird

 

Bedømmelse

 

Samlet vurdering 90%

Jaybird Freedom 2 er en god opgradering af sin forgænger. Bluetooth-headsettet er blevet mere behageligt at have på, og det sidder godt fast i dine ører, hvilket er essentielt i et træningsheadset, hvor komfort er alt afgørende. Lydbilledet har også fået et løft, eftersom balancen mellem bas og diskant er bedre, og Jaybird-app’en giver dig muligheden for at finindstille lydbilledet efter din smag. Takket være app’en passer Freedom 2 til stort set alle former for musikgenrer. Leder du efter et godt træningsheadset, finder du en sikker vinder i Freedom 2.

Tjek priser på bredbånd

Tech-Test har indgået et samarbejde med Samlino så du kan tjekke bredbåndspriser og ikke mindst muligheder for bredbånd på din adresse.

Det er helt gratis og Samlino skal ikke bruge andet end din adresse for at levere priser til dig.

Når du har indtastet adressen i feltet herunder, bliver du sendt til Samlino, hvor du får vist resultatet, og hvor du kan indsætte flere filtre, hvis du har bestemte behov for dit bredbånd.

Kommentar til artiklen?