Kinesisk smartphone har skærm på 90% af forsiden

Krigen om pladsen er godt i gang, og Xiaomi har lige lanceret en smartphone med mindste bezel og en skærm der fylder 90% af forsiden

Mi Mix
Mi Mix

Navnet på den nye smartphone her Mi Mix, det er en 6,4” smartphone, der for resten er designet af den franske designer Philippe Starck. Xiaomi har længe kæmpet i den lavere del af smartphone-markedet, men den nye Mi Mix mobil, tyder på at de gerne vil blande sig i toppen af poppen af high end smartphones.

Med en 6,4” skærm og et skærm til kabinet-forhold på 91,3% er det klart den smartphone med den største skærm på den mindste plads vi endnu har set. Prøv f.eks at sammenligne med iPhone 7 Plus, med et forhold på sølle 67,7%.

En af de ting som Xiaomi har gjort for at få mere skærmplads, er at bruge pladsen tidligere brugt af front-kameraet, højttaleren og nærhedssensoren.

Nå ja – nu har de ikke ligefremt fjernet kameraet – de har flyttet det ned i bunden af smartphonen, og erstattet højttaleren med en piezoelektrisk højttaler, der bruger metalkabinettet på mobilen til at skabe lyden med. Den infrarøde nærhedssensor der på de fleste smartphones bruges til at finde ud af, om der er nogen i nærheden af mobilen, er blevet erstattet af en der bør brug af lyd (nærhedssensoren er den sensor der bla. slukker for skærmen når du tager mobilen op til øret for at føre en samtale.)

Rent hardwaremæssigt har Xiaomi udstyret Mi Mix med et 16MP kamera med autofokus, et batteri på 4.400 mAh, plads til to sim-kort og en Snapdragon 821 processor. Den understøtter high-def lyd og har en 192 Hz/24-bit DAC chip.

Desværre er det tvivlsomt hvorvidt Mi Mix rammer massemarkedet, antageligt vil den primært blive brugt til at markedsføre Xiaomi som brand, men der vil blive produceret Mi Mix mobiler der rammer markedet i løbet af de næste 12 måneder.

About Lars Bennetzen 3822 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?