Kunstig intelligens skal tjekke grammatik i Google Docs

Hvis du er træt af at lave grammatiske fejl i dine dokumenter, så er der snart hjælp på vej. Google Docs arbejder med AI som skal rette dine grammatiske fejl i dine dokumenter

De fleste af os er vandt til at programmer som Google Docs og Word retter de fleste af vores stavefejl. Men de irriterende grammatiske fejl bliver aldrig fanget, og slet ikke hvis du skriver på dansk.

Men det har Google planer om at ændre på. De arbejder i øjeblikket for fuldt drøn på at arbejde med en AI der kan tjekke grammatikken i dine Google Docs-dokumenter. Det er naturligvis en god nyhed, den dårlige er, at den næppe kommer til dansk lige med det samme – hvis overhovedet.

I øjeblikket er den nye grammatik-funktion tilgængelig gennem Googles Early Adopter Program.

Hjertet er Googles kunstige intelligens, der angiveligt skal kunne fange selv de mest komplicerede grammatiske fejl.

I en pressemeddelelse udtaler Googles VP for G Suite product management David Thacker:

”Vi har udviklet en meget effektiv metode til at tjekke grammatik, baseret på kunstig intelligens. F.eks. i oversættelse mellem sprog, hvor du oversætter mellem sprog som fransk og oversætter det til engelsk. Vores tilgang er tilsvarende. Vi tager forkert engelsk og bruger vores teknologi til at rette – eller oversætte – den til korrekt engelsk. Det gode er, at vi har stor erfaring i at oversætte mellem sprog.”

Indtil videre er det kun folk der er med i Googles Early Adopter Program der har set funktionen i praksis, men det bliver spændende at se, om Google kan få deres – i øvrigt meget imponerende – kunstige intelligens til at rette grammatik. Mere spændende bliver det, hvis de også får den til at rette dansk grammatik. Hvis det sker, så overvejer jeg seriøst at skifte Word ud med Google Docs.

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (2582 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Hvis du ikke allerede får vores nyhedsbrev, har du her muligheden for at tilmelde dig.

Vi udsender 1 gang om ugen, så vi kommer ikke til at spamme din mailboks.

Vi holder dine data private, og deler dem ikke med tredjepart