Med den nye Nokia 7.1 introducerer den finske mobilproducent PureDisplay-teknologien

Udover den nye skærmteknologi kommer den nye smartphone også med avanceret optik fra ZEISS Optics

I disse dage handler nye smartphones om større og bedre skærme og ditte kamera. For de fleste producenter betyder det også at priserne på mobilerne stiger og stiger, se bare på de nyeste mobiler fra Samsung og Apple.

Nokia vil også gerne med på vognen. Tidligere var Nokia altdominerende på mobilmarkedet, men tabte stort set alt da Apple lancerede deres iPhone tilbage i 2007. De sidste par år har det kæmpet for at komme tilbage, og deres nyeste mobil introducerer en helt ny skærmteknologi og spændende kamera, men uden at sætte en vild høj pris på det. Nokia 7.1 kommer faktisk til at koste lige omkring 2.500 kroner.

Sig velkommen til PureDisplay

Ligesom Apple har Retina-display og Samsung Super AMOLED, så har Nokia nu PureDisplay. Den skulle ifølge HMD Global, der står bag Nokia-mobilerne, giver meget flotte HDR biograflignende oplevelser, og nu hvor YouTube understøtter HDR-indhold, ligesom film på Netflix, Amazon Prime og HBO, kan du så nyde flotte film på din mobil.

Helt præcist så kommer PureDisplay med et dynamisk kontrastforhold på 1.000.000:1, hvilket faktisk er ret imponerende.

Skærmen er fuld HD+ på 5,84” har et 19:9 skærmbillede der automatisk justerer lysstyrke og kontrast så det matcher omgivelsernes lysforhold.

Processoren i Nokia 7.1 er en Quallcomm Snapdragon 636 Mobile Platform, der er specieldesignet til at understøtte streaming af HDR-indhold.

Den kommer med usb-c port og understøtter hurtigopladning, så Nokia 7.1 oplader op til 50% på små 30 minutter.

Nokia har arbejdet meget med designet, og har leveret en mobil der minder om de fleste nyere mobiler. Med en skærm der går næste til kant og den velkendte ”notch” i toppen af skærmen hvor kamera sidder.

Men samtidig siger Nokia at deres designere har arbejdet med designteknikker der findes i juveler og high-end ure. Det skulle give et eksklusivt udseende på den nye Nokia 7.1.

Et spændende kamera

Nokia 7.1 er blevet udstyret med et dobbelt ZEISS Optics 12/5MP kamerasystem, som med fasedetektion lover præcis autofokus selv ved dårlige lysbetingelser.

Naturligvis understøtter kameraet den effekt alle nye mobiler har, bokeh, og så er det udstyret med elektronisk billedstabilisering (EIS).

Igen har Nokia kigget efter hvad alle andre lover, og udstyret Nokia med AI på frontkameraet, hvilket skulle give bedre ansigtsgenkendelse og sikre at du kan lave 3D personas og filtre.

Nokia har længe brugt en meget ren Android på deres mobiler, og det gælder da også her, hvor det er igen er Android One der driver mobilen, hvilket også er med til at give en god batterilevetid og de nyeste AI-innovationer fra Google.

Nokia 7.1 er klar til opdatering til Android 9, der inkluderer AI-funktioner der skulle gøre enheden smartere, hurtigere til tilpasse sig til din brug. Blandt andet kommer der en funktion, Adaptive Batteri, der gør at apps du ikke bruger så ofte, bliver slået fra og App Actions forudsiger hvis du skal til at gøre, og begynder at loade din app inden du starter den.

Snart på gaden

Nokia 7.1 kommer på markedet her i løbet af oktober I to forskellige RAM/ROM-varianter; 3GB/32GB og 4GB/64GB. Prisen bliver på €299 eller €349 afhængig markedet og model.

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (3611 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?